Ce este depresia ? | Simptomele depresiei

Numele este Carmen si am 25 de ani. Stiu ca sufar de depresie , dar nu am primit un prea mare ajutor pana acum. Am inceput sa am probleme la 18 ani , cand m-am indragostit de un baiat care apoi m-a parasit. Imi simtem inima zdrobita si nu stiam cum o sa pot trai mai departe. Nu aveam idee ca lucrurile se pot inrautati si nu mi s-a oferit nici un sprijin din partea familiei sau prietenilor. Depresia mi s-a adancit si am inceput sa recurg la alcool si droguri. Cativa ani nu am mai stiut pe ce lume traiesc. Intr-o buna zi , m-am hotarat sa pun capat porcariei care devenise viata mea .Drogurile si alcoolul ma afectau atat fizic , cat si psihic , si nu m-am mai atins de ele. Desi gandurile negre continuau sa imi dea tarcoale , mi-am zis ca trebuie sa am mintea limpede si sa incerc sa fac ceva in viata.
Se pare ca nu prea m-am descurcat .Eram mereu jenata sa marturisesc ce simt si ce se intampla in sinea mea. Cu timpul , am iesit din ce in ce mai rar din casa , pentru ca mi se parea ca toti ma arata cu degetul. Pe de alta parte , consideram ca sunt o persoana puternica si si nu voiam sa cedez psihic in fata altora. Imi simteam mintea confuza si am inceput sa cred ca viata mea s-a sfarsit la varsta de 18 ani. De atunci nu mi s-a mai intamplat nimic frumos. Familia mea nu mi-a fost prea mult alaturi.Cu vremea , a inceput sa ma ignore , dar lucrul asta mi se parea cumva OK.
Simteam cum fiinta mi se destrama zi dupa zi .Era ca si cum n-as mai fi fost in viata si ma priveam dinafara , ca un strain . Ma simteam infrigurata, singura si speriata. Stiu ca ar fi trebuit sa cer ajutor, dar eram mult prea confuza.Apoi , m-am gandit ca as putea sa-mi pun singura capat vietii.
Acum am 25 de ani si sunt in aceeasi situatie. Am luat in calcul de sute de ori sinuciderea , dar inca nu am indraznit sa o fac. Stiu ca nu este ceva ce imi dorec cu adevarat. Sper ca intr-o zi voi incepe sa ma simt bine si voi fi din nou fericita. Incerc sa imi ascund starea de depresie , dar sunt constienta ca toata lumea stie despre ce este vorba.


Aceasta este o parte din confesiunea unei femei suferinde. Depresia nu este un capriciu sau o parere , asa cum multi oameni ar vrea sa creada , ci o problema reala , care trebuie sa fie luata in serios. In lume , milioane de persoane sufera de aceasta maladie grava. Pentru ca oamenii nu au informatii despre aceasta afectiune , ei tind sa o neglijeze sau minimalizeze , gandindu-se ca depresia este ceva normal , doar o faza trecatoare din viata unei persoane, care , odata cu timpul , dispare.
Aceasta maladie este mai profunda decat pare si , nesupravegheata sau neluata in seama , poate duce in cele din urma la sinucidere. Din pacate, depresia nu isi alege victimele.Ea poate lovi pe oricine , bogat sau sarac , tanar sau batran , barbat sau femeie.

Depresia este o boala totala , care cuprinde atat trupul cat si starea mentala. Ea afecteaza modul in care mananci si dormi , felul in care gandesti despre tine si despre tot ce te inconjoara. O afectiune depresiva nu este o slabiciune personala sau o stare ce poate fi alungata cu una cu doua. Fara tratament, simptomele depresiei pot dura saptamani, luni sau chiar ani.
Manifestarile depresiei pot varia de la o persoana la alta, dar si in functie de gradul de severitate al bolii. Depresia provoaca schimbari in modul de a gandi , a simti , in comportament si in starea fizica generala.

- Modificari in gandire. Bolnavul poate trece prin probleme legate de concentrare si luare a unor decizii. Unii oameni se confrunta cu dificultati privind memoria pe termen scurt , avand tendinta de a uita mereu cate ceva. Gandirea si atitudinea negativa sunt caracteristici definitorii ale depresiei. Pesimismul , lipsa repsectului fata de sine , simtamantul excesiv de vinovatie si autocritica exagerata sunt intalnite adesea la un depresiv. Pe parcursul agravarii acestei maladii , unii oameni devin obsedati de autodistrugere.

- Modificari emotionale. Depresivii se pot simti tristi sau melancolici fara nici un motiv anume. Multe persoane declara ca nu mai simt nici o placere atunci cand se dedica unor activitati care altadata le pasionau. Poate apare lipsa de motivatie si o stare generala de apatie , precum si un simtamant permanent de oboseala. Uneori, iritabilitatea poate deveni o problema , aparand dificultati in controlarea izbucnirilor temperamentale. In cazuri extreme , depresia este caracterizata de sentimente de neajutorare si pierdere a oricarei sperantei.

- Modificari comportamentale . Schimbarile comportamentului reflecta emotiile si sentimentele negative. Multi bolnavi nu se simt bine in compania altor oameni, asa ca se retrag din societate. Se pot ivi schimbari dramatice ale apetitului, manifestate printr-o alimentatie mult mai bogata sau mult mai saraca. Din cauza tristetii cronice , apar adesea crize de plans . Unele persoane ajung sa se planga despre orice , sunt stapanite de manie si frecvente izbucniri emotionale. Dorinta sexuala poate sa dispara intru totul , iar in unele cazuri bolnavii ajung sa isi neglijeze cu totul aparenta exterioara , sau chiar normele de igiena elementare. Cei afectati de depresie nu sunt inclinati sa munceasca , iar indatoririle casnice sunt lasate de izbeliste. Unele persoane au probleme in a se mai da jos din pat.

- Modificari fizice.Simtamintele negative sunt insotite de manifestari fizice negative. Oboseala cronica , in pofida somnului in exces , este un simptom comun. Unele persoane nu pot dormi sau nu au un somn odihnitor. Ele raman treze in perioada noptii timp de mai multe ore, sau se trezesc de multe ori, ramanand cu ochii pironiti in tavan. Multi bolnavi isi pierd pofta de mancare , se simt lipsiti de vitalitate si acuza multe dureri . Altii oameni sunt agitati in permanenta si par a nu-si gasi locul.

Imaginati-va ca aceste simptome se manifesta vreme de mai multe saptamani sau luni. Imaginati-va cum ar fi sa te simti in felul descris mai sus. Depresia este o certitudine atunci cand multe din aceste manifestari continua sa fie prezente timp de cateva saptamani la rand. In acest caz , trebuie consultat de urgenta un psiholog. Aminteste-ti ca depresia este tratabila .In loc sa te ingrijorezi si sa te lasi prada derutei , trebuie sa faci ceva , sa actionezi. Cu atat mai mult cu cat incerci sa amani, sa-ti spui ca nu este inca momentul sa apelezi la un doctor !


Copyright © diane.ro


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Boala iti face cu ochiul...din oglinda

10 mituri despre somn si dormit

Semnele subtile ale corpului pot prezice o boala
Ce este depresia ? | Simptomele depresiei Ce este depresia ? | Simptomele depresiei Reviewed by Diana Popescu on iulie 17, 2010 Rating: 5

42 de comentarii:

  1. este adevarat depresia exista si nimeni nu o poate intelege...doar daca si tu simti acelas lucru..am momente cand pur si simplu nu stiu ce sa mai fac simt ca durerea din sufletul meu este prea mare pentru a mai puntea suporta ...de vreo 2 ani cam simt aceste simtome ... am crezut ca este ceva temporar.Am 14 ani si la inceput am avut prieteni cu care iesem afara dar dupa o vreme am inceput sa nu mai am deloc .. sa nu am pur si simplu cu cine sa ies afara.Singuratatea s-a produs fiindca nu am mai avut nici macar o persoana langa mine.. cu care sa ies afara(as fi vrut id tau dar nu merge) id meu este : delinyka

    RăspundețiȘtergere
  2. din tot ce am citit aici ma regasesc..psihologul dupa parerea mea...te duce la groapa...nu te ajuta cu nimic....sfaturi....nu am nevoie...le am eu pe ale mele...asta e....asa e cand iubesti(nelamuriri? id mess for_77_77)

    RăspundețiȘtergere
  3. psihologul pe vede ca pe un pacient care are o boala ce nu poate fi identificata daca nu ii spui adevarul . deseori confundam depresia cu plictiseala . Totusi fiecare trebuie sa isi gaseasca tratamentul in sine .

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu recomnad psihiatru pentru cei care nu au chef sa-si povesteasca viata unui strain. (psihiatrul este doctorul care te trateaza cu pastile si nu este doctor de nebuni asa cum am auzit de multe ori) Si banuiesc ca sunt destui. Un doctor bun te poate ajuta cu tratamentul potrivit. Dar depinde si de tine....trebuie sa mananci bine chiar daca nu iti este deloc foame ( si nu iti este) sa bei multa apa, sa faci sport si sa incerci sa te odihnesti bine. Ni se pare ca nu conteaza toate astea dar conteaza. Si foarte mult. Asta, evident, dupa ce incepi tratamentul si incepi sa intrevezi un licar de speranta pentru ca inainte ma indoiesc ca iti pasa vreun pic...Depresia se trateaza!!! Psiholog sau psihiatru nu conteaza. Vezi ce ti se potriveste si tine-te de tratament/ sedinte de terapie!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. da intr-adevar se trateaza !!!! sfatul meu pentru tinerii din ziua de azi e sa lase cat mai repede prostiile alea de plante;) de acolo au tinerii depresii..

    RăspundețiȘtergere
  6. am 30 de ani si de 8 ani ma lupt cu o ameteala si o agitatie in corp, nu stiu dak poate fi sau nu o depresie, mi-am facut analize si mi-au iesit bune, am dureri dupa cap si nu am echilibru , nu pot sa stau in picioare si ma sperii din cauza asta sa nu cad. va rog sa ma ajutati...irina_ionela81@yahoo.com..astept un raspuns

    RăspundețiȘtergere
  7. ma numesc alexandru am 19 ani si sunt elev si locuesc in jud arad in data de 2 martie eram la scoala si eram vesel si ma sinteam bine adica normal si dintr-o data amcazut intr-o stare de tristete profunda nu am mai stiut nimic de mine nimc nu puteam vorbi deloc doar la un moment dat vb pe silabe am fost la phiholog si ma ajutat am urmat sfaturile lui si unpic mi-am revenit va spun ca acele momente au fost si sunt groaznice pt mn.nu stiu ce sa ma fac nu am pe nimeni caresa ma ajute sau sa imi dea sfaturi ce sa fac cu viata asta locuesc singur parinti sunt despartiti si nu iam vazut de mult tinp am vb doar la telfon cu mama atat.am fost am fost la manastire la bodrog si preotii de acolo m au ajutat si sau rugat pt mine !!!sper sa ma ajute bunul dumnezeu sa trec asta ca nu mai rezist. poate daca aveam pe cineva apoape parinti.mei dar toata viata nu stiu cum o sa imi fie.copii iubitiva parintii si nu i judecati!!

    RăspundețiȘtergere
  8. da asa e depresia e groaznica cand capu nu te mai ajuta e rau

    RăspundețiȘtergere
  9. cred ca ptr cel ce sufera de depresie,sfaturile nu prea mai conteaza,important este tratamentul medicamentos,sa poata sa-l scoata din intunericul in care traieste

    RăspundețiȘtergere
  10. depresia nu e boala capului,e o boala a intregului corp

    RăspundețiȘtergere
  11. suferi de depresie.mergi la medicsi ia tratament si te vei simti mai bine.Tratamentul e de durata,cel putin 6 luni.daca esti din Buc mergi la doctorul ISACU SILVIU,FOARTE BUN MEDIC.

    RăspundețiȘtergere
  12. simtomele apar si pe ritm cardiac?

    RăspundețiȘtergere
  13. ma regasesc in toate povestirile voastre,si imi vine foarte greu sa recunosc ca intradevar am o problema pe care mai devreme sau mai tirziu va trebui sa o infrunt

    RăspundețiȘtergere
  14. Si eu trec prin astfel de momente... Ce este greu, este faptul ca in depresie te dor toate. La mine cel Putin toate mă dor, dar in special ameteala si slăbiciune in corp. Insa privind spre cer , spre Domnul vom avea biruinta...

    RăspundețiȘtergere
  15. Te pot ajuta pastilele intr-o mica masura...daca nu este eliminata sursa nemultumirilor care provoaca manifestarile psihosomatice depresia nu se vindeca pe deplin...Sfatul meu este sa cautati in interiorul dvs cauza si sa incercati cu ajutorul unui psiholog sa gasiti solutii...Recomand un psiholog deoarece depresia te incapaciteaza in a mai gandi clar si obiectiv...Va spun din proprie experienta pana nu tratati problema care va macina si pe care adesea o blocati , o negati la nivel inconstient nu veti iesi din acest cerc vicios...De obicei cauza este reprezentata d eo lupta interioara intre eu si supraeu...intre ceva ce doriti sa faceti si e bine pt dvs si ceea ce va tine pe loc-propriile restrictii si preconceptii,parerea celor din jur etc

    RăspundețiȘtergere
  16. Am ameteli de doi ani si jumatate.Am fost la medici si toti zic ca nu am nimic.Ma simt foarte rau...simt ca nu mai am putere sa merg mai departe.Din momentul primelor simptome nu mai am liniste.Cand incep sa ma simt bine ele revin.Sunt casatorita cu barbatul pe care il iubesc foarte mult.Il intristez si pe el tot repetandu-i ca imi este rau.Nu ies afara din casa decat daca sunt insotita.Ce pot sa fac?Cum sa trec peste asta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buna acest lucru se numeste atac de panica. Mergi la fundatia Estuar din sectorul 6 si poti face psihoterapie gratuit. Si eu am avut aceste lucruri si am si depresie insa am urmat si psihoterapie la Estuar + medicamente,

      Ștergere
  17. Ce pot sa iti spun ...Poate fi vorba despre o cauza exterioara sau interioara , despre una fizica ori psihica (pe care nu o constientizezi),Fa-ti , mai intai un test complet de analize si , apoi (fara nici o jena) , unul psihologic.

    RăspundețiȘtergere
  18. si eu trec prin aceste situatii

    RăspundețiȘtergere
  19. Depresia este groaznica... Cel mai rau este atunci cand cautam ajutor la familie sau la apropiati si nu ne baga in seama deoarece considera aceasta boala o slabiciune de caracter...

    RăspundețiȘtergere
  20. si eu ma retrag in cochilia mea,refuz sa ies cu prietenii,uneori ies seara la o plimbare si ma rog sa nu intalnesc nici un cunoscut pentru ca nu ma simt in stare sa port o conversatie,am uitat cum se procedeaza ,nu pot socializa,am impresia ca sunt ultima amarata de pe pamant...in plus nu am un serviciu si cred ca asta ma face sa nu mai am incredere in mine...imi imaginez de multe ori ca lucrez undeva...se termina programul,ma intorc spre casa,fac cumparaturi...fac ceva nou in fiecare zi...e bine
    dar se intampla asta doar in imaginatia mea...
    ajutoooor !vreau sa ma simt si eu utila pe pamant,vreau sa lucrez intr-un loc decent,sa castig un loc in societate!

    RăspundețiȘtergere
  21. depresia e suferinta sufletului

    RăspundețiȘtergere
  22. Depresia ar fi pe scurt starea aia ca n-ai chef sa faci nimic,nici macar nu mai poti sa stai. Iti vina sa urli,dar nici macar asta nu poti. Si chiar si daca urli,nu te aude nimeni.( sau eventual doar iti atrage atentia ca faci galacie,suferinta nu ti-o intelege)
    Iti vine sa intri in pamant.
    Ohh...Nu mai suport,simt ca explodez. Dar parca sunt legata de maini si de picioare,nu pt face nimic! Si nimeni nu ma intelege. Ba din contra,ma si cearta! :((
    Ajutor!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ma numesc Andreea si de ceva timp , mai bine zis de anul trecut trec si eu printr-o perioada groaznica. Nu ma mai inteleg nicidecum cu parintii si anul asta m-am indragostit nebuneste de un baiat care acum cateva zile m-am parasit. De multe ori imi lua in ras tot ce spuneam despre sinucidere si chestii de genu`...mai ca nu-l interesa. De cand m-am despartit de el am inceput sa am dureri de cap tot timpul cand ma trezesc si ma feresc de lume sa nu ma vada ca plang. Depresia-starea in care nu te mai cunosti pe tine insuti si-ti vine sa pleci undeva cat mai departe de aceasta lume. Y!M : blu3_dh33a_ang3l

    RăspundețiȘtergere
  24. si eu sufar de depresie de vreo doi ani de cand am nascut sunt intr-o tara straina nu am prieteni nu am pe nimeni ,in curand cred ca imi voi distrge si casnicia nu stiu ce sa fac nu ma ajuta nimeni

    RăspundețiȘtergere
  25. depresia...boala sufletului, adevarat. totul porneste din noi, trebuie sa stim sa ajungem acolo la ceea ce a declansat boala, iar asta se face prin psihoterapie ori psihanaliza, insa se pare ca aceste sedinte sunt usor costisitoare...medicatia e si ea buna, te ajuta sa revii la normal, dar cand renunti la medicatie atunci ce te faci, tata? ori tb sa urmezi cu tratament toata viata? asta in cazul unei depresii cronice,ca de asta sufar...as dori daca se poate sa aflu mai multe detalii despre d-l doctor Silviu Isacu daca stiti, va rog...sanatate si tratati-va macar atat cat se poate!

    RăspundețiȘtergere
  26. buna sunt anda imi vine tare greu sa cred ca si eu sufar de aceasta boala am avut un iubit cu care am stat impreuna 3 ani eram tare indragostiti unul de altul dar intr.o zi a plecat si de atunci sunt trei ani in care am incercat sa ma mint ca nu imi pasa ca ma parasit de acolo cred ca a plecat tot ma simt tare singura si trista akum am pe altcineva care imi sp.mereu ca sunt tare ciudata si vad ca pe zi ce trece se indeparteaza tot mai mult de mn el e foarte vesel are chef sa faca orice eu in schimb sunt tot timpul trista si vad ca sunt multi in situatia mea trebuie sa facem ceva nu putem sa traim asa trebuie sa ne ajute cineva sa ne dea niste sfaturi pt ca unii dintre noi nu au curajul sa mearga la un psiholog sau nu toti au posibilitatea,eu sunt in italia am un loc de munca nu imi lipseste nimic sunt tanara am 22ani avem toata viata inainte cineva trebuie sa ne ajute daca vrun psiholog vede tot ce ce am scris noi aici va rugam faceti ceva e tare urat sa traiesti asa va multumim anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  27. am si eu depresie, am 18 ani la varsta de 15 ani am avut prima data si am reusit sa ma vindec, desi dupa un timp am picat inapoi in aceeas stare , eu zic ca medicamentele si medicul nu te ajuta...trebuie sa te ajuti tu pe tine insuti si sati gasesti o persoana cu care poti discuta si te intelege si e alturi de tine cand te simti singura si iti vine sa plangi...parerea mea si eu asa am reusit:)

    RăspundețiȘtergere
  28. eu nu stiu dak am aceasta boala sau nu vreau sa recunosc dar ma regasesc in unele simptome....oare am nev de ajutor?????? am dureri de cap,dorm ff mult,sunt mereu trista si m-am inchis ff mult in mine. incerc sa pastrez aparentele in fata sotului si devin alta persoana in fata lui...va rog da-ti un raspuns

    RăspundețiȘtergere
  29. Buna tuturor celor care cer ajutor. Personal nu cred ca ajutorul poate veni din interiorul nostru, pentru ca daca am fi putut sa ne ajutam ne-am fi ajutat, nu-i asa? Deci e nevoie de un program sau de o reteta pentru a putea avea rezultate si schimbari reale de dispozitie. In mod frecvent depresia e asociata si cu o lipsa a increderii in sine, o devalorizare personala si o lipsa a iubirii de sine. Sunt convinsa ca un ajutor de specialitate poate fi benefic. Multa bafta.

    RăspundețiȘtergere
  30. se vindeca oare aceasta boala????

    RăspundețiȘtergere
  31. Pentru mine functioneaza ceva ce se numeste "Faster EFT"
    Un tip pe nume Robert Smith a "inventat" aceasta "procedura"/ metoda de a scapa de emotiile ... de obicei negative care ne sacaie, uneori ani de zile, din copilarie si poate nici bnu stim si nici nu ne dam seama ca tocmai de atunci ne "bantuie"

    La adresa http://www.fastereft.com/audio-files-interviews-events
    gasiti fisiere audio

    La adresa http://www.fastereft.com/ este situl lui si pe You Tube sunt 500 de video-uri ale lui, ale lui Robert Smith din timpul cursurilor lui sau el vorbeste despre ceea ce se "ascunde" in spatele problemelor noastre.

    mergeti pe Google si dati la cautare Robert Smith faster EFTsi va vor aparea in lista si cateva videouri de pe You Tube, apoi urmariti-le !!!

    Sunt in engleza.

    Pana cand veti "aprofunda" aceste lucruri va indemn sa faceti un exercitiu care sper ca va va ajuta.

    Observati in ce parte a corpului simtiti "durerea" - eu, de exemplu, o simt in capul pieptului - si cu varful degetelor de la mana, fie dreapta, fie stanga, fie amandoua,va "bateti" pe acel loc si spuneti: eliberez si las sa se duca, e ok sa las sa se duca, las sa se duca si sunt in siguranta, fac pace cu aceasta situatie / problema.

    In filmuletul nr 69, pare-mi-se, va arata cum se procedeaza, dar e bine si numai "batand" pe locul "dureros".
    Faceti asta ori de cate ori simtiti emotia neplacuta.
    In speranta ca exercitiul meu va va fi de folos ... si apoi ca veti merge sa va informati mai in amanuntime despre Faster EFT sau chiar EFT (Emotional Freedom Technique), va las cu bine.

    PS - acest procedeu are uneori rezultate rapide, dar uneori merge mai lent, dar are rezultate ... la ce bun sa ne necajim din motive imaginare !!!

    Va mai indemn sa cititi o carte publicata la Curtea Veche, scrisa de un tip care "a invins" cancerul - Wayne W. Dyer, carte care se numeste: "Esti ceea ce gandesti" - Principii taoiste pentru zilele noastre

    Succes, Succes, Succes !!!

















    RăspundețiȘtergere
  32. am si eu niste stari de teama de slabiciune obosesc foarte repede si mai mult ma speri sa nu ma inbolnavesc respir greu si cateodata la cap intapaturi

    RăspundețiȘtergere
  33. Si eu cred ca sunt depresiva.oricum fondul meu genetic este,melancolic,dar acum probabil fiind de sarbatori singura poate s a accentuat starea de rau,dezamagire,suferinta,singura intre oameni,asa ma simt!am plans mult.m am despartit de cel cu care am trait 10ani cu bune cu rele si de fapt,el m a parasit si cred ca si de asta e asa dureros!m am rugat mult si sa i de a d zeu putere sa trec peste incercarea asta!

    RăspundețiȘtergere
  34. Depresia e o boala grava,chiar daca nu e diagnosticata pt.fiecare!ucide psihic,fiinta nu mai este pofta de mancare,de viata,de sex,de socializare,de grija fata de propia persoana,etc!apoi in plan fizic,slabiciune,neglijenta,dureri de oase(articulatii),de cap,devitalizare,crampe intestinale,izolare!multe depresii duc la SINUCIDERI,suferinta fiind de nesuportat!dar exista RUGACIUNEA,care ne linisteste sufletul,care ne ilumineaza in cele mai grele momente,trebuie doar sa nu ne lasam prada,sa luptam cu noi.se spune ca depresia este o stare venita de la diavol,pt.a putea manipula,psihicul omului,ca acesta sa faca doar lucruri impotriva propriei fiinte si crez!de aceea tot numai cu D ZEU putem sa indepartam RAUL din noi si pt.noi!cititi PARACLISUL MAICII DOMNULUI,cu multa daruire,ziceti ROZARUL,are o putere fantastica,veti vedea!!!!!si eu am f.si inca sunt depresiva cu diagnostic pus,nu funct.pastilele,ele sunt mai mult sedative,dar am inceput sa ma rog,mult,des,oricand am timp,oriunde!si credeti ma ma simt atat de intarita si de calma!spuneti de cate ori vreti pe zi;DOAMNE,da mi intelepciune,lumineaza mi mintea,mangaie mi sufletul si binecuvanteaza ma,cu sanatate si mai ales in mom.de grea cumpana!!!!!!!!!!!sa fiti iubiti si binecuvantati de D ZEU!

    RăspundețiȘtergere
  35. Pt.anonimul din 16 ian.s ar putea sa fie atacuri de panica tot pe fond depresiv,asa ca aici trebuie sa lucrati pt.linistirea psihicului!perfida boala si f.f.grea si nu ne dam seama ce avem!f.multe boli,apar din cauza depresiei si noi spunem ca e altceva!!!!!BOALA SUFLETULUI,care se vindeca cu MEDICAMENT spiritual,cum am scris mai sus!!! sa fiti iubita!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  36. Rugaciunea si sprijinul celor apropiati care inteleg cu adev.problema asta,ajuta si se trece peste!

    RăspundețiȘtergere
  37. "Depresia este o certitudine atunci cand multe din aceste manifestari continua sa fie prezente timp de cateva saptamani la rand." - mai exact 2 saptamani. Ce e sub 2 saptamani e numeste melancolie, ce depaseste 2 saptamani e considerata depresie.
    Si eu am avut probleme urate cu depresia. Niciodata n-am vrut sa ma tratez (dar nu faceti ca mine) pt ca gandul ca am ajuns in stadiul in care sa stau cu antidepresivele pe noptiera ma deprima si mai tare. Nu, nu e adevarat, un episod depresiv acut nu poate dura ani. Dureaza cateva luni dupa care se remite spontan chiar si in absenta tratamentului. La mine tineau vreo 2 luni, dupa care se duceau. Faceam cel putin un episod pe an. Depresiile cronice sunt cele de durata dar ele nu presupun forma aceea acuta de depresie in permanenta ci presupun eventual o tristete de fond usoara si revenirea frecventa a episoadelor acute, mai multe episoade acute pe an, sau, ma rog, foarte frecvente.
    De ce daca poate trece in absenta unui tratament este totusi recomandat sa o tratam? Dintr-un simplu motiv - depresiile majore insotite de forme halucinatorii (in special auditive ) devin o urgenta in psihiatrie din cauza riscului foarte crescut de sinucidere. Pacientul poate auzi voci care-l indeamna sa sara, sa se arunce in fata masinii, sa se taie etc.
    Doua urgente mari si late sunt in psihiatrie: delirium tremens si depresia majora cu fenomene halucinatorii. Ambele se pot solda cu moartea. (de-asta sunt urgente)
    Acuma, nu orice depresiv poate ajunge in depresie majora cu halucinatii, dar prudent ar fi sa te tratezi ca ...niciodata nu se stie cum evoluezi. Si daca aluneci pe panta aia, nimic nu mai conteaza si nu mai are sens. Parca iti dispare si instinctul de supravietuire. Nu mai esti tu... chiar ajungi sa nu mai fii. :( (doamne fereste, sunt atatea cazuri)

    PS: la psihiatru nu la psiholog. E mai safe!

    RăspundețiȘtergere
  38. Multă lume percepe depresia ca pe o simplă tristeţe sau ca pe a fi mohorât. Adevărul e că depresia e mai mult decât tristeţe.

    RăspundețiȘtergere
  39. iubesc in secret,de aproximativ 2 ani de zile un coleg de servici!stiu ca nici eu nu-i sunt indiferenta!faptele lui vorbesc de la sine!Relatia noastra este imposibila!Amandoi suntem casatoriti,cu copii!Pur si simplu e prea tarziu pt.noi!Dar chimia dintre noi,potrivirea de caracter,asemanarea caracterelor noastre este imensa!A fost dragoste la prima vedere intre noi si am tot continuat cu tachinari,impartasiri,atasament ca intre cei mai buni prieteni si atat!Relatia dintre noi s-a conturat intr-o buna prietenie!Pentru ca niciodata nu i-am dat ocazia,de teama,sa ne impartasim sentimentele!Desi ocazii au fost multe!Dar sentimentele dintre noi sunt pe zi ce trece msi puternice!Simt ca suntem suflete pereche!Azi noapte,l-am visat ca ma saruta patimas!A fost atat de real sarutul lui!Jur ca am simtit fiecare moment!Eram atat de fericiti!Astazi,mai ca imi venea sa-i dezvalui totul!Dar simt ca asta asteapt,un semn de la mine!Si lui ii e frica de ce se intampla cu noi!Ce legatura are acest vis cu realitatea?Astept cu interes raspunsul dvs!Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Asa cum este specificat si pe blog, nu raspund decat arareori anonimilor. Pentru a-ti raspunde te poti inscrie pe site-ul meu (vezi rubrica din subsolul blogului).

      Ștergere

Un produs Blogger.