Tristetea in citate, aforisme, maxime

"Orice om are propriile lui suparari , nestiute de lume ; adesea spunem ca un om este rece cand el este de fapt trist."
Henry Wadsworth Longfellow

"Mania, lacrimile si tristetea sunt rezervate acelora care s-au dat batuti."
Katie Gill

"Nu poti impiedica pasarile tristetii sa zboare pe deasupra capului tau , dar te poti impotrivi sa isi faca cuib in parul tau."
Proverb chinezesc

"Frumusetea si tristetea merg intotdeuna mana in mana. Natura a gandit ca frumusetea este prea bogata pentru a merge de una singura prin viata , asa ca i-a gasit un insotitor."
George MacDonald

De obicei, oamenii care sunt tristi nu isi doresc nimic. Ei nu fac decat sa isi planga situatia. Abia atunci cand sunt maniosi ei ajung la o schimbare."
Malcom X

"Ar fi mult mai bine daca ai uita si ai zambi, decat sa continui sa-ti amintesti si sa ramai trist."

"Ne rugam la Dumnezeu sa ne ierte pentru gandurile pacatoase si iesirile de manie , dar rareori ii cerem sa ne ierte pentru tristetea noastra."
R. W. Dale

"Nimeni nu poate sa se implice cu adevarat in viata fara a fi adeseori trist ."
Erich Fromm

"Nimanui nu ii pasa daca esti trist , asa ca poti fi la fel de bine si fericit."
Cynthia Nelms

"Nu exista vreo tristete mai mare decat sa iti amintesti atunci cand esti nefericit de vremurile in care erai fericit."
Dante

"Tristetea este a oamenilor care judeca."
Proverb arab

"O tragedie nu trebuie neaparat sa includa sange si moarte ; este indeajuns sa fie strabatuta de acea tristete maiestoasa care este esenta tragediei."
Jean Racine

"Tacerea absoluta duce catre tristete.Aceasta este o imagine a mortii."
Jean Jacques Rousseau

"Nu exista nici o scuza pentru plictiseala .Spune da maniei, da depresiei,da nebuniei .Dar niciodata nu exista vreo scuza pentru plictiseala."
Viggo Mortensen

"Moartea ramane aproape singurul lucru sigur in viata fiecaruia dintre noi , si va exista suferinta , durere si tristete saptamana viitoare , la fel ca si saptamana trecuta."
Basil C. Hume

"Chiar si o viata fericita nu poate exista fara o parte de intunecime , iar o lume fericita si-ar putea pierde intelesul daca nu este echilibrata si de tristete. Este mult mai bine sa iei lucrurile asa cum vin , cu rabdare si calm."
Carl Jung

"Exista atata tristete in lume incat fiecare dintre noi are obligatia sa contribuie cu cat de multa fericire poate aduce."
John Sutherland Bonnell

"Orice lucru este complicat , chiar si acelea care par banale prin tristetea si pesimismul lor."
Nick Hornby

"Buna dispozitie este sanatatea sufletului ; tristetea este otrava lui."
Lord Chesterfield

"Ingrijorarea si tristetea leaga doua inimi intr-o legatura mai stransa decat o poate face fericirea ; cele mai obisnuite suferinte sunt mai puternice decat bucuriile obisnuite."
Alphonse de Lamartine

"Jumatate din framantarea , melancolia si tristetea societatii moderne provine din ideea vana ca fiecare om trebuie sa fie un critic al vietii."
Henry Van Dyke

"Cred ca , de fapt, tristetea si innegurarea sufletului pot fi frumoase si sanatoase."
Duncan Sheik

"Pot vedea partea amuzanta a lucrurilor si ma bucur de umor atunci cand apare ; uita-te , insa, in orice directie si vei observa mai multa tristete decat fericire in viata."
Jerome K. Jerome

"Nu cred ca daca nu stii nimic despre tristete nu ai cum sa apreciezi fericirea."
Nana Mouskouri

"Cred ca tristetea este adesea o ocazie nemaipomenit de buna de a compune un cantec."
Sarah McLachlan

"Sunt fericit , pot spune ca sunt cel mai fericit om pe care il cunosc , dar am cu siguranta perioade de tristete si depresie profunda , si acestea sunt lucrurile despre care ma intereseaza sa scriu."
Richard Marx

"Intr-o lume in care este atat de multa tristete si o asa mare teama fata de ea , se mai intampla si lucruri bune oamenilor.Iubirea este ceva ce poate fi descoperit chiar daca nu o cautam in mod constient."
Kathleen Quinlan

"In tristetea adanca nu este loc pentru sentimentalism."
William S. Burroughs

"Traieste dupa un crez : razi putin de viata si cauta fericirea in locul tristetii.Rasul m-a salvat intotdeuna din situatiile nefericite."
Red Skelton

"Melancolia si tristetea sunt inceputul indoielii ... indoiala este inceputul disperarii ; disperarea este inceputul crud a unor diferite grade de pacat."
Isidore Ducasse Lautreamont

"Cei mai multi poeti incep sa scrie in tinerete datorita tristetii adolescentine. Am gasit ca este mult mai potrivit sa sfarsesti prin satisfactie."
James Broughton

"Muzica este uimitoare .Ea iti aduce un confort metafizic , permitandu-ti sa ramai singur si izolat in timp ce iti spune ca nu esti singur ... Cu adevarat , singura cura pentru tristete este sa o impartasesti cu altcineva."
Wayne Coyne

"Nici o societate nu a fost capabila sa desfiinteze tristetea oamenilor ; nici un sistem politic nu ne-a putut scapa de durerea de a trai , de frica noastra de moarte si setea de absolut. Conditia umana este cea care ne indreapta spre conditia sociala si nu invers."
Eugene Ionesco

"Nimeni nu trebuie sa se lase coplesit de tristete."
Jacqueline Kennedy Onassis

"Tristetea nu rezida in lucruri ; ea nu ajunge la noi din lume sau prin simpla contemplare a lumii.Ea este un rezultat al propriilor noastre ganduri. "
Emile Durkheim

"Tristetea zboara de la noi pe aripile timpului."
Jean de La Fontaine

"Tristetea poate fi si o forma de aparare."
Ivo Andric

"Tristetea nu este decat un zid intre doua gradini."
Kahlil Gibran

"Esenta dragostei romantice este acel inceput miraculos dupa care tristetea si imposibilitatea devin reguli."
Anita Brookner

"Adevarata tristete a varstei de 50 de ani nu se datoreaza faptului ca te-ai schimbat extrem de mult , ci pentru ca te-ai schimbat foarte putin."
Max Lerner

"Cauza tristetii din aceste timpuri moderne rezida in faptul ca oamenii cauta adevarul in orice lucru si reusesc sa il gaseasca."
Edmond De Goncourt

"Tristetea incompletitudinii , acea tristete care este adesea VIata , dar nu poate fi niciodata Arta."
E. M. Forster

"Zidurile pe care le construim in jurul nostru ne feresc de tristete, dar si de fericire."
Jim Rohn

"Cuvantul "fericire" si-ar pierde intelesul daca nu ar fi insotit de tristete."
Carl Jung

"Exista o tristete a conditiei umane care cred ca este benefica pentru muzica. Ea daruieste un contrapunct frumusetii vizuale , si adauga profunzime care nu ar putea exista fara muzica."
Mike Figgis

"Se spune ca este bine sa iti ingropi tristetea intr-un mormant sau o gradina si sa astepti primavara pentru a se trezi din somn si a da lastari verzi."
Conor Oberst

"Nu avem parte niciodata de o bucurie perfecta ; cele mai fericite succese se impletesc cu tristetea."
Pierre Corneille


Culese si traduse Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Prietenia in citate, aforisme , maxime , statusuri

Citate , aforisme , maxime despre destin |soarta

Citate, aforisme , maxime despre sarut

Maxime , cugetari , aforisme despre dragoste
Tristetea in citate, aforisme, maxime Tristetea in citate, aforisme, maxime Reviewed by Diana Popescu on septembrie 14, 2010 Rating: 5

4 comentarii:

  1. sunt ft frumoase sa le citesti, mai ales atunci cand esti putin trist :( LIKE

    RăspundețiȘtergere
  2. de fiecare data cand le citesc ma scoate din starea de tristete prin care trec, acesti oameni sunt defapt adevarati oamne bogati ai lumii :X

    RăspundețiȘtergere
  3. Citatele sunt extrem de frumoase.Am o întrebare la care nici eu nu-i găsesc răspuns. Ce e cu tine atunci când te simți obosit,dezamăgit eşti supărat din "n" motive şi simți că te doare ceva (la propriu) ,te apasă şi nu-i înțelegi cauza ? Chiar şi atunci când vorbeşti cu persoana iubită simți că nu te înțelege, că nu vede ceea ce vrei tu să vadă. De ce se întâmplă astea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragă prietene sau prietenă (îmi permit să-ţi spun asa deoarece ne uneşte aceeaşi dilemă), eu am încercat sa găsesc, nu răspunsuri, ci explicaţii la aceste frământări, pentru uz propriu şi nu revendic dreptul de autor. 1) Fericirea este o marfă perisabilă, deci trebuie consumată proaspătă sau mai elegant spus "trăieşte clipa" şi trebuie împrospătată mereu. 2) De multe ori fericirea noastră îşi trage esenţa din nefericirea altora, fie că ştim acest lucru sau nu. 3)Când ne naştem nu ne oferă nimeni garanţia că vom fi fericiţi. pentru asta trebuie sa luptăm. Să uităm episoadele nefericite din trecut. 4) În fiecare zi când mă trezesc îmi spun: azi, e prima zi din viaţa care mi-a mai rămas de trăit, deci trebuie să fiu optimist, vesel, şi să iubesc pe toată lumea.

      Ștergere

Un produs Blogger.