Banii te fac cu adevarat fericit ?

Un portofel burdusit cu bani iti poate cumpara fericirea , dar nu iti garanteaza si respectul , concluzioneaza un nou studiu desfasurat in intreaga lume.
Cercetatorii au chestionat 136.000 de oameni din 132 de tari despre ce anume i-ar face fericiti si in ce masura se simt respectati de semenii lor. In final, oamenii de stiinta au descoperit ca fericirea se intensifica odata cu cresterea veniturilor , dar persoanele mai mult sau mai putin avute continua sa tanjeasca dupa respectul si admiratia prietenilor si familiei lor , indiferent de cat de umflat le este contul din banca.

Conducatorul studiului , profesorul Ed Diener, de la Universitatea din Illinois , a subliniat ca prietenii, familia si o slujba placuta sunt factori importanti in fericire. "Desi este adevarat ca atunci cand ajungi bogat esti mult mai satisfacut cu viata ta , acest lucru pare nu a avea impactul pe care il credem asupra bucuriei de a trai ."
Sondajul de opinie le-a cerut oamenilor sa isi evalueze viata pe o scara de la 1 la 10.De asemeni, participantii au raspuns unor intrebari legate de emotiile negative si pozitive prin care au trecut in ziua anterioara , dar si unor intrebari despre cat de mult se simt respectati , daca au sau nu o familie ori prieteni pe care sa se bazeze in cazul unei urgente din viata , si despre cat de liberi se simt sa isi aleaga activitatile zilnice.
Concluziile studiului au fost publicate in editia din iulie a "Jurnalului de psihologie sociala si a personalitatii (" Journal of Personality and Social Psychology").


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Monedele Feng Shui , simboluri norocoase de atragere a bogatiei si banilor

Simboluri norocoase , talismane si amulete

Banii.Citate, aforisme, maxime
Banii te fac cu adevarat fericit ? Banii te fac cu adevarat fericit ? Reviewed by Diana Popescu on iulie 03, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Da este foarte adevarat , bani nu sunt totul, chiar daca ii ai nu poti cumpara chiar orice cu ei.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.