Bataile inimii iti dezvaluie personalitatea

Personalitatea ta poate fi descifrata , la propriu, in functie de felul cum iti bate inima! Intr-un nou studiu stiintific din Germania, a fost identificata "semnatura" bataii inimii, o caracteristica ondulatorie a activitatii electrice a inimii, asociata cu trasaturile personalitatii.

Oamenii cu anumite semnaturi ale batailor inimii au fost identificati ca fiind mult mai nevrotici, adica tinzand sa fie strabatuti de mai multe emotii negative, precum anxietatea si depresia, si avand predispozitia de a se lasa intr-o mai mica masura antrenati de emotii pozitive cum ar fi veselia si fericirea. Potrivit cercetatorilor germani, masurarea activitatii electrice a inimii poate fi folosita pentru descoperi cat de agreabila este o persoana, cat de mult simte aceasta compasiune pentru cei din jur ori cat empatism o caracterizeaza.



Rezultatele studiului sugereaza ca semnaturile batailor inimii pot furniza o modalitate de a evalua personalitatea mult mai obiectiva decat metodele actuale. In prezent, pentru testele de personalitate se folosesc mai ales chestionare, dar acestea nu au cum reda rezultate corecte 100%, intrucat oamenii care le completeaza raspund in felul cum li se pare a fi mai potrivit sexului sau profesiei lor, lasandu-se in voia subiectivismului.

Cercetatorii pot fi, de asemeni, capabili sa identifice semnaturi ale batailor inmii specifice pentru anumite probleme emotionale precum depresia, sau pentru boli cardiovasculare, sprijinindu-se astfel procesul de diagnosticare si, implicit, tratare a unor oameni aflati in suferinta.

Personalitatea poate influenta inima in numeroase feluri, fie prin nervii conectati direct intre creier si inima, fie prin caracteristici ale respiratiei ori prin eliberarea unor anumiti hormoni.

Anterior, conducatorul studiului, Stefan Koelsch, profesor de psihologie biologica la Universitatea Freie din Berlin, a descoperit o legatura intre anumite tipuri de activitati electrice ale inimii si oamenii cu personalitati "reci", care tind sa nu isi exprime emotiile. Koelsch spera ca, in cele din urma, va reusi sa stabileasca daca anumite influente exterioare cum ar fi ascultarea de muzica sau urmarirea unui film, schimba starea emotionala si activitatea electrica a inimii.

Sursa : Livescience


 Copyright © diane.ro . 2012



Felul cum mergi iti dezvaluie personalitatea 

Stranutul iti tradeaza personalitatea ?

 Inima , simbol si semnificatie
Bataile inimii iti dezvaluie personalitatea Bataile inimii iti dezvaluie personalitatea Reviewed by Diana Popescu on martie 10, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.