Bancuri si barfe despre francezi

Insistenta cu care francezii sifoneaza imaginea romanilor m-a provocat sa aflu mai multe despre felul cum este privita Franta in lume, despre bancurile si barfele asociate cu locuitorii Frantei. Dupa o relativ scurta incursiune pe internet, iata ce am aflat despre francezi si naravurile lor…

“Franta nu are nici iarna, nici vara si nici morala. In afara de aceste dezavantaje, este o tara frumoasa. Franta este guvernata, de obicei, de catre prostituate.”
Mark Twain

“As vrea sa am, mai curand, o divizie germana in fata mea, decat una franceza in spatele meu.”
Generalul George S. Patton

“A merge la razboi fara Franta este ca si cum ai pleca la vanatoare de caprioare fara un acordeon.”
Norman Schwartzkopf

“Singura ocazie cand Franta ne invita la razboi este atunci cand armata germana este deja in Paris, sorbind cafea.”
Regis Philbin

“Stii, francezii imi amintesc putin de o actrita imbatranita din anii 1940 care incearca inca sa cineze in oras inchipuindu-si ca este la fel de frumoasa ca altadata.”
John McCain

“Si-au luat toate masurile impotriva organizatiei Al Qaeda. Pentru a preveni un atac, fiecare francez este indemnat sa aiba acasa o banda adeziv , un steag alb si o rezerva de amante pentru cel putin trei zile.”
Argus Hamilton

“Singura cale prin care francezii ni se pot alatura este de a le spune ca pot gasi trufe in Irak.”
Dennis Miller

“Stiti de ce francezii nu vor sa fie bombardat Saddam Hussein? Pentru ca el uraste America, adora amantele si poarta o bereta. El este un francez !
Conan O'Brien

“Nu stiu de ce oamenii sunt surprinsi ca Franta nu vrea sa ne ajute sa-l dam afara pe Saddam din Irak. La urma urmei, Franta nu ne-ar ajuta nici macar sa ii dam afara pe germani din Franta.”
Jay Leno

“De cati francezi este nevoie pentru a schimba un bec? De unul singur ! El tine becul, iar toata Europa se invarte in jurul sau.”

“O veche zicala spune: Ridica o mana daca iti plac francezii… Ridica ambele maini daca esti francez.”

“- De ce s-a construit tunelul sub canalul Manecii?
- Pentru ca guvernul francez sa aiba un mijloc cat mai la indemana de a fugi la Londra atunci cand sunt atacati de armata germana.”

“- De ce poarta soldatii francezi bocanci avand varfurile protejate cu otel?
- Pentru ca atunci cand se predau si isi arunca armele sa nu isi loveasca degetele de la picioare.”

“- Cum poti face Franta sa se predea?
- Declara-i razboi.”

“- Cum vindeci un soldat francez de constipatie?
- Ii dai o pusca .”

“- Cum procedezi pentru a atrage atentia unui chelner francez?
- Fa o comanda in limba germana.”

“- De ce francezilor le place branza puturoasa?
- Ei bine, intr-o camera plina de francezi nu mai cum sa simti cu adevarat mirosul branzei.”


“- Cate bancuri exista despre francezi?
- Unul singur, restul lucrurilor spuse despre ei sunt adevarate.”

“Care este primul lucru pe care il invata francezii in scoala?
- Cuvintele “Ne predam” in limba germana.”

“ - Care este cel mai bun loc pentru a-ti ascunde banii ?
- Sub sapunul unui francez.”

“ - De ce poarta francezii mustata ?
- Pentru a-si aminti de mamele lor.”

In incheiere, trebuie sa precizez ca am evitat sa public numeroase alte bancuri, glume si ironii care sareau prea mult calul, fiind foarte, foarte, chiar prea stanjenitoare pentru Franta si francezi…




Articole pe aceeasi tema din Blogul Dianei:

Obiceiuri de Craciun in Franta

Poezii in limba franceza despre iarna , Mos Craciun si anul nou

Pastele in Franta - Traditii si obiceiuri
Bancuri si barfe despre francezi Bancuri si barfe despre francezi Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 27, 2011 Rating: 5

8 comentarii:

  1. Imi place tara dar oamenii nu. Ii urasc asa cum ne urasc si ei pe noi.

    RăspundețiȘtergere
  2. si nu doar pe ei , la fel sunt si nemtii ! pacat de locurile frumoase din aceste 2 tari :) , ca oamenii de acolo se cred prea superiori daca pot spune asa ,rasei noastre!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. da. e adevarat ce se spune despre francezi, dar pur si simplu nu sunt de acord cu faptul ca si nemtii ar fii la fel. majoritatea nemtilor sunt foarte draguti si deschisi. experienta proprie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. VA rog,nu blamati ,cum fac ei cu noi!la noi nu sunt multi emigranti.ce am zice si noi daca am fi invadati de emigranti de mai multe nationalitati!nu e vorba de infractiuni,ci de a sufoca poate niste locuri locuite de romani,cu emigranti chinezi de ex!oare noi nu i am privi cu scepticism?daca ar tot veni in valuri altii si altii,oare noi,nu i am uri?????de ce nu vedeti si asa lucrurile????am lucrat in spania si sunt orase unde au plecat spaniolii,fiind sufocati de romani,numeric vorbind!sunt orase de si cu romani,numai!asa ca e de inteles de ce ,devin rasisti oamenii desi nu ,e bine si corect!dar puneti va in locul lor!la noi nu e vorba de asta dar daca ar fi,care ar fi de acord sa accepte de ex.valuri de negrii,de thailandezi,chinezi,care sa vina in ROMANIA CU sutele???????????ati fi de acord?????????????NUUUUUUUUUUUUU!asa ca,trebuie sa intelegeti de ce privesc si strainii lucrurile asa!strainul ESTE UN INTRUS<INTOTDEAUNA!nu e corect si logica discriminarea,dar si NOI am recurge la ea,daca am fi invadati de straini!si noi suntem la fel ca ei de ,,buni,,si toleranti!dar e mai bine sa judecam si sa criticam asa,suntem!

    RăspundețiȘtergere
  5. am vrea sa stim si..."glume si ironii foarte , foarte stanjenitoare despre Franta si francezi…". Ei nu se abtin sa le spuna despre noi...te rog

    RăspundețiȘtergere
  6. Asa e omul;daca ei,ne jignesc,noi de ce sa n o facem-sa ne razbunam!Cultura si educatia,morala si bunul simt au disparut de tot.Unde este rabdarea,toleranta si intelepciunea?De ce sa le zicem,sa le o facem..?Cum scrie mai sus-nu mai suporta nici ei,emigrantii cum nici noi daca ar veni valuri de emigranti din CHINA,THAILANDA sau FRANTA,etc poate,la inceput i am tolera apoi,ne am sufoca si exaspera si.....am deveni rasisti,cum sunt si ei.De ce se judeca atat de usor alta persoana,alte popoare?Noi n am fi,n am face la fel?Ba da,exact la fel dar a arunca cu piatra....in altii este f.usor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bravo pentru colectie!

    Si eu n-as arunca cu piatra. Ci cu merde-nele!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.