De ce femeile nu stiu sa sofeze ?

O gluma masculina nesarata (?) spune ca femeile si orbii au un singur lucru in comun : nu sunt capabili sa conduca o masina.Chiar si Google pare a sustine acest stereotip , intrucat la cuvintele cheie de cautare “women can’t park” (“femeile nu stiu sa parcheze”) ne ofera peste 51.200.000 de rezultate (in limba romana , pentru cuvintele “femeile nu stiu sa parcheze” , Google genereaza 98.200 de rezultate).

Din start , formula de abordare a sofatului difera intre barbati si femei : “sexul tare” navigheaza dupa busola (mai nou , GPS) si refuza cu incapatanare sa puna orice intrebare despre directia in care trebuie sa se deplaseze , in timp ce “sexul frumos” foloseste in orientare repere individualizate sau intrebari insotite de un suras deschis sau privelistea furisa a unei gambe.Prejudecata ne invata ca daca ii spui unei femei sa vireze la nord , apoi la est si din nou la nord , ea se va invarti in jurul ei mai repede decat o barcuta de hartie prinsa intr-un vartej.

Daca acest stereotip de gandire este real , atunci mama natura a daruit barbatilor un avantaj serios in departamentul orientare .Oricum , lucrul asta nu ar fi drept , pentru ca , odata cu miscarea de emancipare a femeilor , ni s-a promis ca mama natura nu va favoriza pe nimeni , indiferent de ce are in pantaloni…

Ce are de spus stiinta ?

Cateva studii stiintifice au aratat ca barbatii heterosexuali au o abilitate mai mare de a se orienta dupa semnele cardinale si se descurca mult mai bine in spatiul tridimensional decat femeile.De ce fii lui Adam sunt mai bine inzestrati in ceea ce priveste perceptia spatiala ? Ei bine , raspunsul nu ne este adus de atotprezentul sex , ci de hrana.De fapt , de ambele elemente ale umanului.

In zilele in care nu aparusera inca supermarketurile si bacaniile , oamenii erau nevoiti sa se duca la vanatoare pentru a-si asigura “cosul zilnic de mancare”.Savantii sunt de parere ca testosteronul a venit in ajutorul barbatilor primitivi , calauzindu-i inapoi spre casa dupa o indelungata partida de vanatoare , ca o asigurare ca ei isi vor fertiliza pe mai departe partenerele si vor continua astfel sa isi isi transmita genele prin noi urmasi.

Mai mult decat atat…Un cercetator a scanat creierele a peste un million de copii si a descoperit ca , odata cu inaintarea in varsta , baietii depasesc fetele de circa 4 ori in privinta abilitatii de orientare spatiala.De asemeni , acesta a evidentiat ca , in timp ce fetele se descurca destul de bine in descifrarea spatiului bidimensional , baietii au o capacitate deosebita de a percepe spatiul tridimensional , fapt ce le permite sa inteleaga conceptul adancimii la o varsta mult mai frageda.

O mica precizare… Barbatii homosexuali tind sa se orinteze intr-un mod asemanator femeilor.Nu este o insulta , ci doar un adevar stiintific.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:



De ce femeile percep mai bine culorile ?

De ce le place femeilor sa sporovaiasca ?

De ce nu rezista femeile la bautura ?

De ce plang femeile ? - O legenda
De ce femeile nu stiu sa sofeze ? De ce femeile nu stiu sa sofeze ? Reviewed by Diana Popescu on mai 14, 2010 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Trebuie să trăiască şi oamenii de ştiinţă cumva... Sunt bărbat şi urăsc GPS-ul, iar de câte ori am avut nevoie, am întrebat. Mai degrabă, bietele femei nu sunt lăsate să evolueze, cel puţin în România. Indiferent unde este adevărul, de un lucru sunt sigur: în femei am avut partenerele de circulaţie cele mai civilizate.

    RăspundețiȘtergere
  2. POFTIM ??! eu personal am impresia ca femeile sofeaza mai bine decat barbatii, e drept mai putin agresiv dar sunt ok, care eproblema ? Totul tine de exercitiu. Eu personal sofez de la mai putin de 18 ani si am permis de 14 ani (impliniti) deci, am sofat ceva si pot spune eu (si barbatii care au mers cu mine in masina) ca sofez foarte bine. Exercitiu fratilor atat aveti voi in plus.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.