Iubeste-ti corpul si ti-l vei schimba ?

La prima vedere sunt vesti foarte , foarte bune ! Atunci cand femeile grase isi schimba imaginea despre propriul lor trup , ele pot pierde circa 7 % din greutatea lor in decursul unui an , in comparatie cu suratele lor care se rezuma numai la exercitii fizice si dieta.Asa ne sunt prezentatele lucrurile intr-un nou studiu din "International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity" ( Jurnalul international de nutritie comportamentala si activitate fizica ).

De fapt , nu sunt vesti chiar atat de bune ! Ar fi fost prea frumos , nu-i asa , daca , in loc sa te chinui cu regimuri alimentare care nu isi arata eficienta atat de repede precum ti-ai dori , nu ai face altceva decat sa iti iubesti corpul, si , hocus -pocus, acesta ar deveni la fel de suplu precum cel al unei dive de pe marele sau micul ecran ?

Nu spun ca autorii acestui studiu nu le ajuta pe femei sa isi reevalueze perspectiva despre corpul lor .Unele dintre ele tin la zi un adevarat jurnal despre momentele tragice si cele magice ale starii trupului lor.Unele ajung chiar sa abandoneze convingerea ca pot deveni mai fericite daca arata altfel (adica , mai slabe).Dar , pana la urma , aceasta cercetare ne indruma tot catre necesitatea de a scadea in greutate prin metode ceva mai traditionale.Autorii cercetarii recunosc ca " unele imbunatatiri ale imaginii femeilor despre propriul lor corp au aparut datorita faptului ca ele au slabit " si adauga ca , totusi : " femeile ce isi doresc sa isi amelioreze imaginea despre ele ar trebui sa renunte la acele obiceiuri care nu le permit sa slabeasca".

Daca pui problema in acest fel , s-ar parea ca singurul mijloc prin care poti avea, ca femeie, o imagine pozitiva despre tine, consta in a renunta la impulsurile ce te imping spre mancare (precum mancatul din motive emotionale) si iti faciliteaza acumularea de grasimi.Desigur, regimurile si programul fizic isi pun benefic amprenta asupra sanatatii tale.Dar aceste lucruri se intampla intrucat imaginea negativa (despre corpul tau supraponderal) te ajuta sa slabesti.

Nu cred ca slabitul cu orice pret reprezinta un autentic obiectiv al imbunatatirii imaginii despre propriul trup.Cred ca femeile ar trebui sa fie preocupate de imaginea corpului lor ... doar pentru a avea o parere mai buna despre ele.Asta inseamna acceptarea trupului tau asa cum este el , indiferent de marime sau greutate.Din acest punct de vedere , trupul are valoare pentru ca iti pompeaza sangele spre si dinspre inima si iti face plamanii sa inspire si sa expire.Corpul este nepretuit pentru ca te tine in viata si nu te lasa sa pleci pe cealalta lume.

De obicei, atunci cand incepi sa iti iubesti corpul , ai pornirea de a avea mai multa grija fata de el , oferindu-i mancare mai buna si antrenandu-l mai mult in miscare.Trupul tau merita asa ceva.Gandeste-te cate lucruri uimitoare poate sa faca : sa alerge cativa kilometri, sa se urce intr-un copac sau sa ajunga pe varful unui munte.Asadar , a echivala iubirea corpului tau cu necesitatea de a-l schimba (eventual, pentru a slabi) pare a nu fi deloc in regula.

Atunci cand inveti sa iti iubesti corpul , poti pierde in greutate.Sau te poti ingrasa.Ori , sa iti pastrezi aceeasi greutate corporala. Pentru ca , pana urma, kilogramele pe care ti le arata cantarul nu reprezinta autenticul tau motiv de a trai si a te bucura de viata.Imaginea pozitiva a propriului tau trup iti poate aduce mult mai multe daruri decat o simpla pierdere in greutate !



Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:


Semnificatia semnelor din nastere – Superstitii si legende

Mancarimile de pe corp - Superstitii si credinte

Feng Shui si sanatatea | Casa si partile corpului in Feng Shui

Semnele subtile ale corpului pot prezice o boala
Iubeste-ti corpul si ti-l vei schimba ? Iubeste-ti corpul si ti-l vei schimba ? Reviewed by Diana Popescu on iulie 20, 2011 Rating: 5

2 comentarii:

  1. Este ca si in cazul fumatului. Este nevoie de vointa si incredere in sine. O gandire pozitiva si un comportament adecvat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt sigura ce "suratele care se rezuma doar la exercitii fizice si dieta" isi iubesc corpul. De ce? Pentru simplul fapt ca isi misca fundul pana la sala si transpira pentru corpul lor. Daca nu l-ar iubi, ar tine o simpla dieta auzita sau, mai rau, nu ar face nimic pentru a slabi, si s-ar plange incontinuu de corpul lor.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.