17 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 17 aprilie sunt comemorati Sfantul Mucenic Simeon, Episcopul Persiei, Sfantul Acachie, Episcopul Melitinei, Fer. Rudolf, mucenic, Sfantul papa Agapet, si are loc sarbatoarea japoneza Madara Kijinsai.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 17 aprilie

Sfantul Mucenic Simeon, Episcopul Persiei

Sfantul Simeon a fost episcop al cetatilor regale din Seleucia si Ctesifon din Persia, in vremea cumplitelor persecutii indreptate impotriva crestinilor de catre regele Sapor al II-lea, influentat de zoroastreni si unii evrei inciudati de cresterea influentiei crestine. Sapor era deja pornit impotriva Sfantului Simeon, intrucat unul din eunucii sai, pe nume Ustazan, isi marturisise deschis credinta crestina, fiind apoi executat. In Vinerea Mare din anul 343, Sfantul Simeon, impreuna cu mai mult de 100 de servitori ai bisericii, au fost ucis, promind astfel cununa muceniciei. Un an mai tarziu,  tot de Sfanta Vineri, au murit pentru credinta numerosi alti crestini, printre care si eunucul Azat.

Sfantul Acachie, Episcopul Melitinei

Sfantul Acachie a fost hirotonisit preot de catre episcopul Otrie din Melitina, succedandu-i acestuia, dupa moarte, in scaunul episcopal. A luat parte la cel de-al Treilea Conciliu Ecumenic de la Efes, in anul 431, numarandu-se prin cei ce au sustinut cu vigoare anatemizarea lui Nestorie, hulitorul Maicii Domnului. Dupa o viata de sfintenie, incununata de darul de a face minuni, Sfantul Acachie si-a dat sufletul in pace Domnului in anul 435.

Sarbatori, traditii si obiceiuri crestin - ortodoxe rit / stil vechi pe 17 aprilie

Pomenirea preacuviosului parintelui nostru Iosif, scriitorul de cantari; Pomenirea cuviosului parintelui nostru Gheorghe; Pomenirea preacuviosului parintelui nostru Zosima, care a ingropat pe sfanta Maria Egipteanca; Pomenirea Sfintilor mucenici Veniamin si Nichifor
Vezi traditii si sarbatori din 4 aprilie

Sarbatori, traditii si obiceiuri romano - catolice pe 17 aprilie

Fer. Rudolf, mucenic

Sarbatori, traditii si obiceiuri greco - catolice pe 17 aprilie

Sf. episcop mucenic Simeon si cei impreuna cu el; Cuviosul episcop Acachie; Sf. papa Agapet

Alte traditii si sarbatori din 17 aprilie

Madara Kijinsai

Potrivit unei vechi legende japoneze, atunci cand templul Rakuhoji din Yamatomura a ars complet (in secolul al XIV-lea), zeul demon Madara a strans mai multi demoni de mic rang, care au reconstruit locasul sfant in numai sapte zile. Dupa ce au terminat lucrarea, demonii au dansat in jurul unui mare foc, sarbatorind astfel implinirea lor si exprimandu-si speranta ca templul va aduce in juru-i o multime de credinciosi.
In zilele noastre, oameni costumati in demoni, urca in fiecare an, calare, pe data de 17 aprilie, cele 145 de trepte catre templul Yamatomura. Au loc, de asemeni, dansuri demonice prilejuite de inflorirea ciresilor.


Copyright © diane.ro. 2012


Nascut pe 17 aprilie – Horoscop general Profil astrologic

15 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

16 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

17 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 17 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on aprilie 17, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.