Vrei sa fii sanatos ? Nu te mai uita la "Doctor House" si "Spitalul de urgenta" !

Toate acele magnifice si trepidante seriale de televiziune despre spitale si doctori superinteligenti si grijulii pot sa ne aduca , in timp, in pragul bolii , potrivit unui studiu al Universitatii din Rhode Island.

Urmarirea indelungata a filmelor de televiziune despre medicina , a dramelor mai vechi ori mai noi legate de maladii si oameni in suferinta are potentialul de a ne ingrijora asupra starii noastre de sanatate , intunecandu-ne in acest fel bucuria de a trai .Conducatorul cercetarii , profesorul Yinjiao Ye , a explicat in ce fel putem fi afectati : " Oamenii dezvolta aceste perceptii pentru ca televizorul ii face sa creada ca sunt victimele unor riscuri de sanatate asemanatoare cu cele din filme ... Milioane de persoane urmaresc seriale TV precum "Anatomia lui Gray" , "Doctor House" , "E.R." .Exista dovezi clare ca mass media are puterea de a raspandi cunostiintele despre medicina si a schimba atitudinile si comportamentele fata de sanatate . O astfel de cunoastere ii poate face pe oameni sa creada intr-o mare masura ca sunt afectati de bolile prezentate la TV".
Profesorul Ye sustine ca , odata cu acumularea de noi informatii despre boli, oamenii ajung sa fie mai putin satisfacuti de viata , adaugand :"Ignoranta , cel putin din perspectiva prezentarii de informatii medicale la televizor , poate mai curand sa te apropie de fericire."Explicatia acestui fenomen consta in faptul ca oamenii sunt predispusi sa caute satisfactiile din viata , iar aceste satisfactii se reflecta in sanatatea si longevitatea lor , in timp ce semnalele negative despre sanatate , transmise prin intermediul televizorului , impieteaza asupra placerilor vietii.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Mintea ne poate pacali foamea ? | O noua metoda de cura de slabire ?

Ce este depresia ? | Simptomele depresiei

Cum slabesti fara mari eforturi

Oameni fericiti traiesc mai mult !
Vrei sa fii sanatos ? Nu te mai uita la "Doctor House" si "Spitalul de urgenta" ! Vrei sa fii sanatos ? Nu te mai uita la "Doctor House" si "Spitalul de urgenta" ! Reviewed by Diana Popescu on octombrie 01, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.