Femeilor le plac vanatorii

Da, femeile nu sunt atrase numai de vanatoare, dar si de vanatori. Ei bine, nu chiar de orice fel de vanatori, ci mai ales de aceia ce se pot impauna cu mari si impresionate trofee. Desigur, in zilele noastre, trofeele nu mai sunt ce-au fost odata, ele putand reprezenta bani, faima, sau un inalt statut social. Pentru a intelege mai bine cum stau lucrurile, m-am gandit ca ar fi sugestiv sa coboram spre vremurile de inceput ale umanitatii ...

In triburile de vanatori Ache, din Paraguay, barbatii cauta sa faca rost de prazi cat mai voluminoase.Ei aduc acasa un animal destul de mare cam o data la 10 zile. Uneori, dupa multa vreme de panda si cautari, se intorc in sat cu mainile goale. In medie, barbatii furnizeaza familiilor lor circa 4663 de calorii pe zi.

Femeile Ache aduna plante, prind mici animale si au grija de copii. Cantitatea de hrana de care face rost o femeie depinde de timpul pe care il aloca strangerii si gatirii alimentelor. In medie, femeile aduc famililor lor un aport de 10.356 de calorii pe zi.

Atunci cand un vanator Ache vine acasa cu o caprioara, el o imparte si cu alte familii, nu numai cu sotia si copiii sai. De ce barbatii Ache nu isi ajuta, mai curand, nevestele sa adune hrana ? Mult mai puternic si mai rezistent, un barbat ar putea aduce indeajuns de multe plante si animale mici chiar si pentru doua sotii si copiii lor !

Totul porneste, ca intotdeuna, de la femei. Ele sunt impresionate de marile trofee de vanatoare, la fel cum paunitele sunt atrase penele stralucitoare si multicolore ale masculilor de paun. Prazile mari aduse de un barbat le confirma ca el este "alesul" , un partener corespunzator din punct de vedere fizic si mental. Faptul ca barbatul daruieste din carnea animalelor vanate are menirea de a arata ca este dotat cu o foarte mare putere si capacitate de a supravietui. Femeilor le plac barbatii cu multi prieteni, iar carnea data in dar are rolul de a mentine prieteniile.De fapt, barbatii ofera bucati din prada lor celor cu un statut social mai scazut, pentru a-si punea astfel in evidenta superioritatea.

Relatiile extramaritale nu sunt deloc neobisnuite la indigenii Ache. Atunci cand este intrebata cine sunt tatii copiilor ei, o femeie Ache numeste, in medie, 2,1 posibili parinti masculini pentru fiecare copil. Desigur, pe lista probabililor tati apar adesea numele celor mai iscusiti vanatori.

10 femei fatale pentru un barbat

Cum se dreseaza un barbat - Mic ghid practic

Barbatul din vis | Vise de femeie
Femeilor le plac vanatorii Femeilor le plac vanatorii Reviewed by Diana Popescu on ianuarie 07, 2012 Rating: 5

2 comentarii:

Un produs Blogger.