18 octombrie: Ziua Cravatei

 Ziua Cravatei, inaugurată în 2008, ce pică anual pe 18 octombrie, onorează invenția acestui accesoriu de îmbrăcăminte. Cravata modernă, așa cum o îndrăgim și o purtăm azi, este creația mercenarilor croați care au folosit-o pentru a-și proteja gâturile. Ziua Cravatei este o sărbătoare populară în Croația, marcată cu fervoare în întreaga țară. 


Croația este cunoscută pentru cascadele sale spectaculoase, insulele sale de vis, stadioanele de fotbal și, desigur, cravatele sale.

                                                            

18 octombrie: Ziua Cravatei

Considerată un simbol al profesionalismului și o cireașă de pe tortul ținutei formale, cravata originează, cum spuneam, din "eșarfele" purtate de soldații croați pe câmpul de luptă. Cravatele roșii au devenit o parte a uniformei militare croate în decursul unui război din secolul al XVII-lea.


Accesoriul de modă a călătorit curând spre Europa vestică și a fost preluat de francezi. În 1646, regele de șapte ani Ludovic al XIV-lea a purtat o cravată la curtea regală. Trendul a fost remarcat de englezi, care i-au făcut propriul model și au transformat cravatele pătrate în cele pe care le știm în prezent.


17 octombrie 2023: Ziua Pro-Viață a Solidarității Tăcute


Croația pretinde că a inventat cravata și a dedicat ziua de 18 octombrie acestui eveniment. În 1997, aici a fost fondată Academic Cravatica, o organizație non-profit, cu obiectivul de a promova cravata originară și relevanța sa în istorie ca obiect de adorație și utilitate.


Cravata se alătură player-ului MP3, parașutei, zepelinului, ca cele mai mari contribuții croate aduse lumii.


18 octombrie: Ziua Mondială a Menopauzei

18 octombrie: Ziua Cravatei 18 octombrie: Ziua Cravatei Reviewed by Diana Popescu on octombrie 17, 2023 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.