Cainele preferat iti dezvaluie personalitatea ?

"Nu exista nici un psihiatru in lume precum un catel care te linge pe fata ." Aceasta cugetare , atribuita jurnalistului american Ben Williams , frumoasa ca metafora, nu pare deloc atragatoare pentru persoanele simandicoase din jurul nostru .Adevarul este ca prietenii necuvantatori ai omului, mai ales atunci cand sunt pui, au darul de a ne dezarma , dandu-ne la o parte carapacea groasa a formalismului si individualismului. In mod sigur, cel putin odata, ati fost martorii nestiuti ai cuiva care , crezandu-se neobservat , purta o conversatie naiva dar autentica cu catelusul sau drag.

Ei bine, psihologii nu avea cum sa rateze aceasta sansa de a diseca personalitatea oamenilor , asa ca , in mod firesc a trebuit sa apara o carte ce trateaza pe larg relatia noastra cu cainii. Volumul "Dogology: What Your Relationship With Your Dog Reveals About You" ( "Cainologia : Ce anume releva relatia ta cu cainele tau") descrie pe larg felul in care comportamentul nostru cu cainii poate scoate la iveala trasaturile personalitatii noastre si in ce mod rasa noastra preferata de caine este o reflectare a punctelor tari si slabe ale caracterului nostru. Potrivit autoarelor acestei carti , Vicki Croke si Sarah Wilson , "Relatia cu cainii nostri tinde sa fie atat de subconstienta , directa , sincera ... Relatia noastra cu cainii preferati este atat de simpla fata de cea cu semenii nostri si mai putin tulburata de comentariul si feedback-ul comportamentului si alegerilor noastre ..."
Iata , pe scurt , modalitatea in care rasa favorita de caini are ceva de spus despre personalitatea noastra...

Daca rasa ta favorita de caine este Retriever or Spaniel (Golden Retriever , Labrador Retrivier , Cocker Spaniel American , Springer Spaniel Englezesc) atunci esti caracterizat de urmatoarele trasaturi ale personalitatii :
- Esti atasat de familie
- Iti place umorul si viata sociala
- Esti calm , relaxat , comod
- Ai un stil activ de viata
- Posezi o atitudine pozitiva fata de viata

Daca rasa ta preferata de caine este Pointer sau Setter (Pointer Englezesc , Weimaraner , Grifon Pointing cu par sarmos , Setter Irlandez ) , poti fi caracterizat drept :
- Pasional si hotarat
- Motivat si energic
- Iubitor al luxului
- Cu o constitutie atletica sau pasionat de miscare ori exercitiu fizic.

In cazul in care preferi cainii din rasa Scent Hound (Copoi / caine de urma) ( Beagle , Basset , Bloodhound , Foxhound ) sunt mari sanse sa fii :
- Hotarat si relaxat
- Extrem de activ, fara astampar
- Spiritual
- Iubitor de mancare

Daca esti atasat de rasa de caini Sight Hound ( Greyhound, Whippet, Borzoi, Wolfhound irlandez ) trasaturile personalitatii tale sunt :
- Relaxat si introvertit
- Tacut , linistit
- Iubitor al grupurilor mici de oameni si al prietenilor apropiati
- Foarte organizat

In eventualitatea in care cainele tau preferat este un Terrier probabil ca esti :
- Spiritual si gata mereu de a gusta o gluma buna
- Hotarat si perseverent
- Energic
- Vorbaret si cu o mare putere de convingere
- DezordonatCopyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Forma | expresia ochilor si personalitatea

Semnatura iti dezvaluie personalitatea

Personalitatea si temperamentul uman

Forma mainii si personalitatea | Ghicitul in palma (1)
Cainele preferat iti dezvaluie personalitatea ? Cainele preferat iti dezvaluie personalitatea ? Reviewed by Diana Popescu on aprilie 05, 2011 Rating: 5

7 comentarii:

 1. Eu consider ca descrierile de acest tip sunt in general valabile pentru fiecare persoana, trebuie doar sa le selectezi pentru ca in cele din urma te regasesti in toate. Sunt sociabila (golden retriever) dar si dezordonata (terrier) numai ca in dezordinea mea este organizare (greyhound). Ma intelegi ?

  RăspundețiȘtergere
 2. am Saint Bernard...cum oi fi?!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce ciudat ...... nu e deloc , deloc adevarat !

  RăspundețiȘtergere
 4. Si in cazul in care rasa ta de câine preferata e Husky Siberian?

  RăspundețiȘtergere
 5. Adică rasa mea preferată. Ce crezi că personalitate am, Diana??

  RăspundețiȘtergere
 6. Nu de parca nu as sti...😊

  RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.