Barbatul retrosexual .Mod de utilizare , indicatii si contraindicatii

Doamnelor si domnisoarelor , daca visati cu ochii deschisi la un barbat care sa sa stie sa va repare instalatia ( nu numai cea sanitara) si care nu lasa loc nici unei ambiguitati feminine in look-ul si felul sau de a se purta , ei bine , toate aceste calitati sunt adunate intr-un singur si magic cuvant : retrosexual !

Termenul "retrosexual" este intr-o stransa conexiune cu cel de "metrosexual" ( vezi articolul "Barbatul metrosexual.Instructiuni de folosire si contraindicatii") , un tip de barbat care este intru totul opusul retrosexualului.Barbatii metrosexuali risipesc o gramada de timp , energie si bani pentru a-si pune la punct aspectul personal si sunt gata oricand sa se laude cu o noua achizitie vestimentara ; folosesc , de-a valma , nenumarate produse cosmetice de ingrijire a pielii, parului si unghiilor si tind sa aiba o infatisare apropiata de cea feminina ( desi nu sunt gay).Celebritati cu evidente tendinte metrosexuale sunt David Beckham, Jude Law , Brad Pitt , Catalin Botezatu, Adrian Mutu.

Barbatii retrosexuali se disting printr-o identitate masculina clasica , acorda aspectului lor fizic numai un timp strict necesar si sunt pasionati de activitati tipic "barbatesti" precum vanatoarea si sporturile dure in aer liber.Datorita comportamentului lor lipsit de echivoc , unii oameni ii caracterizeaza drept "barbati masculini" ( da , un pleonasm !) .

Atunci cand cand poseda un anumit stil , acesta poate fi caracterizat ca unul simplu, sobru si necizelat.Blugii, camasile din flanel si alte haine confortabile sunt articole obisnuite in garderoba retrosexualului , caracterizata mai curand prin utilitate decat prin alinierea la o anumita moda.De fapt , retrosexualitatea reprezinta mai curand o atitudine decat un stil , o atitudine conform careia actiunile si credintele personale marturisesc cu mult mai mult despre un individ decat "toalele".Barbatii retrosexuali sunt asociati cu un anumit simt al onoarei si cu o siguranta de sine oglindita adesea in activitati preferate precum repararea unei masini sau a casei.

Spre deosebire de look-ul metrosexual , care implica o cultivare deliberata a unui stil preferat , retrosexualii nu fac nici un efort in a-si promova imaginea.Unii sunt de parere ca retrosexualii sunt mai curand "nascuti" decat "facuti" si ca atitudinea si felul lor de viata sunt lucruri care nu pot fi invatate sau autoimpuse prea usor. Celebritati evident retrosexuale sunt : Gordon Ramsay, Russell Crowe, Vince Vaughn. ( Retrosexuali romani ? Puteti propune in comentarii...)

Codul barbatului retrosexual

- Un retrosexual plateste intotdeuna consumatia atunci cand se intalneste cu o femeie.

- Retrosexualul deschide intotdeuna usa pentru o doamna.Chiar daca femeia respectiva nu merita aceasta titulatura.

- Barbatul retrosexual este "Mesterul casei".El se pricepe la toate , indiferent daca este vorba de acumulatorii de masina , de cablul TV , un cutremur de pamant sau un bec ars.

- Un retrosexual nu recunoaste niciodata ca este intr-o relatie cu o femeie.

- Retrosexualul , in mod obligatoriu, se ocupa de gratar la un picnic sau intr-o excursie.

- Un barbat retrosexual nu se aseaza niciodata pe un scaun intr-un mijloc de transport in comun.Poate face o exceptie in cazul in care calatoreste cu un microbuz , caz in care ii cere soferului permisiunea de a sta in fata.

- Un retrosexual nu da niciodata apa la soricei in public.Atunci cand este singur , isi poate permite sa planga doar in cateva cazuri : moartea cainelui sau credincios , zgarierea capotei masinii sale de teren sau pierderea unui meci de catre echipa de fotbal favorita.

- Retrosexualul nu mananca niciodata carne "rosie" (in sange).Eventual, o poate ucide ( la o vanatoare).

- Retrosexualul poseda un set complet de scule si chei si cel putin trei tipuri de scule electrice de mare putere ( bormasini, fierastraie , freze, flexuri) pe care le manuieste adesea ,fara a le folosi , insa, la multe lucururi cu adevarat utile.

- Barbatul retrosexual refuza sa mearga la un doctor chiar si atunci cand are o boala tropicala rara ( testiculele i s-au uscat si sunt pe cale sa ii cada).Pe de alta parte , isi ingaduie sa fie vazut de catre oricine , atunci cand sufera de o raceala banala . Retrosexualul nu merge niciodata la un psiholog ; chestiile cu "traumele din copilarie' si "complexul lui Oedip" nu au nici o tangenta cu el.

- Retrosexualul nu utilizeaza niciodata mai multe cosmetice decat o femeie.

- Un adevarat retrosexual trebuie sa aiba cel putin o cicatrice , motiv de a-ti capta atentia cu o povestire de cel putin 15 minute.

- Intr-un bar , retrosexualul sta intotdeuna in picioare.Scaunele sunt facute pentru numai cupluri si cititorii de ziare.

- Un barbat retrosexual nu isi face vreodata griji ca nu va ajunge la varsta de 100 de ani.Pentru el nu conteaza cat de mult , ci cat de bine traieste.

- Barbatul retrosexual stie intotdeuna cum sa ascuta cutitele sau alte ustensile de bucatarie.

- Un retrosexual nu se uita niciodata la telenovele.

- Barbatul retrosexual trebuie sa aiba in sifonier cel putin o haina de camuflaj, necesara la partidele de vanatoare.

- Atunci cand barbatul retrosexual este intrebat daca este dispus sa lase pe cineva cu o alta masina sa i-o ia inainte la o intersectie, raspunsul corect este : "Da , daca ea arata bine".

- Un barbat retrosexual are obiceiuri si tabieturi de neinteles pentru sotie sau mama , dar care sunt esentiale in afirmarea masculinitatii sale , mai ales atunci cand starea lui de masculinitate are de suferit din cauza faptului ca este casatorit , logodit sau intr-o relatie de cuplu serioasa . Printre aceste tabieturi si obiceiuri : pescuitul , vanatoarea , artele martiale , boxul, fumatul , " o bere cu baietii" , intretinerea masinii.

- Retrosexualul poate conduce o masina , indiferent de vreme , ceata , zapada , fara sa faca nici o manevra gresita sau sa derapeze.

- Singure ocazii in care metrosexualul poate face apel la claxonul automobilului sunt : a) pentru a-l face atent pe cel din fata ca s-a schimbat culoarea semaforului ; b) pentru a face o femeie sexy sa isi intoarca privirea spre el.

- Barbatul retrosexual nu isi ingaduie un contact fizic prea apropiat. O strangere de mana este mai mult decat suficienta.

-Un retrosexual nu isi retrage niciodata cuvintele , chiar daca se schimba circumstantele sau se dovedeste ca a fost tras pe sfoara de cineva.

-Retrosexualul are amici , nu si un "cel mai bun prieten".

- Berea din frigider este un accesoriu obligatoriu al unui retrosexual burlac.

- O axioma obligatorie a oricarui barbat retrosexual : " orice alt barbat poate fi suspectat de homosexualitate".

- Barbatul retrosexual nu are o casa . Asta pana cand, intr-o "buna" zi , se trezeste dimineata si isi da seama ca este insurat.Desigur , el trebuie sa locuiasca undeva, dar pentru a-si afirma masculinitatea , trebuie sa dovedeasca o totala indiferenta fata de ceea ce il inconjoara.Este nevoit, in cele din urma , sa cumpere niste scaune , mese , un pat sau altceva pe care sa se poata aseza atunci cand se uita la televizor .

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Barbatul metrosexual.Instructiuni de folosire , indicatii si contraindicatii

Aforisme , citate , maxime despre barbati
Barbatul retrosexual .Mod de utilizare , indicatii si contraindicatii Barbatul retrosexual .Mod de utilizare , indicatii si contraindicatii Reviewed by Diana Popescu on septembrie 02, 2009 Rating: 5

3 comentarii:

Un produs Blogger.