Zombi si sfarsitul lumii

Sintagma "zombie apocalypse" (apocalipsa / sfarsitul lumii adus de zombi) a facut deliciul internetului in limba engleza incepand cu ziua de ieri. Adevarul ca filmele de groaza ma distreaza. Filmele horror imi tin loc de telenovele. Oricum, calitativ, nu este mare diferenta intre ele...
Ce inseamna, de fapt, zombi (in engleza, "zombie")? Potrivit dex.online,  un zombi este un om inviat din morti, care si-a pierdut identitatea, drogat (in stare de letargie) sau cu creierul spalat, apoi inscris cu anumite ordine, pe care le executa orbeste, folosit in interes personal sau de manipulare politica.(chestia asta chiar m-a "spart", provocandu-ma sa imi pun intrebarea cine ar putea fi zombii din politica romanesca) 2. (Fam.) Om fara caracter, lipsit de orice vointa. (din fr. zombi).
Dupa Urban Dictionary, de pe web, apocalipsa adusa de zombi reprezinta "Sfarsitul lumii, atunci cand oamenii morti reinvie in corpuri putrede, si umbla, pentru a se invigora, dupa sangele si creierii celor aflati in viata". Dragut, nu-i asa?

Desi cred si sper ca asa ceva nu este posibil, pe continentul american s-au intamplat in ultima saptamana cateva orori care nu aveau cum sa nu impresioneze oamenii...
Un om aparent normal din Miami nu a avut ce face si dupa ce a intalnit un barbat fara locuinta (homeless), i-a rontait 75% din fata. Mama agresorului a declarat dupa aceea (de parca ar mai fi avut ceva de spus) ca fiul ei nu este un zombi, asa cum fusese portretizat de media.
Autoritatile din Canada au initiat o urmarire generala pentru un presuspus criminal ce trimisese prin posta o mana umana Partidului Liberal din Canada, si un picior unui membru al Partidului Conservator din Canada. Mai mult decat atat, in apartamentul acestui "zombi" a fost descoperit de catre politie un tors uman. (Nu vreau sa dau nici o idee fanilor partidelor romanesti acum, in plina campanie electorala!).
Un barbat din Maryland, SUA, a recunoscut ca si-a ucis colegul de camera, dupa care i-a mancat inima si o parte a creierului (incerca sa se mai destepte, saracul!).
Scott Talan, un profesor de comunicare publica din America declara, vizavi de aceste evenimente, ca nu este nimic nou sub soare! Se intampla mereu crime oribile (mai ales la ei), asa ca oamenii ajung sa creeze legende cu zombi sau cu apocalipsa zombilor. Dom profesor de psihologie este mai mult decat cinic. El zice ca asasinatele groaznice care se intampla acum sunt asemeni celor ce aveau loc in Roma antica, cu ocazia luptelor dintre gladiatori, atat de deplanse (oare?) de filozofii de atunci.

Copyright © godessdiana88. 2011

Articole pe aceeasi tema din blogul "Diana , zeita dorintelor tale secrete" :

Sarbatoarea Halloween.Origini si obiceiuri

Bucura-te ca nu ai deschis lumina ! | O legenda urbana

Mireasa moarta – O poveste de Halloween
Zombi si sfarsitul lumii Zombi si sfarsitul lumii Reviewed by Diana Popescu on iunie 02, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.