Cum ne manevreaza politicienii

"Limbajul politicienilor are menirea de a face minciunile cat se poate de adevarate si crimele mai mult decat justificate, astfel incat sa dea impresia ca o simpla adiere de vant inseamna cea mai mare stabilitate".
George Orwell

Nu sunt eu cea mai tare din parcare vizavi de rapciugoasele strategii ale politicienilor romani, indiferent din ce partid fac parte. Avem in sangele nostru romanesc tendinta de a ne aseza pe pozitii  extreme, si culmea, de a-l iubi si a-l pupa in fund pe ala pe care l-am fi scuipat in fata ieri sau altaieri, cu cea mai vartosa si mai mirobolanta flegma a noastra.
Desigur, aceasta asa zisa uitare isi extrage vana de otrava din unele si altele canale de televiziune. Dar, daca s-a ajuns ca noi sau altii din jurul nostru sa cante melodia unui prea subiectiv comentator politicesc, uitand adevarul simfoniei intereselor proprii si personale, daca suntem pe punctul de a ne simti  bine in pat visand un presedinte demis sau reasezat pe tron, lucrurile nu sunt de loc in regula!

Una din tacticile utilizate adeseori, la care se prind cetatenii ca mustele de miere, este ca un inalt oficial (de stat sau partid) sa isi dea drumul la o diaree despre dezordinea din tara. Se mai intampla in tarile latine, precum Romania, ca fanatismul adeziunii fata de un partid sa dizolve ca intr-un acid clorhidric bunele intentii fata de patrie. Mai copii, daca unii din voi credeti ca avem nevoie de un lider luminat, un Mussolini de vita romaneasca, sau un Hitler de ciorba de potroace, anuntati-ma degraba, ca sa imi iau zborul, odata cu pasarile calatoare, de pe acest capricioase meleaguri mioritice.

Este culmea cum unu si cu unu au ajuns sa faca doi sau trei in politichia romaneasca! Calomnia, minciuna si santajele de doi lei, ce ies mereu la iveala pe prima pagina a unor ziare, demonstreaza ca romanilor nu le mai pasa de banul, bunul simt  si prosperitatea lor, de adevar si obiectivitate, ci de niste manelele ingaimate de afaceristii politicieni tinand cu dintii de pozitia si privilegiile lor .


Copyright © diane.ro.2012


Alte articole din acelasi domeniu:

De ce politicienii sunt si vor fi mereu la baie | Psihologia puterii

Diavolul , Sfantul Petru si politica.Un banc electoral

Tipul de personalitate si optiunea politica
Cum ne manevreaza politicienii Cum ne manevreaza politicienii Reviewed by Diana Popescu on iulie 14, 2012 Rating: 5

Un comentariu:

  1. Nu credeam c-o sa zic asta vreodata, insa chiar imi doresc sa plec departe de tara asta!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.