Fericirea depinde de alegerile pe care le facem in viata

Un nou studiu a scos la iveala faptul ca selectarea unui partener de cuplu si alegerea obiectivelor din viata pot afecta dramatic satisfactia de a trai a oamenilor , infirmandu-se , in acest fel , teoria care proclama ca fericirea depinde intr-o mare masura de trasaturile de personalitate formate in primii ani de viata si de factorii genetici.

Bruce Headey, conducatorul cercetarii si profesor asociat la universitatea din Melbourne , a declarat ca circa 40 % din oameni trec , in decursul vietii , prin schimbari majore ale gradului lor de fericire .Studiul a avut ca subiecti 60.000 de germani observati vreme de 25 de ani.

Iata cateva dintre concluziile cercetarii ...

Intr-o perioada mai lunga de timp , fericirea este variabila si depinde de telurile din viata si de alegerile esentiale ale fiecarei persoane.
Oamenii care pun pe primul plan relatia lor cu partenerii de viata si cu copiii lor sunt , se pare , mult mai fericiti decat cei care se orienteaza asupra succesului in cariera si a realizarilor financiare. Mult mai inclinate sa se bucure de viata par a fi si persoanele dedicate unor obiective altruiste si ajutorarii semenilor .
Un program de lucru insumand foarte putine ore nu daruieste in mod obligatoriu fericirea, dar munca suplimentara are adeseori capacitatea de a-i face nefericiti pe oameni.
Alegerea partenerul de cuplu este foarte importanta. Femeile se bucura mai putin de viata atunci cand partenerul lor nu se dedica cu prioritate obiectivelor familiei decat atunci cand sunt singure , iar oamenii cu parteneri neurotici gasesc foarte putine motive a fi fericiti.
Exercitiul fizic este un alt lucru esential , daca tinem cont de faptul ca obezitatea este o cauza majora a nefericirii, mai ales in cazul femeilor.

Profesorul Headey a declarat ca nu isi explica de ce cele mai multe persoane isi mentin niste teluri in viata care nu par sa le faca fericite :"Cred ca , cel mai adesea , oamenii nu si acorda ragaz pentru a se gandi ce ii face cu adevarat fericiti , si continua sa se straduiasca si mai mult spre obiectivele pe care si le-au stabilit".



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Fiecare om isi are propria frumusete a destinului | O poveste cu talc

Oamenii fericiti ii vad fericiti pe cei din jur

De ce te simti bine dupa ce plangi ? | Lacrimile si sanatatea

10 legi universale ale succesului si fericirii
Fericirea depinde de alegerile pe care le facem in viata Fericirea depinde de alegerile pe care le facem in viata Reviewed by Diana Popescu on octombrie 04, 2010 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Eu zic ca cel mai mult depinde de tine sa fii fericit. Daca ai ales locuri si persoane potrivite poti sa iti permiti sa fii fericit, atat cat se poate. Toti au dreptul sa caute fericirea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti doresti ceva foarte mult iar dupa ce obtii acel ceva, iti doresti ceva si mai greu de obtinut. E sexy. Oamenii nu se multumesc niciodata cu putin. De-aia suntem oameni, nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.