marți, 6 iulie 2010

Semnificatia spirituala a numerelor

Fiecare numar detine o putere numai a lui , exprimata atat prin simbolul grafic , cat si prin legatura cu principiile universale. Numerele sunt interconectate cu tot ce exista in natura , de aici derivand incarcatura lor simbolica primordiala.
Numerologia poate fi definita , in mod simplist , ca studiul numerelor si al influentei lor in viata noastra , dar aria ei de cuprindere este mult mai vasta.
Imi place numerologia pentru ca este precum o prisma cu nenumarate fatete , prilejuind intelegeri si interpretari la fel de multiple.
Acestea fiind spuse , poti descifra in randurile de mai jos un ghid simplu al semnificatiei numerelor. Intelesurile ascunse in spatele cifrelor sunt mult mai profunde , iar prin explorarea lor iti poti descoperi intru totul personalitatea.

Numarul 1

Cifra 1 exprima o vointa puternica, o atitudine pozitiva fata de viata si o energie pura. Semnificatia simbolica a numarului unu , regasita atat in plan material cat si mental , exprima nevoia noastra de a ne oferi noi inceputuri si se manifesta atunci cand dam la iveala fortele noastre naturale sau innascute , cand ne avantam in actiune sau pornim intr-o noua etapa a existentei. Cifra 1 ne asigura ca faptele noastre vor fi rasplatite asa cum merita.

Numarul doi

Semnificatia simbolica a numarului 2 consta in bunatate , echilibru, tact , atitudine ponderata si dualism. Cifra doi reflecta puterea senina a gandirii si nevoia de planificare. “Doi” ne cere , de obicei, sa facem o alegere. Intelesul spiritual al numarului doi ne poarta catre interactiunea cu ceilalti , parteneriatul si comunicarea. Cifra 2 ne indeamna sa lasam deoparte nehotararea , sa ne aliem cu oameni asemanatori noua sau impartasind aceleasi idealuri. “Doi” ne da aripi in a ne lansa in judecata noastra originara , astfel incat sa facem tot ce este mai bine pentru sufletele noastre.

Numarul trei

Semnificatia spirituala a numarului 3 ne marturiste despre magie , supranatural , intuitie , fecunditate si avantaj. Cifra 3 evoca in mintile noastre expresivitatea , subtilitatea si bucuria pura a creatiei. De asemeni , “trei” este identificat cu cele trei etape fluide ale vietii : trecutul , prezentul si viitorul. Numarul trei simbolizeaza nevoia de a ne exprima creativitatea , sau de a ne evalua prezentul in functie de trecut si viitor. Totodata , cifra 3 poate anticipa noi aventuri promitatoare , sprijinul si colaborarea celor din jurul nostru. , dar si rasplata sau succesul in cele mai multe din actiunile noastre.

Numarul patru

Intelesul simbolic al numarului 4 evoca stabilitatea si miezul solid al tuturor lucrurilor. Atunci cand te gandesti la cifra patru iti pot veni in minte , dintr-o data , cele 4 anotimpuri, cele 4 directii cardinale sau cele 4 elemente. Numarul patru exprima calmul , temeinicia si caminul. Daca cifra 4 iti apare din ce in ce mai mult in viata , asta poate semnifica nevoia ta de a te intoarce la radacini , a te concentra pe fiinta ta profunda sau aspiratia de a “prinde radacini” undeva , cu cineva. De asemenea, “patru” poate reprezenta aspiratia catre perseverenta si focalizare.

Numarul 5

Semnificatia spirituala numarului 5 are de a face cu calatoria, aventura si miscarea , dar si cu instabilitatea, imprevizibilitatea sau schimbarile radicale. Cifra cinci ne atrage atentia spre frumusetea vietii si ne transmite o vibratie de primitivism si originalitate. Atunci cand numarul cinci iti apare in viata , pregateste-te pentru actiune , fie ca este vorba despre o explorare , fie o calatorie ( in plan real sau spiritual).

Numarul sase

Simbolismul numarului 6 ne indreapta catre mit si legenda. Avand-o pe Venus drept zeitate obladuitoare , cifra sase reprezinta armonia , echilibrul , sinceritatea, dragostea si adevarul. Numarul sase ne conduce catre calm si relaxare si ne daruieste diplomatia ca arta de a trece peste problemele delicate. Semnificati spirituala a cifrei 6 cuprinde iluminarea , in special aducerea la lumina a aspectelor din viata care necesita echilibru mental si spiritual. “Sase” ne indruma catre compasiune , intelegere si iertare a celor din jurul nostru.

Numarul sapte

Asemeni lui trei , cifra 7 sugereaza fortele magice , ezoterismul , misterul si suprematia spiritualului. Numarul 7 este legat de punerea in miscare a imaginatiei si de obtinerea de succese in viata prin mijlocirea gandirii inconstiente si a intuitiei. Guvernata de Saturn , cifra sapte poate exprima pentru unii visarea desprinsa de latura practica , dar adevaratul ei mesaj se refera la desprinderea de fatalitatea conditiei umane.

Numarul opt

Simbolismul cifrei 8 , implicand continuitatea , succesiunea si ciclurile vietii , exprima in mare masura succesul , afacerile si bogatia. Cu alte cuvinte , “opt” se refera la realizarile obtinute prin perseverenta si hotarare , dar si la averea adunata temeinic in cadrul unor etape sau cicluri. Numarul opt iti poate aduce in minte imaginea unui bulgare de zapada care , pe masura ce se rostogoleste, devine din ce in ce mai mare.

Numarul noua

Cifra 9 reprezinta atingerea idealurilor, satisfactia realizarilor noastre si succesul de a ne impune in mediul nostru social si cultural. Semnificatia spirituala a numarului 9 are de a face cu forta intelectuala , inventivitatea, influentarea situatiilor destinului si a evenimentelor din viata.
Cifra noua ne provoaca sa ne descoperim potentele interne si ne amplifica talentele astfel incat sa putem inrauri in bine lumea din care facem parte.


Copyright © diane.ro


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Care este numarul tau karmic ?

Numerele magice din Kabbala

Simbolurile biblice ale numerelor

Numerele norocoase chinezesti

2 comentarii:

  1. pai...eu trebuia sa imi fac pt o tema si din pacate am luat 8 asa ca...

    RăspundeţiȘtergere

Ai o parere? Spune-mi-o si mie! Timpul meu este extrem de limitat, asa ca nu pot da raspunsuri despre interpretarea viselor decat celor care nu sunt anonimi. Pe de alta parte, tin sa mentionez ca, deocamdata, nu am vreme pentru astrograme personale!