Barbatii bogati au degetul inelar lung

"Barbatii saraci isi doresc sa fie bogati , iar cei bogati viseza sa fie regi. Regii nu sunt multumiti pana cand nu reusesc sa fie stapani peste toate." Un citat al lui Bruce Springsteen care ma amuza si imi aduce mereu aminte despre zadarnicia inavutirii cu orice pret. Cum poti recunoaste , insa, un barbat plin de bani ? Nimic mai simplu, ne spun oamenii de stiinta : nu trebuie decat sa fii atent(a) la lungimea degetelor lui ...

Cu cat mai lung are degetul inelar , in comparatie cu restul mainii , dar mai ales cu degetul aratator , cu atat sunt mai multe sanse ca un barbat sa stea cu fundul pe o comoara. Este , de asemeni, foarte probabil ca un astfel de exemplar masculin sa isi joace mereu atuurile vietii in stil mare, fara a accepta cu usurinta un "nu" drept raspuns la o negociere financiara sau pe parcursul incercarii de a cuceri inima unei femei.

Cercetatorii de la universitatea canadiana Concordia au descoperit ca nivelul de testosteron , asociat cu trasaturi specifice ale personalitatii barbatilor , afecteaza raportul dintre lungimea degetelor mainii.
Atunci cand un barbat este caracterizat de un raport scazut intre lungimea degetului inelar si cea a aratatorului , el este inzestrat cu un mai inalt nivel de testosteron , fapt ce il predispune a fi un mascul alfa. Un astfel de barbat are inclinatia de a-si asuma mari riscuri si a fi stapanit mereu de dorinta de a fi un invingator, indiferent daca este vorba despre jocurile de pe piata de actiuni sau despre o simpla partida de tenis de camp. Eric Stenstrom, unul din oamenii de stiinta participanti la studiul universitatii din Canada , a declarat ca barbatii din aceasta categorie sunt animati de o mare ambitie , ei fiind , de obicei ,intr-o buna forma fizica , bogati si indrazneti.Cercetatorul a adaugat : " Descoperirea noastra arata o legatura intre gradul mare de testosteron si decizia de asumare a unor mari riscuri mai ales in trei domenii : recreational, social si financiar... Intrucat femeile tind sa fie atrase catre parteneri cu o alura fizica atletica , cutezatori si bine situati material , barbatii care au obiceiul de a risca in sporturi , in relatiile cu oamenii sau in tranzactiile financiare par a fi foarte ispititori pentru ele ca potentiali parteneri. "

In acelasi timp, femeile nu dau dovada de diferentieri in comportament in functie de lungimea degetelor lor. Conducatorul studiului, profesorul Gad Saad, a precizat : " Femeile au, de obicei, degetul aratator si cel inelar egale ca lungime .In cazul barbatilor, se observa tendinta ca degetul inelar sa fie mai lung decat cel aratator.Studiile precedente au demonstrat o conexiune intre nivelul ridicat de testosteron si comportamentul riscant sau succesul financiar... Cercetarea noastra arata o stransa asociere intre gradul inalt de testosteron si riscurile luate de barbati in trei aspecte : recreational, financiar si social."

O cercetare anterioara a Universitatii Cambridge a indicat ca bancherii au un succes mai mare in cazul in care au degetele inelare mai lungi , sugerandu-se ca cei marcati de aceasta particularitate anatomica isi asuma riscuri mai mari si reactioneaza mult mai repede fata de schimbarile de pe pietele de actiuni.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Masculul Alfa

Semnificatia degetelor mainii si inelele potrivite acestora

De ce se poarta verigheta pe al patrulea deget ? | O legenda chinezeasca
Barbatii bogati au degetul inelar lung Barbatii bogati au degetul inelar lung Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 11, 2010 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Cel puţin la mine nu se confirmă. Dar chiar deloc. La ambele mâini am inelarul mai lungi cu aproape 1 cm decât indexul, dar orice poţi spune despre mine, numai că sunt bogat, nu!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.