12 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Ziua de 12 februarie este dedicata Sfantului Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei celei Mari, Sfantului Antonie, Patriarhul Constantinopolului, Sfantului Mucenic Hristea si Sfintei Eulalia, fecioara mucenica.


Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe pe 12 februarie


Sfantul Meletie, Arhiepiscopul Antiohiei celei Mari

Sfantul Meletie
Sfantul Meletie
Armean de origine, Sfantul Meletie a devenit arhiepiscop al Antiohiei in timpul disputei ariene din biserica. Desi fusese ajutat sa ajunga in aceasta demnitate de catre un influent arian, imediat ce a ajuns pe scaunul arhiepicopiei, a inceput sa predice despre unitatea dintre Tata si Fiu. Intr-o astfel de ocazie, arhidiaconul i-a pus mana la gura, insa Sfantul Meletie a aratat credinciosilor veniti la slujba trei degete, le-a strans in pumn si apoi si-a ridicat un singur deget, aratand in acest fel egalitatea si unitatea din Trinitate. Arhidiaconul i-a prins mana, insa i-a eliberat gura, asa ca Sfantul Meletie a dat glas cu putere necesitatii de a se respecta hotararea Conciliului de la Niceea.
Sfantul Meletie l-a numit pe Sfantul Ioan Crisostom ca cititor si diacon in Antiohia, si a condus cel de-al doilea Conciliu Ecumenic, in anul 381.

Sfantul Antonie, Patriarhul Constantinopolului

Sfantul Mucenic Hristea


Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 12 februarie


Soborul Sfintilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Cuvantatorul de Dumnezeu si Ioan Gura de Aur; Pomenirea sfantului mucenic Teofil cel Nou; Sfantul Ipolit, papa al Romei si a lui: Censurin, Aura sau Hrisi, Felix, Maxim, Erculin, Venerie, Stirachin, Mina, Comod, Ermis, Mavru, Eusebiu; Pomenirea Sfintilor Mucenici Ipolit, Sabin.
Pomenirea Cuviosului Zinon, ucenicul Sfantului Vasile cel Mare
Vezi Traditii si sarbatori din 30 ianuarie


Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 12 februarie


Sfanta Eulalia, fecioara mucenica

Aceasta sfanta fecioara a fost crescuta in spiritul credintei crestine la Barcelona, in Spania. In vremea persecutiilor lui Diocletian, crudul guvernator Dacian a supus-o schingiuirilor, ea dandu-si, in cele din urma duhul, prin crudificare. Moastele ei sunt pastrate in Barcelona, Sfanta Eulalia fiind, de altfel, sfanta patroana a acestui oras.


Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 12 februarie


Sf. Meletie al Antiohiei; Sf. M. Cristea




Nascut pe 12 februarie – Horoscop general | Profil astrologic

10 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

11 februarie -Sarbatori,traditii si obiceiuri religioase
12 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 12 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on februarie 12, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

  1. pupici frumoaso Sf Meletie roagate pentru noi pacatosi CRISTINA NICULINA GEORGE DIANA POPESCU AMIN

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.