Sfantul Pavel - Citate, aforisme, maxime

Sfantul Pavel sau Apostolul Pavel, este autorul multor texte din Noul Testament, ce continua si astazi a ne indruma in calea spre credinta. Aceste citate si aforisme ale Sfantului Pavel sunt numai cateva nestemate extrase din contextul sfintei carti. Poate vor reprezenta pentru voi un indemn sa cititi Biblia, ori chiar sa o recititi, pentru ca fiecare noua lectura a acestei capitale opere a omenirii are darul de a ne dezvalui, mereu si mereu, noi intelesuri...

"Caci nu fac binele pe care il voiesc, ci raul pe care nu-l voiesc, pe acela il savarsesc." (Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel 7:19)

"Toate le pot intru Hristos, Cel care ma intareste." (Epistola catre Filipeni a Sfantului Apostol Pavel 4:13)

"Barbatilor, iubiti pe femeile voastre, dupa cum si Hristos a iubit Biserica, si S-a dat pe Sine pentru ea, Ca s-o sfinteasca, curatind-o cu baia apei prin cuvant, Si ca s-o infatiseze Siesi, Biserica slavita, neavand pata sau zbarcitura, ori altceva de acest fel, ci ca sa fie sfanta si fara de prihana." (Epistola catre Efeseni a Sfantului Apostol Pavel 5:25-27)

"Acesta este chipul lui Dumnezeu celui nevazut, mai intai nascut decat toata faptura. Pentru ca intru El au fost facute toate, cele din ceruri si cele de pe pamant, cele vazute, si cele nevazute, fie tronuri, fie domnii, fie incepatorii, fie stapanii. Toate s-au facut prin El si pentru El. El este mai inainte decat toate si toate prin El sunt asezate. Si El este capul trupului, al Bisericii; El este inceputul, intaiul nascut din morti, ca sa fie El cel dintai intru toate. Caci in El a binevoit (Dumnezeu) sa salasluiasca toata plinirea. Si printr-Insul toate cu Sine sa le impace, fie cele de pe pamant, fie cele din ceruri, facand pace prin El, prin sangele crucii Sale. Dar pe voi, care oarecand erati instrainati si vrajmasi cu mintea voastra catre lucrurile rele, de acum v-a impacat." (Epistola catre Coloseni a Sfantului Apostol Pavel 1:15-21)

 "Precum intru El ne-a si ales, inainte de intemeierea lumii, ca sa fim sfinti si fara de prihana inaintea Lui." (Epistola catre Efeseni a Sfantului Apostol Pavel 1:4)

 "Au nu stiti ca toti cati in Hristos Iisus ne-am botezat, intru moartea Lui ne-am botezat? Deci ne-am ingropat cu El, in moarte, prin botez, pentru ca, precum Hristos a inviat din morti, prin slava Tatalui, asa sa umblam si noi intru innoirea vietii."  (Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel 6:3-4)

"Nu te lasa biruit de rau, ci biruieste raul cu binele." (Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel 12:21)

 "Dar cele ce imi erau mie castig, acestea le-am socotit pentru Hristos paguba. Ba mai mult: eu pe toate le socotesc ca sunt paguba, fata de inaltimea cunoasterii lui Hristos Iisus, Domnul meu, pentru Care m-am lipsit de toate si le privesc drept gunoaie, ca pe Hristos sa dobandesc, Si sa ma aflu intru El, nu avand dreptatea mea cea din Lege, ci pe aceea care este prin credinta in Hristos, dreptatea cea de la Dumnezeu, pe temeiul credintei, Ca sa-L cunosc pe El si puterea invierii Lui si sa fiu primit partas la patimile Lui, facandu-ma asemenea cu El in moartea Lui, Ca, doar, sa pot ajunge la invierea cea din morti." (Epistola catre Filipeni a Sfantului Apostol Pavel 3:7-11)

"Va indemn, deci, fratilor, pentru indurarile lui Dumnezeu, sa infatisati trupurile voastre ca pe o jertfa vie, sfanta, bine placuta lui Dumnezeu, ca inchinarea voastra cea duhovniceasca, Si sa nu va potriviti cu acest veac, ci sa va schimbati prin innoirea mintii, ca sa deosebiti care este voia lui Dumnezeu, ce este bun si placut si desavarsit." (Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel 12:1-2)

"Dar in toate acestea suntem mai mult decat biruitori, prin Acela Care ne-a iubit. Caci sunt incredintat ca nici moartea, nici viata, nici ingerii, nici stapanirile, nici cele de acum, nici cele ce vor fi, nici puterile, Nici inaltimea, nici adancul si nici o alta faptură nu va putea sa ne desparta pe noi de dragostea lui Dumnezeu, cea intru Hristos Iisus, Domnul nostru. " (Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel 8:37-39)

"Pentru aceea, luati toate armele lui Dumnezeu, ca sa puteti sta impotriva in ziua cea rea, si, toate biruindu-le, sa ramaneti in picioare." (Epistola catre Efeseni a Sfantului Apostol Pavel 6:13)

"Si stim ca Dumnezeu toate le lucreaza spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, al celor care sunt chemati dupa voia Lui." (Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel 8:28)

"Dar prin harul lui Dumnezeu sunt ceea ce sunt; si harul Lui care este in mine n-a fost in zadar, ci m-am ostenit mai mult decat ei toti. Dar nu eu, ci harul lui Dumnezeu care este cu mine." (Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel 15:10)

 "Dar mie prea putin imi este ca sunt judecat de voi sau de vreo omeneasca judecata de toata ziua; fiindca nici eu nu ma judec pe mine insumi. Caci nu ma stiu vinovat cu nimic, dar nu intru aceasta m-am indreptat. Cel care ma judeca pe mine este Domnul."
(Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel 4:3-4)

"Ce vom zice deci la acestea? Daca Dumnezeu e pentru noi, cine este impotriva noastra? El, Care pe Insusi Fiul Sau nu L-a crutat, ci L-a dat mortii, pentru noi toti, cum nu ne va da, oare, toate impreună cu El?"  (Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel 8:31-32)

"Caci nu ma rusinez de Evanghelia lui Hristos, pentru ca este putere a lui Dumnezeu spre mantuirea a tot celui care crede, iudeului intai, si elinului." (Epistola catre Romani a Sfantului Apostol Pavel 1:16)

"Si mi-a zis: Iti este de ajuns harul Meu, caci puterea Mea se desavarseste in slabiciune. Deci, foarte bucuros, ma voi lauda mai ales intru slabiciunile mele, ca sa locuiasca în mine puterea lui Hristos." (Epistola a doua catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel 12:9)

"M-am rastignit impreuna cu Hristos; si nu eu mai traiesc, ci Hristos traieste în mine. Si viata de acum, in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine." (Epistola catre Galateni a Sfantului Apostol Pavel 2:20)

"Purtati-va sarcinile unii altora si asa veti implini legea lui Hristos." (Epistola catre Galateni a Sfantului Apostol Pavel 6:2)

"Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar." (Epistola intaia catre Corinteni a Sfantului Apostol Pavel 13:4-6)


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei :

Sfantul Petru in superstitii si traditii romanesti

Mesaje de Sf. Petru si Pavel | Felicitari ,urari si SMS-uri

Sfantul Petru - Citate, aforisme, maxime
Sfantul Pavel - Citate, aforisme, maxime Sfantul Pavel - Citate, aforisme, maxime Reviewed by Diana Popescu on iunie 28, 2012 Rating: 5

4 comentarii:

Un produs Blogger.