Fata batrana - un cosmar si o trezire la viata

"Fetele batrane dau gunoiul afara din casa in ochii soarelui, atunci cand acesta rasare si imi umplu toata fata de colb .De aceea nu s-au maritat si nu se vor marita nici ele , nici cele ce fac ca dansele !" Asa glasuieste Dumnezeu intr-o veche poveste populara romaneasca.O fi sau nu asa , statutul de "fata batrana" ramane un cosmar pentru toate fetele din lume (ma refer , desigur , la heterosexuale).Femeile de pretutindeni sunt , in general , puternice si optimiste, dar pot cade in situatia opusa atunci cand isi neglijeaza intuitia specific feminina.

Ai fost vreodata interpelata drept fata batrana ? Te-a speriat vreodata perspectiva de a ajunge astfel ? Daca da, ce ai facut pentru a preintampina o astfel de problema ? Ce decizie ai luat atunci cand intuitia sau experienta ti-a sugerat ca nu iti vei gasi niciodata printul din vis sau sufletul pereche ? Daca te regasesti in caracteristicile de mai jos , esti cu adevarat in pericol de a ajunge o fata batrana ! Nu te panica ! In randurile urmatoare poti intalni si cateva sfaturi utile ...

Ti se pare ca aproape orice cuvant este o aluzie la tine

Toata lumea te ataca ! Fiecare prietena care tocmai s-a maritat nu se jeneaza sa te ia in ras .Majoritatea barbatilor nu te lasa in pace , iar eventualii parteneri par doar a se juca cu tine.Intrezaresti compatimirea in ochii rudelor tale . Nu mai poti suporta toate astea !
Un sfat
Nu pot sa iti spun ca toate acestea se petrec numai in mintea ta.Unele dintre ele reflecta indoielile tale, altele pot fi reale.Marea majoritate a femeilor maritate sunt supuse , insa, unor astfel de presiuni , daca nu cumva unora si mai mari.Stresul zilnic nu se aduna numai pe capul fetelor singure.Daca esti macinata de indoieli , lasa-le sa se risipeasca in cele patru vanturi.Cum poti deosebi lucrurile reale de cele imaginare ? Nu conteaza .Renunta la toate dintr-o data si , mai tarziu, vei putea vedea care dintre ele continua sa persiste.Stiu ca poate pare dificil, dar este cu mult mai greu sa iti infrangi un complex dezvoltat din aceste temeri si aparente.

Urmaresti infricosata schimbarile prin care trece corpul tau

Iti dau o veste buna ! In timp, poti preveni o parte din aceste lucruri.Toate femeile , de toate varstele, trebuie sa fie constiente de starea lor fizica , de sanatatea oaselor si sanilor , de ciclul mestrual , de riduri si semnele batranetii.Nu te lasa pe tanjala si la 40 de ani vei arata ca o fata de 25 de ani .Ingrijeste-te zilnic prin exercitii fizice , diete sanatoase si intretinerea tenului si parului.
Pe de alta parte , nu incerca sa eviti ceea ce ti se intampla .Nu renunta sa te uiti in oglinda.Nu esti vinovata de nimic.Varsta nu este nicidecum o crima !

Ai probleme cu numerele ?

Ti s-a intamplat vreodata sa spui ca 25 de ani , desi ai deja 32 ? Daca ai facut-o neintentionat , atunci ai nevoie de o reimprospatare a fiintei tale .
Un sfat
Ascunderea adevaratei varste echivaleaza cu o minciuna.Minciunile semnaleaza faptul ca ti-ai pierdut increderea in tine insuti.In cele din urma, te poti transforma intr-o persoana ezitanta , intimidata de orice simpla intrebare si rusinata de tine insuti.Iti amintesti cum iti marturiseai fara nici o grija varsta reala acum cativa ani ? Pastreaza-ti spiritul tanar si nu ceda in fata unei gandiri negativiste.Asa cum am mai spus-o , varsta nu este o crima ! Nu uita asta !

Te simti in varsta desi arati tanara

Ti-am spus ce bine este sa te pastrezi in forma ! Vorbeste-mi despre capriciile , gandurile , sentimentele tale adanci.Unele fete se simt batrane desi arata excelent .Ei, asta nu-i bine deloc !
Un sfat
Viata este prea scurta pentru a o irosi.Nu te lansa in reflectii nesfarsite despre viitorul tau , ratand sa iti traiesti din plin fiecare zi.Sa-ti spun o mica poveste pe care mi-a istorisit-o un tip despre cariera lui.Dezamagit de faptul ca straduintele lui nu erau luate in seama , el s-a hotarat , la un moment dat , sa renunte la toate visurile lui legate de profesie.Zis si facut , insa trupul lui nu a acceptat decizia mintii, asa ca intr-o buna zi s-a trezit ca are diabet.Culmea, la putin timp dupa aceea a fost luat prin suprindere de o spectaculoasa promovare.Insuliana a ramas , insa, pana astazi in meniul sau zilnic.Reformulata pentru situatia ta , morala acestei povestiri ar putea suna cam asa : Nu ai cum sa te bucuri de intalnirea cu viitorul tau partener de viata atunci cand esti bolnava (spiritual) si ai inima inacrita.

Porti un machiaj exagerat si ai devenit dependenta de cumparaturi

Stiu cum se intampla asa ceva .Cunosc cateva fete care au luat-o pe aceasta panta.Fie incerci sa iti alungi singuratatea prin nesfarsite plimbari in magazine, fie te straduiesti sa iti dovesti tie insuti , dar si altora , ca esti inca frumoasa si tanara.
Un sfat
De ce un strat gros de machiaj ? Atunci cand exagerezi cu ceva inseamna, in mod automat, ca iti doresti acel ceva din toata inima.Mesajul transmis de un machiaj peste masura poate este ca esti in varsta si incerci sa ascunzi lucrul asta.Si ce poate semnifica tendinta de face cumparaturi in exces ? Inseamna ca te-ai resemnat in a-ti gasi fericirea si cauti sa iti inlocuiesti aceasta aspiratie cu altceva.Poti lupta impotriva tristetii si intr-un mod pozitiv !

O transformare brusca

Cazul 1 . Dintr-o data , devii o persona foarte sociabila.Nu ai avut niciodata o intalnire amoroasa asa cum ti s-a intamplat recent.Esti draguta cu barbatii, dar nu tii in mod deosebit la nici unul.Deocamdata.
Un sfat
Vesti bune ! Intotdeuna schimbarea mi s-a parut a fi un lucru bun.Tine-o tot asa .Se pare ca experienta te-a invatat cate ceva , dar nu renunta la mandria ta.Intotdeuna se poate gasi o cale de mijloc sau un compromis.

Cazul 2.Pe neasteptate , devii o persoana izolata de societate.Stai multa vreme singura in camera ta , eviti intalnirile cu cunoscutii ori prietenii , te focalizezi pe rugaciuni si/sau carti.Esti satisfacuta de rabdarea ta nemasurata si , mai curand , accepti insultele decat sa ripostezi.Ai renuntat la ambitiile profesionale si la toate visurile tale.
Un sfat
Am spus ca imi place schimbarea , dar in cazul tau este vorba despre o retragere din viata.Trebuie sa te intorci la locul tau in lume.Nu faci rau nimanui si te simti cel mai bine atunci cand crezi in Dumnezeu si te dedici Lui.Vinovatia nu are cum sa iasa in drumul tau.Fericirea este o decizie catre care trebuie sa te indrepti cat mai repede.De fapt, te poti antrena in a fi fericita.Tot ce trebuie sa faci este sa eviti gandurile si persoanele rele.Da , oameni rai sunt mereu prin prejam, dar ii poti invinge prin perseverenta ta , prin munca ta , gratie prietenilor si familiei.Ai o viata , o singura viata in fata ta.Mult noroc !

Esti stapanita de invidie

Nu le invidiezi doar pe fetele maritate ori logodite.Nu privesti cu ochi buni nici o persoana care se bucura de succes.Iti invidiezi colegii care se automotiveaza intr-o mai mare masura.O invidiezi pe sora ta cea norocoasa.Tinzi sa minimalizezi orice succes sau lucru pozitiv.
Un sfat
Vesti proaste ! Nu poti ramane in starea asta la infinit . Invidia reprezinta pentru tine un instrument de eliberare a furiei si de sprijinire a fiintei tale.Atata doar ca ai ales instrumentul gresit.Indreapta-te asupra interioritatii tale si incerca sa te transformi.Fiecare realizare , orice lucru nou invatat sau trait ar trebui sa iti mareasca increderea in tine.Este exact lucrul de care ai nevoie.Exerseaza in acest fel si impartaseste-ti succesele si fericirea cu oamenii din jurul tau.Totul iti va merge ca pe roate , crede-ma !



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Cea mai potrivita varsta pentru a te casatori ?

Cum iti alegi un sot ? | O vizita la magazinul de barbati
Fata batrana - un cosmar si o trezire la viata Fata batrana - un cosmar si o trezire la viata Reviewed by Diana Popescu on iulie 14, 2011 Rating: 5

3 comentarii:

  1. Cateodata ma simt batrana dar nu stiu de ce ca doar am 22 de ani... Nu am copil, nu sunt maritata dar nu stiu de ce? Poate vremea, mancarea pe care o consum!

    RăspundețiȘtergere
  2. Femeile batrine sunt batrine si pace! nu le mai poate intinerii nimic pe lumea asta.
    Se stie ca femeile deja trecute de 28 de ani incep sa se numeasca uzate (conditia lor biologica incepe sa se degradeze),nu mai pot avea copii decit cu mare risc, fizicul si frumusetea incepe sa paleasca ...si atunci logic barbatii de toate virstele le evita pe cit posibil ,nimeni nu vrea o femeie uzata care nu poate face copii (poate doar handicapati) si care nu mai poate oferii nimic bun unui barbat

    RăspundețiȘtergere
  3. Toate la timpul lor. Nu este bine sa ne exageram varsta si nici sa nu ne o acceptam. Naturaletea este de apreciat.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.