17 octombrie: Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei

 Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei are loc anual pe 17 octombrie, începând cu 1987, când la Paris, Franța, s-au adunat în Piața Trocadera (acolo unde în 1998 a fost semnată Declarația Drepturilor Omului) peste 100.000 de persoane pentru a manifesta pentru drepturile și libertățile umane și a comemora victimele sărăciei, foametei, violenței și înfricoșării la inaugurarea plăcii comemorative create de Joseph Wresinsiki, fondatorul Mișcării Internaționale ATD Lumea a Patra. 


17 octombrie: Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei



ATD sunt inițialele cuvintelor "All Together în Dignity", adică "Toți Împreună întru Demnitate". În 1992, la patru ani după moartea lui Wresinsiki, ONU a desemnat oficial data de 17 octombrie ca Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei.


Prin rezoluția 46/1996 adoptată în acest sens pe 22 decembrie 1992, Adunarea Generală a ONU a invitat toate statele membre să dedice ziua de 17 octombrie pentru promovarea, în context național, a unor activități concrete cu privire la eliminarea sărăciei și nevoilor stringente ale oamenilor. 


Tema Zilei Internaționale pentru Eradicarea Sărăciei din 2020  este "Să acționăm împreună pentru împlinirea justiției sociale și a mediului înconjurător pentru toți". 


16 octombrie: Ziua Mondială a Alimentației

17 octombrie: Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei 17 octombrie: Ziua Internațională pentru Eradicarea Sărăciei Reviewed by Diana Popescu on octombrie 16, 2020 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.