O clisma pentru imparat | O poveste cu talc

Un imparat din Orient, vestit pentru apriga lui purtare, se imbolnavise grav si toti doctorii se ascunsesera, tematori, in cele mai secrete cotloane ale tarii pentru a nu fi nevoiti sa aiba de a face cu napraznicele lui capricii.

In cele din urma, garda imparateasca a reusit sa descopere un medic faimos si, fara a sta mult la discutii, l-a insfacat si l-a adus la palat. Imparatul, intins pe imensul sau pat de suferinta, l-a tintuit cu o privire de gheata si i-a spus: "Esti cunoscut drept un vraci priceput. Fa tot ce crezi de cuviinta pentru a ma vindeca, dar nu uita cu cine ai de a face!"

Doctorul l-a examinat cu atentie, pe toate partile, si , dupa cateva clipe de gandire, a dat verdictul: " In cazul acesta, un singur lucru mai poate fi de folos. Pregatiti tot ce este nevoie pentru o clisma!"

Imparatul s-a intunecat la fata si a tunat amenintator: " O clisma? Cui sa i se faca o clisma?"

Medicul a baguit intimidat: " Mie, desigur, inaltimea voastra. Clisma este pentru mine."

Suveranul a incuviintat ingaduitor, iar doctorul a scrasnit din dinti in timp ce i se aplica propria-i prescriptie.

Imediat dupa aceea, starea de sanatate a imparatului s-a imbunatatit vazand cu ochii.

Incepand din acea zi, ori de cate ori se imbolnavea sau simtea chiar si cea mai mica migrena, suveranul trimitea dupa medicul cel vestit si poruncea sa i se faca acestuia o clisma.



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Parabola imparatului bou | O poveste cu talc

Semintele imparatului | O poveste cu talc

Esenta cunoasterii | O poveste cu talc
O clisma pentru imparat | O poveste cu talc O clisma pentru imparat | O poveste cu talc Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 16, 2010 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.