Zodiacul celtic al arborilor | Astrologia arboricola a druizilor

Astrologia celtica a copacilor este fundamentata pe stravechea idee conform careia momentul nasterii noastre este decisiv in formarea personalitatii si comportamentului nostru.

Intelepciunea spirituala a celtilor, in particular a druizilor, a condus la observarea faptului ca un copil nascut intr-un anumit sezon al anului dezvolta anumite calitati sau trasaturi specifice.
Mai mult decat atat, druizii au constatat tipare ale culorii si formei caracteristice vietii unei persoane conforme cu evolutia Lunii si cu perioada anului in care era nascuta aceasta.

Druizii aveau credinta ca rasa umana ar proveni originar din copaci, fiecare arbore fiind inzestrat cu calitati mistice particulare.
Ei au codificat aceste mistere intr-un alfabet samanic secret, cunoscut sub numele de Ogham.
Originea acestui alfabet este atribuita lui Ogma , zeul celtic al poeziei si elocventei, care l-a creat pentru cei invatati si intelepti.
Intelegerea celor 12 litere majore ale acestui alfabet este sprijinita de faptul ca fiecare din ele reprezinta numele unor copaci sacri pentru druizi.

Sistemul astrologic arboricol al celtilor s-a dezvoltat ca urmare a unei conexiuni naturale dintre cunoasterea druizilor asupra ciclurilor pamantului si respectul lor pentru intelepciunea sacra detinuta de catre copaci.
Ducand mai departe aceasta perspectiva , putem asocia caracteristicile si personalitatea arborilor cu natura noastra umana, capatand, in acest fel, o mai cuprinzatoare perspectiva asupra fiintei noastre autentice.

Fiecare semn zodiacal arboricol celtic corespunde unei litere din alfabetul Ogham, unui animal protector si altor carateristici, precum pietrele sau gemele.


Zodia mesteacanului – Implinitorul- 24 decembrie – 20 ianuarie

Personalitatea mesteacanului

Daca esti nascut sub semnul energiei mesteacanului inseamna ca esti o persoana foarte motivata , care isi urmeaza cu dedicatie obiectivele si este capabila sa ii inroleze fara dificultate si pe altii in indeplinirea dorintelor si ambitiilor sale.Intotdeuna iti doresti mai mult decat ai , cautand fara incetare noi orizonturi si noi aspiratii.Druizii atribuiau astfel de trasaturi acestei perioade a nasterii intrucat ea este vremea din an inconjurata de intuneric , in care dorinta de a ajunge catre lumina este mai puternica decat oricand.
Nativii mesteacanului sunt toleranti , ganditori si hotarati.Cu mintea lucida , ei sunt adesea lideri naturali , preluand comanda ori de cate ori situatia o impune.Atunci cand isi pastreaza contactul cu latura lor delicata , ei pot aduce frumusetea in spatii goale sau aride , luminand o camera prin stralucirea spiritului lor sau fermecand multimea prin cateva vorbe bine alese.
In zodiacul arboricol celtic , mesteacanul este compatibil cu salcia si vita de vie.

Polaritatea mesteacanului : feminina.
Culoarea zodiei mesteacanului : alb.
Litera caracteristica : B .
Luna : noiembrie.
Alias: Luna inceputurilor
Proprietati magice : protectia copiilor , purificare si creativitate.

Celebritati nascute in zodia mesteacanului : Jim Carrey, Minnie Driver, Mel Gibson, Marilyn Manson, Richard Nixon, Louis Pasteur si Howard Stern.


Zodia Scorusului (Sorbului) – Ganditorul- 21 ianuarie – 17 februarie

- Personalitatea scorusului

Astrologia celtica a copacilor recunoaste scorusul drept mintea filozofica a zodiacului.
Daca esti nascut sub semnul energiei scorusului, este probabil sa fii un vizionar cu un spirit ascutit, insufletit de inalte idealuri. Gandurile tale sunt atat de originale si creative incat pentru ceilalti poti parea adesea ca venit de pe o alta planeta. Acest lucru te poate face uneori sa devii distant fata de cei din jur, intrucat poti simti ca nu esti inteles asa cum trebuie. Cu toate ca poti da impresia exterioara de raceala, in adancul sufletului tau ard idealuri pline de pasiune. Acest focar launtric iti ofera o motivatie puternica pentru drumul pe care il parcurgi in viata. Detii o abilitate naturala de a transforma situatiile si oamenii prin simpla ta prezenta.
In zodiacul celtic al arborilor, scorusul este compatibil cu zodiile iederei si paducelului.

Polaritatea scorusului : masculina .
Culoarea zodiei scorusului : rosu si / sau gri.
Litera caracteristica : L .
Luna : decembrie.
Alias : Luna viziunilor , luna spiritului sau luna calatoriei astrale.
Proprietati magice : vindecare , invigorare personala si divinatie.

Celebritati nascute in zodia scorusului : Garth Brooks, Charles Darwin, Charles Dickens, Michael Jordan, Charles Lindbergh, Jerry Springer si Jules Verne.


Zodia frasinului – Fermecatorul- 18 februarie – 17 martie

Personalitatea frasinului

Nativii frasinului din zodiacul celtic arboricol sunt liberi cugetatori. Inzestrat cu imaginatie, intuitie si simt artistic, poti privi lumea din perspectiva pura a unei picturi in acuarela. Ai tendinta de a fi capricios sau retras uneori, dar lucrul acesta se intampla datorita peisajului tau interior, aflat in continua miscare sau evolutie. Esti mereu in contact cu muza ta si te poti dedica artei, fiind adesea inspirat de natura. De asemeni, sugerezi tot ce este asociat cu natura, iar oamenii te cauta mereu, incantati de personalitatea ta fermecatoare. Arta, literatura (in special, poezia), stiinta si teologia (sau domeniul spiritual) sunt zone care iti trezesc un puternic interes. Unii pot gandi ca esti o fire inchisa, dar, de fapt, tu nu faci altceva decat sa te cufunzi in propria-ti lume, fantastica si vizionara. Esti intr-o continua stare de reinnoire si arareori dai importanta felului in care te apreciaza cei din jur.Partenerii cei mai compatibili pentru frasin sunt salcia si trestia.

Polaritatea frasinului : feminina.
Culoarea zodiei frasinului : verde.
Litera caracteristica : N.
Luna : martie.
Alias : luna apelor.
Proprietati magice: prosperitate, protectie si vindecare.

Celebritati nascute in zodia frasinului : Jane Austen, Drew Barrymore, Albert Einstein, Michaelangelo, John Travolta si George Washington.


Zodia aninului – Deschizatorul de drumuri 18 martie – 14 aprilie

Personalitatea aninului

Daca apartii semnului zodiacal al aninului, esti un deschizator de drumuri innascut.Ai tendinta de a zgudui din temelii vechile structuri sau idei si iti croiesti un drum indraznet al reinnoirii , castigand adesea adepti loiali.Esti fermecator, sociabil si te adaptezi usor cu nenumarate tipuri de personalitati.Cu alte cuvinte , aninul se intelege bine cu toata lumea , iar lumea adora sa fie in preajma lui.Acest lucru pot face ca aninul sa devina foarte increzator in sine , cu o credinta personala de nezdruncinat.Aceasta siguranta de sine poate deveni cu usurinta molipsitoare, iar cei din jur o recunosc imediat in tine.
Esti foarte concentrat si perseverent in ceea ce faci si nu iti place risipa timpului sau a resurselor.In consecinta, poti vedea dincolo de valul aparentelor si esti intolerant fata de lucruri frivole.In general , esti motivat de actiune si de rezultatele faptelor tale.
Aninul este compatibil cu zodiile paducelului , stejarului si mesteacanului.

- Polaritatea aninului : masculina.

- Culoarea zodiei aninului : rosu aprins.

- Litera caracteristica : F sau V.

- Luna : ianuarie.

- Alias : luna utilitatii / eficacitatii sau luna auto-calauzirii.

- Proprietati magice : spiritualitate, invatatura , magia vremii , tendinta mentala.

- Celebritati nascute in zodia aninului : Mariah Carey, Eric Clapton, Mata Hari, Harry Houdini, Elton John, Eddie Murphy, Rosie O'Donnel si William Shatner.


Zodia salciei – Observatorul

15 aprilie – 12 mai

- Personalitatea salciei

Daca esti nascut sub semnul salciei, inseamna ca esti guvernat de Luna , astfel incat personalitatea iti este marcata de aspectele mistice ale taramului selenar.Din aceasta cauza , ai o fire foarte creatoare, intuitiva (poti avea chiar abilitati de medium) si inteligenta.Posezi o intelegere profunda a ciclurilor vietii si esti constient ca fiecare situatie isi are un sezon sau o vreme aparte.Acest lucru iti ofera o perspectiva realista asupra vietii si te face sa fii cel mai rabdator semn zodiacal arboricol.Inteligenta iti este insotita de o abilitate naturala de a imbiba cunoasterea si iti poti impresiona adesea compania cu capacitatea ta de a memora subiecte din diverse domenii.
Nativii din semnul astrologic al salciei sunt incarcati de un foarte mare potential, dar au tendinta de a –si pastra in sine creativitatea , pentru a nu apare ca laudarosi sau plini de sine.In mod fundamental, puterea perceptiei este cea care aduce la stralucire adevarata natura a salciei si o conduce catre succesul in viata.
Nativii din zodia salciei sunt compatibili mai ales cu cei din zodia mesteacanului sau iederei.

- Polaritatea salciei : feminina .

- Culoarea zodiei salciei : o culoarea stralucitoare.

- Litera caracteristica : S.

- Luna : februarie.

- Alias: Luna vrajitoarelor sau luna echilibrului.

- Proprietati magice : iubire romantica , vindecare , protectie, fertilitate, magie feminina.

- Personalitati nascute in zodia salciei : Charlotte Bronte, George Clooney, Sigmund Freud, Karl Marx, Conan O'Brien, Jerry Seinfeld, William Shakespeare, Uma Thurman si Leonardo da Vinci.


Zodia paducelului – Iluzionistul

13 mai – 9 iunie

- Personalitatea paducelului

Nativii din zodia celtica a paducelului nu sunt deloc ceea ce par a fi.Diferenta intre aparenta lor exterioara si esenta lor interioara poate fi imensa.Ai putea spune ca zicala “nu judeca niciodata o carte dupa coperta” reprezinta o adevarata deviza a nativilor paducelului.
In mod obisnuit , cei din aceasta zodie par a duce o viata obisnuita, dar ascund in suflet pasiuni fierbinti si o flacara creatoare nepieritoare.Sunt foarte adaptabili si se pot conforma cu usurinta celor mai multor situatii din viata , castigand , in acest fel , satisfactie, si multumindu-i pe cei din jurul lor.
Daca esti nascut in zodia paducelului , ai o curiozitate innascuta si esti interesat de o larga gama de subiecte.Esti un ascultator excelent , iar oamenii te cauta adesea pentru a se usura de greutatea care le apasa sufletele.Ai un simt sanatos al umorului si un gust subtil al ironiei.Ai tendinta de a vedea lucrurile in ansamblu si posezi o intelegere profunda a vietii de zi cu zi , desi , de obicei, nu acorzi prea mult credit observatiilor tale.
Nativii din zodia celtica a abrorilor sunt compatibili cu cei din zodia frasinului si scorusului.

- Polaritatea paducelului : masculina.

- Culoarea zodiei paducelului : violet.

- Litera caracteristica : H.

- Alias : luna dificultatilor sau luna verii.

-Proprietati magice : fertilitate, pace , prosperitate, purificare , protectie si castitate.

- Celebritati nascute in zodia paducelului : Sir Arthur Conan Doyle, Bob Dylan, John F. Kennedy, Marilyn Monroe, Liam Neelson, Florence Nightingale, Sir Lawrence Olivier, Brooke Shields si regina Victoria.


Zodia stejarului – Stabilizatorul

10 iunie – 7 iulie

-Personalitatea stejarului

Cei nascuti in zodia stejarului din zodiacul celtic sunt inzestrati cu darul special al fortei sau puterii.De obicei, sunt persoane protectoare , care devin adesea purtatoarele de cuvant ale celor umili sau oprimati.
Generos , grijuliu si gata oricand de a da ajutor , pari a fi un gigant binevoitor in lumea zodiilor arboricole celtice.Raspandesti in jur o incredere naturala si esti patruns de credinta ca toate evenimentele sau actiunile vor sfarsi prin a lua o turnura pozitiva.Ai un respect adanc fata de istorie si antichitate , multe persoane din aceasta zodie devenind profesori.Iti place sa imparti cu ceilalti cunoasterea ta despre trecut.Nativii stejarului simt nevoia de a-si integra viata intr-o structura , straduindu-se adesea mult timp pentru a castiga controlul asupra vietilor lor.Vigurosii stejari traiesc mult , din plin , au un destin incarcat de fericire si se bucura de o familie numeroasa .De altfel, ei adera cu dedicatie la retele sociale sau comunitare cat mai largi.
Semnul zodiacal al stejarului are cea mai mare compatibilitate cu cele ale trestiei si frasinului , dar se poate combina in mod armonios si cu cel al iederei.

- Polaritatea stejarului : masculina.

- Culoarea zodiei stejarului : negru si castaniu inchis.

- Litera caracteristica : D.

- Luna : mai.

- Alias : luna puterii , luna securitatii sau luna ursului.

- Proprietati magice : toate scopurile pozitive , fidelitate si magie masculina.

- Celebritati nascute in zodia stejarului : Tim Allen, Courtney Cox, Tom Cruise, Helen Hunt si printesa Diana.


Zodia ilicelor – Conducatorul

8 iulie – 4 august

- Personalitatea ilicelor

Printre semnele astrologice celtice ale arborilor , ilicele sunt considerate a avea un statut de regalitate.Nobili si cu un spirit inaltator , cei nascuti sub semnul ilicei ajung cu usurinta in pozitia de lideri sau conducatori.
Daca esti un nativ al acestei zodii , esti gata oricand sa raspunzi provocarilor si reusesti adesea sa treci peste obstacole , cu o rara abilitate si un tact innascut.Atunci cand intampini dificultati , obisnuiesti sa iti dublezi eforturile , ramanand credincios telurilor pe care ti-ai propus sa le realizezi.Intrucat ai fost arareori invins , oamenii te respecta si te urmeaza ca pe un lider.Esti competitiv si animat de ambitie chiar si in actiunile cele mai banale sau comune.Unora poti sa le apari ca arogant dar, de fapt, esti foarte increzator in capacitatile tale.De asemeni, esti generos , cu o inima buna si plin de afectiune , mai ales atunci cand oamenii ajung sa te cunoasca mai bine.Inzestrat cu o mare inteligenta , treci cu usurinta prin examene care le dau altora mari batai de cap.Dar, deoarece atat de multe lucruri ti se implinesc fara un mare efort , tinzi sa te culci pe lauri . Cu alte cuvinte , daca nu ramai activ , poti aluneca intr-un stil de viata lenes si nesanatos.
Zodia ilicelor are cel mai mare grad de compatibilitate cu cele ale socului si frasinului.

- Polaritatea ilicelor : feminina.

- Culoarea zodiei ilicelor : gri inchis.

- Litera caracteristica : T.

- Luna :iunie.

- Alias : luna incercuirii sau luna polaritatii.

- Proprietati magice : protectie , profetie , magia animalelor si magie sexuala.

- Celebritati nascute in zodia ilicelor : Sandra Bullock, Harrison Ford, Henry Ford, Tom Hanks, Arnold Schwartzeneggar, Martha Stewart si Patrick Stewart.


Zodia alunului – Cunoscatorul

5 august – 1 septembrie

- Personalitatea alunului

Daca esti nascut sub semnul energetic al alunului , ar trebui sa fii o persoana organizata , inteligenta si eficienta.Asemenea ilicelor, poti trece cu usurinta prin scoli inalte , culegand din plin laurii invataturii.Totodata , esti inzestrat cu capacitatea de a memora si reda o mare cantitate de informatii , citand sau expunand subiecte pe care le-ai retinut cu o acuratete uimitoare.Stii totul in ceea ce te priveste si esti in continuu bine informat.Din aceasta cauza, poti aparea in ochii altora drept arogant sau “atotstiutor” , dar nu poti face nimic in acesta privinta ; esti istet in mod natural si , de multe ori , poti anticipa finalizarea unei actiuni , gratie zestrei de cunostiinte aprofundate.
Observi cu acuitate detaliile si iti place ca lucrurile sa fie intotdeuna la locul lor.Uneori, daca te lasi in voia acestei nevoi de ordine si control , ea te poate duce catre un comportament compulsiv , maniacal .Esti atras de numere , stiinta sau orice domeniu care iti permite utilizarea abilitatilor tale analitice.Iti plac reguliele, desi, de multe ori, mai curand le institui decat sa te supui lor.
In zodiacul arboricol celtic , zodia alunului este compatibila cu cele ale scorusului si paducelului.

- Polaritatea alunului : feminina.

- Culoarea zodiei alunului : castaniu.

- Litera caracteristica : K sau C.

- Luna : iulie.

- Alias : luna inteleptului sau luna batranei .

- Proprietati magice : manifestare , contact al spiritelor , protectie si fetilitate.

- Celebritati nascute in luna alunului : Tori Amos, Lawrence din Arabia, Antonio Banderas, Bill Clinton, Robert DeNiro, Madonna, Napoleon si Lord Tennyson.


Zodia vitei de vie – Echilibratorul

2 septembrie – 29 septembrie

- Personalitatea vitei de vie

Nativii din zodia vitei de vie sunt nascuti in preajma echinoxului de toamna , iar lucrul acesta le confera personalitati schimbatoare si imprevizibile.
Daca esti un reprezentant al acestui semn zodiacal , poti fi plin de contradictii si, din aceasta cauza, indecis.Acest lucru se intampla, insa, intrucat poti vedea ambele fatete ale talerului, si te implici emotional in ambele aspecte contradictorii ale unei situatii sau actiuni.Iti vine greu sa alegi una din fatete intrucat poti percepe apectele pozitive ale fiecareia.Exista, oricum , domenii in care esti destul de sigur de tine, acestea incluzand lucrurile fine ale vietii precum gastronomia , vinurile alese , muzica si arta.Ai un gust foarte experimentat , esti un cunoscator recunoscut si rafinat.Aspectele subtile ale lucrurilor te incanta si, atunci cand esti favorizat de soarta , poti transforma vulgarul sau banalul in frumusete si deliciu.Poti fi fermecator si elegant , mentinandu-ti o aura de clasa si rafinament care iti atrage stima a numerosi oameni.
Semnul zodiacal al vitei de vie este compatibil cu cele ale salciei si alunului.

- Polaritatea vitei de vie : androgina.

- Culoarea zodiei vitei de vie : multicolora sau multitonala.

- Litera caracteristica : M.

- Luna : august.

- Alias : luna sarbatoririi.

- Proprietati magice : prosperitate, protectie , spiritualitate, visare magica , fertilitate, inspiratie, prosperitate, curaj , putere.

- Celebritati nascute in zodia vitei de vie : regina Elizabeth I, Greta Garbo, Stephen King, Heather Locklear, Gwyneth Paltrow, Adam Sandler si Will Smith.


Zodia iederei – Supravietuitorul

30 septembrie – 27 octombrie

- Personalitatea iederei

Printre alte calitati ale zodiei celtice a iederei , cea mai recunoscuta este abilitatea de a depasi toate obstacolele.Ai o inteligenta ascutita , dar cele mai evidente trasaturi ale tale sunt compasiunea si loialitatea fata de ceilalti.Ai o natura darnica si esti gata oricand sa intinzi o mana de ajutor.Esti nascut in perioada in care soarele incepe sa isi piarda puterea , astfel incat viata iti poate scoate in cale uneori spinii unor mari dificultati.Acest lucru poate parea nedrept , intrucat , de cele mai multe ori, nu meriti in nici un fel aceste vitregii ale destinului.Cu toate acestea, poti indura vremurile nenorocoase cu o perseverenta tacuta si o mare gratie sufleteasca.Intr-adevar , semnul zodiacal al iederei are tendinta catre o spiritualitate profunda si se agata de o credinta cu radacini adanci care , de obicei, il ajuta sa treca prin necazuri.Nu excelezi in oratorie, dar posezi un spirit patrunzator.Poti fi carismatic si fermecator , facand fata cu brio celor mai multe imprejurari sociale.
Zodia iederei este compatibila cu zodia celtica a stejarului si cea a frasinului.

- Polaritatea iederei : masculina .

- Culoarea zodiei iederei : albastru azuriu.

- Litera caracteristica : G.

- Luna : septembrie.

- Alias : Luna plutirii sau luna rezistentei / hotararii.

- Proprietati magice : vindecare , protectie , cooperare si exorcism.

- Celebritati nascute in zodia iederei : Hilary Clinton, Mahatma Gandhi, Margaret Thatcher, Sigourney Weaver, Oscar Wilde si Kate Winslett.


Zodia trestiei – Cercetatorul

28 octombrie – 24 noiembrie

- Personalitatea trestiei

Nativii din zodia trestiei sunt cunoscuti printre semnele zodiacale arboricole celtice drept pastratori ai secretelor.Te straduiesti sa ajungi in profunzime la adevarata semnificatie a lucrurilor si ai abilitatea de a descoperi adevarul mascat de numeroase valuri ale aparentelor.Atunci cand este nevoie sa se ajunga la miezul unei chestiuni, in mod sigur , trestia va reusi aceasta.Iti plac istorisirile si poti fi atras cu usurinta de barfe, scandaluri si legende urbane.Aceasta tendinta te poate transforma intr-un excelent istoric, jurnalist , detectiv sau arheolog.Iti plac oamenii intrucat ei iti ofera material pentru interpretarea unei largi game de semnificatii.Esti adeptul persuasiunii oamenilor in scopul de a-i face sa vorbeasca si , uneori, iti place sa ii manipulezi.Cu toate acestea, ai un respect profund pentru adevar si onoare , asa ca micile tale siretlicuri ar trebui sa fie inofensive.
Nativii din zodia trestiei au mare grad de compatibilitate cu alti nativi din trestie sau cu frasinul si stejarul.

- Polaritate : feminina .

- Culoarea zodiei trestiei : verde de iarba.

- Litere caracteristica : NG.

- Luna : octombrie.

- Alias : luna casei / caminului , luna inimii , luna iernii sau luna manifestarii adevarului.

- Proprietati magice : vindecare , protectie , dragoste si familie.

- Celebritati nascute in zodia trestiei : Cleopatra, Marie Curie, Jaime Lee Curtis, Leonardo DiCaprio, regele Edward VII, Bill Gates, Tonya Harding si Demi Moore.


Zodia socului – Cautatorul

25 noiembrie – 23 decembrie

- Personalitatea socului

In zodiacul celtic al arborilor, socul tinde catre dragostea libera si, uneori, poate parea putin prea salbatic celorlalte semne zodiacale.In anii tineretii este posibil sa fi trait la marginea legii, fiind uneori catalogat drept un cautator de senzatii tari.In momentul nasterii tale , lumina soarelui se micsora , astfel incat aceasta tendinta poate sa iti caracterizeze natura intima.Esti adeseori judecat ca un neintegrat intrucat , in ciuda temperamentului tau extrovertit, ai impulsul de a te retrage in carapacea ta. De fapt , ai inclinatia de a te lasa in voia unei meditatiii cu o tenta oarecum filozofica.Totodata , ai tendinta de a fi foarte atent cu ceilalti si te straduiesti sincer sa fii de ajutor.Astfel de acte de bunavointa sunt insa, uneori, umbrite de onestitatea ta brutala .
Semnul zodiacal al socului isi gaseste compatibilitatea in zodiile aninului si ilicelor.

- Polaritate : masculina.

- Culoarea zodiei socului : rosu.

- Litera caracteristica : R.

- Luna : a treisprezecea luna a calendarului celtic , ingloband doar trei zile si finalizata cu sarbatoarea Samhain.

- Alias : luna completitudinii.

- Proprietati magice : exorcism , prosperitate , alungare si vindecare.

- Celebritati nascute in zodia socului : Woody Allen, Tyra Banks, Kim Basinger, Beethoven, Sir Winston Churchill, Jimi Hendrix, Jim Morrison si Frank Sinatra.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Semnificatia simbolurilor zodiacale chinezesti

Numerele norocoase, compatibilitatea si caracteristicile zodiilor
Zodiacul celtic al arborilor | Astrologia arboricola a druizilor Zodiacul celtic al arborilor  | Astrologia arboricola a druizilor Reviewed by Diana Popescu on februarie 06, 2010 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Super!!!Mi-a placut f.mult ce am citit:)si m-am regasit mult in cele scrise mai sus potrivit datei mele de nastere:)Felicitari si tineti-o tot asa si-n continuare!!!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.