Semne ca iubitul este gelos | Simptomele unui barbat gelos

Cum? Barbatul din viata ta a inceput sa se poarte ciudat,  mai ales, cand vorbesti despre familie, prieteni sau colegi? Faptul ca iti faci planuri impreuna cu altii, sau, si mai grav, ca nu il incluzi si pe el in toate proiectele tale, da nastere unor certuri in legatura cu prioritatile tale sau despre timpul prea scurt pe care il petreci impreuna cu el.
Poate ca l-ai surprins tensionat sau fierband in sinea lui, de fiecare data, cand iti suni un prieten, indiferent daca este femeie sau barbat.
Ajunsa la capatul rabdarii  te intrebi, poate, cum sa rezolvi aceasta situatie ...
Este oare posibil ca el sa fie stapanit de gelozie ?
Mai mult decat probabil, tinand seama de faptul ca nimeni, aproape niciodata, nu ii spune verde in fata partenerului sau: "Stii, iubito, cred ca sunt gelos! ".

Simptomele unui barbat gelos

Iata cateva semne secrete, mai mult sau mai putin subtile, care iti raspund clar la intrebarea Cum stiu ca iubitul meu este sau nu gelos?...

Se enerveaza foarte usor. 

Aproape tot ce faci pare sa il irite la culme, cu toate ca, in cele mai multe dintre cazuri, stii foarte bine ca nu ai gresit cu nimic! Poate fi vorba despre faptul ca ai intarziat in compania prietenelor sau ca ai stat mai mult la serviciu. El nu iti da nici o sansa sa ii explici sau macar sa aduci vorba despre acest lucru si, adeseori, o seara de distractie impreuna cu el se termina cu tipete si certuri violente.
Este un semn sigur ca gelozia a pus stapanire pe prietenul | iubitul tau.

Pare nefericit ori de cate ori discuti despre altcineva. 

Ai observat ca prietenul sau iubitul nu se simte bine sau confortabil atunci cand vorbesti cu insufletire despre o alta persoana? Nu conteaza ce gen are persoana despre care aduci vorba, dar poate ai bagat de seama ca barbatul tau pare a nu fi in apele mai ales cand discuti despre un alt barbat?
Ei, bine acesta este un alt simptom sigur al faptului ca sufera de boala geloziei !


Este foarte posesiv fata de tine. 

Isi doreste sa stie unde esti si cu cine esti tot timpul zilei? Iti telefoneaza fara incetare, mai ales atunci cand esti  in oras, fara el? Avand in vedere ca in orice relatie serioasa trebuie sa existe o mare doza de incredere,  nu-i nimic rau sa imparti cu el ce ai facut in decursul zilei.
Dar, daca se aduna prea multe intrebari despre acest subiect, cu siguranta este vorba despre gelozie !

Nu ii place sa vada ca pastrezi poze cu fostii tai prieteni | iubiti. 

Stii, desigur!, la ce ma refer ... Albume pastrate sub pat sau in spatele unui sertar ticsit cu alte lucruri, ori site-uri de socializare, in care apar fotografii de ale tale, impreuna cu fosti amici. Pare el sa fie suparat atunci cand da peste aceste poz ? Ti-a spus vreodata ca ar vrea sa le arunci? Aduce in discutie aceste fotografii in momentele in care va certati ? Daca raspunsul tau este "Da" la toate aceste intrebari, inseamna ca prietenul | iubitul tau este gelos.


Atunci cand altcineva crede ca esti atractiva, el pare sa se supere. 

In loc de a se simti mandru ca alti oameni te gasesc frumoasa sau placuta, el devine dintr-o data abatut si rautacios.
In acest caz, gelozia are capacitatea de a scoate la iveala tot ce este mai rau in sufletului lui.

Pare invidios pe felul de viata al altor persoane. 

Iubitul | prietenul tau vorbeste intr-una despre felul cum traiesc alti oameni si despre cat de mult se bucura acestia de viata.
Poate ca subliniaza mereu cat de multi bani au la dispozitie alte cupluri din anturajul vostru, cat de multe isi permit ori ce vacante minunate au avut.
Nu este nimic in neregula sa fie putin invidios. Dar, daca acest comportament al lui incepe sa devina obsesiv, nu mai este mult pana cand ranchiuna fata de altii se va transforma in gelozie fata de tine ...!! Ai grija!

Spune lucruri urate despre prietenii tai. 

Poate ca ai facut deja un efort pentru a te acomoda cu amicii lui. Mai mult decat atat, poate ai incercat sa te imprietenesti chiar si cu mama sa! Dar, atunci cand sunt la mijloc prietenii tai, el nu gaseste decat apelative negative pentru ei.
Chiar daca oamenii apropiati tie au fost mereu de treaba si plini de daruire, el continua sa ii faca cu ou si otet ori de cate ori are ocazia. Este un indiciu clar al geloziei !

Te fixeaza cu privirea. 

Ori de cate ori esti intr-un club sau loc aglomerat si te-ai indepartat putin de el, il vezi in mod constant cum te fixeaza cu privirea. Este ca si cum ar vrea sa te verifice pentru a vedea cum interactionezi cu alte persoane si daca nu cumva te dai in stamba. Totul pare a se asemana cu un joc crud al soarecelui cu pisica, tu nefiind nimeni altcineva decat micutul soricel.
Nu ti se pare gelos ? N-as crede !

Te urmareste. 

Atunci cand prietenul | iubitul tau incepe sa te urmareasca pentru a se convinge unde te duci, cu cine te intalnesti sau cu cine vorbesti, acesta este un semn mai mult decat clar de gelozie. Poate ca nu este satisfacut numai cu atat, ci pretinde sa ii dai parola de la email-ul tau, vrea sa se convinga cui trimiti SMS-uri si sa vada lista completa a apelurilor de pe telefonul tau mobil. De-acum gelozia pare sa o ia razna, nu-i asa ?

Partenerul tau se poarta ciudat in preajma ta. 

Ai bagat de seama ca nu mai este el insusi adeseori cand sunteti impreuna? Poate ca a devenit putin cam agresiv sau ceva mai nesigur pe el ...
In oricare din aceste doua cazuri, ai de face cu semne de gelozie .
Isi schimba brusc dispozitia sau starea de spirit. Barbatul din viata ta se poate purta aproape perfect, pana in clipa in care primesti un telefon de la un coleg ori prieten, moment din care devine foarte tacut sau capricios, nervos sau chiar violent.
Pretinde ca nu ii pasa. Atunci cand vorbesti cu un alt barbat, el se arata nepasator, dar este clar ca joaca teatru. Poate ca se straduieste sa tina capacul peste oala cu presiune a simtamintelor lui, dar nimeni nu isi poate inabusi sentimentele la nesfarsit. Daca isi schimba comportamentul dupa aceea, parand sa te ignore sau incearcand sa dea nastere unei dispute fara nici un motiv aparent, aducand vorba despre tipul cu care ai discutat ceva mai devreme, este limpede, precum cristalul, ca prietenul | iubitul tau a cazut prada geloziei!



Fetelor, daca aveti cea mai mica banuiala ca prietenul / iubitul vostru este gelos, deschideti fara nici un menajament subiectul si incercati sa dati cartile pe fata.

Intrebati-l ce anume il deranjeaza si marturisiti-i ca nu are de ce sa se ingrijoreze.

Uneori, partenerul de cuplu nu are nevoie de nimic altceva decat o confirmare sau o reconfirmare.

Daca il iubiti cu adevarat, trebuie sa incercati sa il ajutati sa treaca peste gelozie, intrucat poate fi o problema pe care nu o poate rezolva de unul singur.

Daca, insa, credeti ca starea lui de gelozie este dincolo de orice remediu sau ameliorare, ar fi cazul sa va ganditi la o despartire.
Este cea mai buna solutie, atat pentru voi, cat si pentru el!


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Barbatii gelosi si posesivi.Cine sunt si ce vor ei de la femei

Cum sa il faci gelos pe fostul tau prieten / iubit

Maxime , citate , cugetari despre gelozie
Semne ca iubitul este gelos | Simptomele unui barbat gelos  Semne ca iubitul este gelos | Simptomele unui barbat gelos Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 12, 2011 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.