31 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 31 martie sunt comemorati Sfantul Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei, Sfantul Acachie Marturisitorul, Episcopul Melitinei si Sfantul Mucenic Veniamin (Beniamin), diac.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 31 martie


Sfantul Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei

Sfantul Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei
Nascut in Cicilia (Asia Mica), Sfantul Ipatie a fost episcop al Gangrei, capitala Paflagoniei. A luat parte la cel dintai Conciliu Ecumenic, unde a fost laudat pentru pietatea sa si miracolele infaptuite. Se spune ca imparatul Constantin tinea mereu in palatul sau un bust al Sfantului Ipatie, ca o arma impotriva puterilor demonice. Ipatie a fost ucis de catre novatieni, o secta avand credinta ca nici un pacat nu are cum sa fie iertat dupa sfantul botez. Acesti eretici l-au pandit pe drumul de intoarcere de la Constantinopole, ucigandu-l cu pietre. O femeie care a luat parte la aceasta marsavie a innebunit si a inceput sa se bata pe ea insasi cu pietre; ea s-a vindecat numai atunci cand prietenii au dus-o la mormantul Sfantului Ipatie, unde s-au rugat pentru ea. Sfantul Acachie Marturisitorul, Episcopul Melitinei

Sfantul Acachie a raspandit credinta crestina in vremea imparatului Decian, fapt ce a dus l-a arestarea sa si aducerea lui in fata guvernatorului Marcian. Si-a declarat deschis, fara teama, convingerea in intruparea Fiului lui Dumnezeu, si a respins credinta in zeii elini, fiind, din aceasta cauza, aspru schingiuit si , apoi, aruncat in temnita. Afland de la Marcian despre Sfantul Ipatie si faptele sale, imparatului Decius a poruncit sa fie eliberat din inchisoare. Sfantul Acachie Marturisitorul si-a dat sufletul in pace lui Dumnezeu, dupa ce savarsit numeroase minuni si a luminat oamenii prin invataturile sale.

Sfantul Mucenic Veniamin, diac

Crestinii din Persia s-au bucurat, in timpul domniei lui Izdegerd, fiul lui Sapor al III-lea, de 12 ani de pace, ce a fost tulburata in anul 420, cand prea zelosul Abdas, un episcop crestin, a incendiat Templul de Foc, cel mai mare altar al persilor. Regele Izdegerd a amenintat ca va distruge toate bisericile crestine daca acest episcop nu recladeste templul ars.
Abdas a refuzat cu cerbicie aceasta oferta, asa ca amenintarea a fost pusa in practica, daramandu-se toate bisericile. Abdas a fost condamnat la moarte si a inceput astfel o prigoana a crestinilor ce a durat 40 de ani. Izdegerd a murit in anul 421, insa succesorul sau, Varanes, a continuat cu o sporita cruzime persecutiile, crestinii fiind supusi unor crunte torturi. Printre acestia era si Sfantul Beniamin, un diacon intemnitat vreme de un an pentru credinta sa. Dupa ce si-a ispasit condamnarea, un ambasador de la Constatinopole a reusit sa obtina eliberarea sa, in schimbul promisiunii ca Veniamin nu va mai vorbi nimanui despre religia sa.
Sfantul Veniamin a declarat, insa, ca era de datoria sa sa propavaduiasca credinta crestina si ca nu putea fi redus astfel la tacere. Arestat din nou, a fost adus inaintea regelui, care a poruncit sa ii fie infipte bucati de trestie sub unghii si in cele mai delicate parti ale trupului. Dupa ce aceasta tortura a fost repetata de mai multe ori, i-a fost implantat un tarus in intestine, astfel incat sa fie sfartecat pe dinauntru. Sfantul Veniamin si-a dat duhul dupa o cumplita agonie, in jurul anului 424.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 31 martie


Sfantul Ierarh Chiril, arhiepiscopul Ierusalimului; Sfintii mucenici Trofim, Eucarpie
Vezi traditii si sarbatori din 18 martie

Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 31 martie


Sfantul Beniamin, diacon mucenic

Vezi, mai sus, Sfantul Veniamin

Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 31 martie


Sf. episcop mucenic Ipatie al GangreiCopyright © diane.ro. 2012Nascut pe 31 martie – Horoscop general Profil astrologic

29 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

30 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
31 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 31 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on martie 31, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.