Biserica modificarii corpului | Religia tatuajelor , piercingului si chirurgiei plastice

Nu este deloc o gluma si nici o farsa . Biserica modificarii corpului exista cu adevarat si are se pare destui adepti. Pentru a va lamuri despre ce este vorba , am sa incep cu o poveste adevarata , aparent incadrata la rubrica "fapte diverse" , dar care face valva zilele astea in media si opinia publica americana.

Ariana Iacono , din New York , este ao dolescenta care si-a facut un piercing in nas nu pentru a se lauda ca este la moda, ci ca o afirmare a credintei ei , o religie potrivit careia transformarea si manipularea carnii trupesti are darul de a unifica legaturile dintre minte , corp si suflet. Conducatorii scolii la care invata Ariana nu au fost insa de acord cu acest manifest "carnal" , si i-au pus in vedere , sub amenintarea suspendarii , sa isi scoata inelusul din nas , intrucat acesta reprezinta o incalcare a regulamentului tinutei scolare.

Ariana , in varsta de 14 ani , si mama ei , Nikko , sunt membre ale "Bisericii modificarii corpului" ( Church of Body Modification) , in al carei site se afirma sus si tare ca transformarea corpului reprezinta "una din cele mai sigure si mai responsabile cai , din punct de vedere social , de a mentine spiritualitatea sanatoasa si unificata". Aceasta inedita miscare religioasa incurajeaza piercingurile , tatuajele , crestarile pielii , dar si chirurgia cosmetica si reconstructiva , ca mijloace de a controla si a modifica dezvoltarea biologica a corpului. "Biserica modificarii corpului" este un lacas de cult real , inregistrat la stat ca o organizatie nonprofit ,si fiind ca atare scutita de taxe.

Discutia care se poarta acum in media americana consta in legitimitatea sau neligitimitatea suspendarii adolescentei , intrucat se pare ca regulamentul tinutei scolare din SUA admite exceptii daca acestea sunt legate de aderarea la o anumita credinta religioasa.Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Dictionarul tatuajelor (simboluri si semnificatii) , Litera L (1)

Dictionarul tatuajelor (simboluri si semnificatii) , Litera C (II)
Biserica modificarii corpului | Religia tatuajelor , piercingului si chirurgiei plastice Biserica modificarii corpului | Religia tatuajelor , piercingului si chirurgiei plastice Reviewed by Diana Popescu on septembrie 16, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

  1. diavolul nu renunta si incearca prin felurite cai si imprejurimi sa cucereasca pamantul

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.