Ritualurile dragostei | Superstitiile indragostitilor din Anglia (I)

Adeseori , incercam sa ne pacalim pe noi insine , purtati de credinta ca nimic nu are puterea de ne rupe de gandirea nostra logica. Atunci, insa, cand lasam neuronilor ceea ce este a lor si schiem superbi pe circumvolutiunile creierului , dragostea isi regaseste propria-i logica , in care fantezia , superstitiile si magia dicteaza diafane teoreme si axiome.

Incep aici o serie de articole despre credintele si imaginarul iubirii , despre superstitiile care ne inaripeaza sufletul atunci cand suntem indragostiti.

Intalnirea unei fete cu iubitul ei sau sarutul impartasit cu acesta sub lumina unei Luni noi sunt considerate semne foarte norocoase , insemnand ca ea ii va deveni in curand mireasa , ca mariajul lor va fi binecuvantat cu o dragoste nepieritoare , si ca nici unul dintre ei nu va cunoaste impunsaturile saraciei. De asemeni, este un semn bun daca , atunci cand se gandeste la iubitul ei , o fata aude cantatul cocosului, pentru ca , in acest fel , i se prevesteste ca va dansa la nunta ei in curand. Acelasi lucru este valabil si in cazul unei fete indragostite care se intampla sa cada pe scari.

Daca este posibil , locul de intalnire al indragostitilor trebuie sa fie pe un deal , mai unul ales acoperit cu “iarba neagra” , in apropierea unui izvor sau rau , ori pe malul marii , intrucat , in acest caz , nici unul din ei nu il va insela pe celalalt si iubirea dintre ei va ramane mereu intreaga. Se recomanda evitarea locurilor unde se gasesc plopi.

Atunci cand scrii o scrisoare de dragoste catre iubit / iubita , este norocos ca ea sa fie incheiata in momentele cand pendulul bate miezul noptii , si sa pui scrisoarea la posta in clipele cand luna incepe sa isi imprastie razele peste acoperisurile caselor.
Cand te plimbi impreuna cu iubitul tau / iubita ta este de bun augur sa intalniti o pisica neagra , o casa alba sau un ponei alb.

Cel mai bun timp pentru o cerere in casatorie este vineri seara , logodna trebuind sa fie anuntata sambata.
Albastrul este culoarea cea mai potrivita pentru indragostiti, iar piatra lor norocoasa este turcoazul.
In Anglia, o moneda de 6 penny rupta in doua , fiecare bucata fiind pastrata de cate unul dintre iubiti , era o asigurare ca cei doi nu se vor desparti niciodata .De asemeni, pastrarea unor fire din parul celuilalt , legate sub forma unui nod al dragostei , avea darul de a promite o iubire vesnica.

Potrivit unei superstitii , o pereche de logodnici nu trebuie sa fie fotografiati impreuna , in caz contrar soarta despartindu-i in curand sau prevestindu-li-se o casatorie nefericita.
Certurile si capriciile in dragoste vor fi in preajma iubitilor care se uita printr-o sticla la Luna noua.
Canalele, baltile , podurile, vaile , sau, cele mai rele din toate , incrucisarile de drumuri , nu sunt locuri potrivite pentru intalnirea indragostitilor , intrucat ele au puterea de a transforma dragostea si respectul in ura si dispret.

Cei care doresc ca dragostea lor sa fie norocoasa trebuie sa evite sa se intalneasca pe scari , dar mai ales nu este bine ca ei sa se sarute sau sa se imbratiseze acolo.
Neintelegerile sunt , de asemeni, prezise , daca iubitii isi scriu scrisorile de dragoste cu o alta cerneala decat cea albastra sau cu creionul. Sarutarile , in forma de cruce , trebuiesc asezate la sfarsitul scrisorii , iar numarul acestora trebuie sa nu fie de 4 , 7 sau 13 ; 3 este numarul cel mai norocos !

Scrisorile de dragoste postate in ziua de Craciun sau pe 29 februarie (zi aparuta odata la 4 ani) aduc ghinion .O mare grija trebuie avuta ca , in timp ce scrisoarea este dusa la cutia postala , aceasta sa nu fie scapata pe jos , intrucat la urmatoarea intalnire va avea loc o cearta.
O pereche de manusi date drept cadou de catre persoana iubita aduc ghinion , caci ele inseamna despartire .Acelasi lucru se aplica pentru o brosa sau un cutit , dar nenorcul poate fi inlaturat daca se ofera in schimb o moneda.

Un mare ghinion o pandeste pe o fata care isi probeaza verigheta inainte de cununie , acest fapt putand duce la ruperea logodnei sau la o casatorie nefericita. Pierederea unui inel de logodna sau a unei verighete este , de asemenea , nenorocoasa, intrucat poate prevesti o despartire.

Limbajul / simbolul inelelor in dragoste

- Un inel purtat pe primul deget (aratator) al mainii stangi inseamna ca cineva doreste sa se casatoreasca.
- Inelul de pe al doilea deget (mijlociu) al mainii stangi semnifica preferinta pentru o dragoste platonica.
- Un inel asezat pe al treilea deget (degetul inelar) al mainii stangi inseamna ca o persoana este casatorita sau logodita.
- Inelul de pe al patrulea deget (degetul mic) semnifica “nu am de gand sa ma casatoresc vreodata”.Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Noaptea Sfantului Andrei - Vraji, farmece si superstitii de maritis

Sanzienele in farmece de dragoste, vraji si superstitii
Ritualurile dragostei | Superstitiile indragostitilor din Anglia (I) Ritualurile dragostei | Superstitiile indragostitilor din Anglia  (I) Reviewed by Diana Popescu on iulie 03, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.