Litera B -Simbol si semnificatie

B este a doua litera a alfabetului romanesc si deriva din Bet, Beth, Beh, or Vet , adica a doua litera din multe alfabete semitice , precum cel fenician , aramaic , ebraic , siriac si arab.
Litera B inseamna "casa" in multe limbi semitice si se presupune ca deriva , prin acrofonie , din desenul unei case din epoca mijlocie a bronzului .
Din litera feniciana B au aparut grecescul "beta" , latinul "B" si litera chirilica "B".

Semnificatia mistica a literei B (bet) in alfabetul ebraic

Gematria este sistem ebraic prin care se atribuie fiecarei litere , fiecarui cuvant sau fiecarei fraze o valoare numerica , in credinta ca frazele sau cuvintele cu aceeasi valoare numerica sunt intr-o relatie secreta intre ele , sau ca semnifica o relatie cu numarul respectiv , in acest fel facandu-se interpretari despre varsta unei persoane, un an calendaristic sau alte tipuri de divinatie.
In gematria , Litera B (bet) simbolizeaza cifra 2.
Bet este prima litera din Torah si intrucat , potrivit gematriei , semnifica numarul 2, se spune ca aceasta litera simbolizeaza cele doua parti ale Torahului : Torahul scris si Torahul oral.

Litera B in numerologie

In numerologie, B este echivalentul numarului 2 si reprezinta cea dintai dualitate , energia penduland intre doua esente opuse , reactiile emotionale izvorand dintr-o atitudine echilibrata.Intrucat in alfabetul ebraic B inseamna "casa" , aceasta litera poate echivala cu un spatiu inchis , cu limite impuse oamenilor legati emotional sau sentimental.
Litera B daruieste capacitatea de a tine in tine insuti gandurile intime , dar include si sensurile de echilibru, diplomatie , mediere si tact. Litera B inseamna si abilitatea de a face pe oricine sa simta bine, insa poate reprezenta si o casa ori un depozit al cunoasterii.
- Trasaturi pozitive corespunzatoare literei B : generozitate, sensibilitate , cooperare , atitudine prietenoasa , nevoia de un partener , placerea de a trai in aer liber.
- Trasaturi negative pentru litera B : spirit razboinic , mereu pus pe harta.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Scrisul iti releva personalitatea | Grafologia ca stiinta si arta

Semnificatia spirituala a numerelor

Care este numarul tau karmic ?
Litera B -Simbol si semnificatie Litera B -Simbol si semnificatie Reviewed by Diana Popescu on aprilie 08, 2011 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.