De ce te simti bine dupa ce plangi ? | Lacrimile si sanatatea

Lacrimile descatuseaza si ne descarca tensiunea tristetii , stresului , grijilor si frustrarilor.Plansul ne elibereaza si preaplinul fericirii , odata cu nasterea unui copil , intalnirea adevaratei iubiri sau depasirea unei perioade grele din viata. Adeseori , m-am simtit recunoscatoare pentru darul magic al lacrimilor .Dupa un plans pe cinste , am o senzatie de totala purificare , emotiile negative nu mai adasta zbarnaind cu stridenta in sufletul meu , ci se duc pe apa sambetei , luand cu ele amaraciunea, durerea sau dezamagirea. Cred ca lacrimile nu sunt un semn al slabiciunii , ci unul al curajului , puterii si sinceritatii.

Lacrimile sunt sarate , asemeni marii si oceanului. Ele au capacitatea de a ne lubrefia ochii si a-i curata de substante iritante .Lacrimile reduc nivelul hormonilor stresului si contin anticorpi care lupta impotriva microbilor patogeni.
Corpul nostru produce 3 tipuri de lacrimi , fiecare din ele avand roluri vindecatoare diferite . Lacrimile pot fi reflexe , continue si emotionale.
Lacrimile reflexe permit curatarea particulelor toxice atunci ochii sunt iritati de fum sau alte gaze risipite in aer.
Lacrimile continue , produse in mor regulat de organism in scopul lubrificarii ochilor , contin o substanta chimica numita lisozima , care are rolul unui agent antibacterian si ne protejeaza ochii contra infectiilor.
De asemeni , lacrimile circula catre nas prin ductele lacrimale in scopul mentinerii acestuia umed si ferit de bacterii. De obicei, dupa ce plangem , pulsul si ritmul respiratiei scad , fapt ce permite instalarea unei stari de calm biologic si emotional.
Lacrimile emotionale aduc beneficii deosebite sanatatii. In vreme ce lacrimile reflexe sunt formate in proportie de 98 % din apa , lacrimile emotionale contin o mare cantitate de hormoni si toxine acumulate in timpul stresului. Totodata , plansul stimuleaza producerea de endorfine , hormoni capabili sa ne anestezieze durerile si sa sa ne dea senzatia de fericire.

Plansul ne face sa ne simtim mai bine , chiar daca problemele care ne indurereaza continua sa existe. Cu toate ca regulile nescrise ale societatii ne invata ca lacrimile sunt dovezi de slabiciune , incearca sa iti retii cat mai putin plansul. Incearca sa lasi deoparte prejudecatile si conceptiile false despre lacrimi. Este sanatos sa plangi ! In acest fel iti elimini excesul emotional , tristetea si stresul. Lacrimile ne usureaza durerile atunci cand suferim o pierdere sau trecem printr-o deceptie. Ele ne transforma suferinta astfel incat sa putem continua sa traim cu inimile deschise catre lume si nu ramanem incarcati cu sentimente reprimate , in caz contrar pandindu-ne capcanele depresiei .

Am citit recent despre o femeie aflata la un terapeut , care , la un moment dat , s-a intins pe jos intr-o pozitie fetala si a izbucnit in lacrimi , cerandu-si scuze printre sughituri . Psihologul i-a raspuns calm si linistitor : “Ni ai pentru ce sa iti ceri iertare. Lacrimile tale mi-au binecuvantat podeaua.”


Copyright © diane.ro


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


De ce plang femeile ? - O legenda
De ce te simti bine dupa ce plangi ? | Lacrimile si sanatatea De ce te simti bine dupa ce plangi ? | Lacrimile si sanatatea Reviewed by Diana Popescu on iulie 27, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.