Vremea în iunie | Superstiții meteo în luna iunie

Da, știu că experții în meteorologie încep, de la o zi la alta, să dea pronosticuri aproape exacte despre vreme, însă superstițiile populare, bazate pe observarea milenară a cerului, soarelui, vântuluiâsi ploilor nu încetează sa ne ia prin suprindere, indiferent dacă este vorba despre luna iunie, iulie, sau decembrie...Superstiții meteo in iunie 

Dacă sunt ploi, în iunie, nu va fi grâu, dar va fi porumb sau malai.
Pe de alta parte, când tună și fulgeră, în această lună, se prevestește o vară cu multe ploi.

Dacă luna iunie este uscată sau saracă în ploi, vor avea totuși de câștigat vița de vie și mustul, mult așteptat în aceasta toamna.

Nu degeaba exista credința că prea multă ploaie in iunie, aduce stricăciuni viilor si stupilor.
Altii ziceau că un iunie rece și umed strică tot anul agricol.

Vântul ce bate, în iunie, dinspre nord, vestește belsug de grâu, la țărani.

Vântul lunii iunie este tare schimbător și, din această cauză, se spune că oamenii nestatornici sunt asemeni lui.

Omizile, din a șasea lună a anului, prevestesc belșug pentru grâu și vin.

Bureții crescuți peste măsură, în iunie, sunt semn de iarna blânda. Poate și de aici vine vorba "Rusalii umede, Crăciun gras".

Dacă mai este încă frig sau ger în vreme de vară, acestea dispar până la Postul de Sfântul Petru- Postul Sanpetrului, adica pana pe 11 iunie, vremea rece făcându-și iar apariția cel mai devreme începând cu Sfânta Maria.

Pe 12 iunie, de Sfântul Onufrie, soarele pornește a merge înspre iarna. Dacă ploaia își face apariția în această zi numita "sărbătoarea șoarecilor", șoarecii nu ne vor mai deranja în tot restul anului.
12 iunie este o zi rea de grindina!

19 iunie, ziua Sfântului Iuda, se respectă pentru a nu veni trăsnet din partea Sfântului Ilie, cel vazut în popor ca frate al lui Iuda.

Dacă începe să cânte cucul înainte de 24 iunie, sărbătoarea Sânzienelor, vara se încălzește, ajungând să fie chiar secetoasă. De se întâmplă să cânte cucul chiar pe 24 iunie, se prevestesc multe necazuri și chiar războaie.

Nu îți dori să dea ploaie pe 30 iunie, pentru că, în acest caz,  viermii vor năpădi merele și nucile.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blog:

Luna iunie in citate, aforisme, maxime

Simbolurile lunii iunie

Vremea in aprilie | Superstii meteo in luna aprilie
Vremea în iunie | Superstiții meteo în luna iunie Vremea în iunie | Superstiții meteo în luna iunie Reviewed by Diana Popescu on iunie 01, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.