18 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Ziua de 18 aprilie este dedicata Cuviosului Ioan, ucenicul Sfantului Grigorie Decapolitul, Sfantului Cosma, Episcopul Calcedonului, si Sfantului Elefterie, mucenic.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 18 aprilie

Cuviosul Ioan, ucenicul Sfantului Grigorie Decapolitul

Cuviosul Ioan a intrat de tanar in viata monahala, devenind mai apoi ucenic al Sfantului Grigorie Decapolitul. In timpul ereziei iconoclaste, a fost schingiuit impreuna cu invatatorul sau, Sfantul Grigorie, si Sfantul Iosif, scriitorul de imnuri, din pricina ca luase apararea sfintelor icoane. Cuviosul Ioan a ajuns staret al manastirii din  Constantinopole dupa moartea Sfantului Grigorie Decapolitul, si si-a dat duhul in pace in anul 820.

Sfantul Cosma, Episcopul Calcedonului

Originar din Constantinopole, Sfantul Cosma, si-a inchinat de mic copil viata lui Cristos, si, nu multa vreme dupa ce a imbracat sutana de calugar, a fost ales episcop in Calcedon. S-a impotrivit din rasputeri ereziei inconoclaste, si, in pofida ispitelor si chinurilor la care a fost supus, nu a dat deloc inapoi in a lua apararea sfintele icoane, toate aceste patimiri facandu-l, in cele din urma, sa parasesca, in sfintenie, aceasta lume.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 18 aprilie

Pomenirea sfantului Ierarh Iov; Pomenirea sfintilor mucenici Teodul si Agatopod; Pomenirea preacuvioasei Maicii noastre Teodora cea din Tesalonic; Pomenirea sfintilor mucenici Teodora si Didim
Vezi Traditii si sarbatori din 5 aprilie

Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 18 aprilie

Sfantul Elefterie, mucenic

Episcop in Iliria, Dalmatia, Sfantul Elefterie a fost un cetatean roman educat in dreapta credinta de catre episcopul Dinamius. A ajuns sa fie numit, la numai 20 de ani, episcop, fiind, mai tarziu, arestat intrucat convertise la crestinism un inalt demnitar roman. A fost batut cu batele pana a murit (in anul 121), mama sa, Anthia, fiind decapitata.

Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 18 aprilie

Cuv. Ioan. Hart.


Copyright © diane.ro. 2012


Nascut pe 18 aprilie – Horoscop general Profil astrologic

16 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

17 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
18 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 18 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on aprilie 17, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.