Dictionarul tatuajelor (simboluri si semnificatii), Litera L (2)

TATUAJE CU LEUL BUDDHIST

Un leu printre oameni! In acest fel l-au vazut pe Buddha cei dintai credinciosi ai maestrului iluminarii. Odata cu trecerea vremii, leul a devenit un simbol al lui Buddha, fiind unul din animalele cel mai  adesea asociate cu el. Legenda spune ca un leu i-a dat tarcoale lui Buddha dupa ce acesta a reusit sa atinga pragul iluminarii.

Tronul lotusului lui Buddha era sprijinit de opt lei, simbolizand pe acei bodhisattva care au dus mai departe adevarul despre Buddha Dharma (invaturile lui Buddha) in cele opt directii ale universului. In multe tatuaje, Buddha este infatisat calare pe un leu.

In numeroase regiuni ale lumii, leul a fost dintotdeuna considerat drept un insemn al regalitatii, suveranitatii, si divinitatii. In India, locul de nastere al lui Buddha, acest animal este vazut drept regele animalelor, un simbol al curajului si intelepciunii. In acelasi timp, leul era o emblema a fervorii religioase si a respectarii legilor. In arta religioasa, este descris ca un tovaras al multor eroi si zei din miturile si legendele indiene.

Regele Akosha, convertit la buddhism dupa circa 259 de ani de la nasterea lui Buddha, a construit asa-zisii “Stalpi ai pacii” pe tot cuprinsul teritoriilor sale, fiecare din acestia avand inscrise pe el invataturi sacre si fiind incununat de catre un leu. Legendele povestesc ca in locul unde Buddha si-a transmis pentru prima oara invataturile, localnicii erau deranjati de multimea de pelerini veniti acolo, iar leul din varful unui astfel de stalp a ragit ca un tunet, bagandu-i in sperieti pe cartitori. Din acele timpuri, “ragetul leului” a constituit o metafora a doctrinei “Desteptarii” si a suprematiei invataturilor Dharmei peste toate doctrinele eretice.

Intr-o alta legenda, se spune ca “leul lui Buddha” a sarit peste Himalaya, din India in Tibet, devenind astfel Leul zapezii. Acest maret animal a fost inzestrat cu un mai profund simbolism atunci cand a aparut in visul lui Milarepa, un vestit bodhisattva. Milarepa a vazut coama luxurianta a leului ca pe un ornament al invataturilor ezoterice, cele patru labe ale regelui animalelor fiind considerate a indica cele patru directii ale lumii. Ochii inaltati in sus ai leului desemnau renuntarea la grijile lumesti, in timp ce colindatul liber prin munti al acestei creaturi reprezenta simbolic taramul libertatii absolute accesibil prin mijlocirea Buddha Dharma.

Asadar, imaginea unui leu tatuat iti ofera multiple semnificatii, fiind, totusi, in special, un simbol consacrat al lui Buddha si al buddhismului.


TATUAJE CU LIBELULE

Tatuajul libelulei, la fel ca si cel al zanelor sau fluturelui, este extrem de popular printre femei, semnificand adeseori un mic secret sexy ce insoteste mereu fiicele Evei sau un tribut adus spiritului liber si salbatic reprezentat de aceasta zburatoare insecta. Calul popii, asa cum il numesc romanii, este un simbol al luminii. El salasuieste pe doua taramuri, cel al aerului si cel al apei, conferind purtatoarei unui astfel de tatuaj ambele magice influente.

Imaginea unei libelule da ghes impulsurilor nestavilite ale imaginatiei. Traind intr-o aura de fantezie, aceasta inaripata creatura te poate purta cu gandul spre zane si spiridusi. Ea zboara din floare in floare, din copac in copac, poposind pe frunzele si iarba inmiresmate de roua. Tocmai de aceea, calul popii, reprezentat intr-o larga gama de culori, este un tatuaj potrivit atat pe brate, cat si pe solduri sau piept.

Tatuajul libelulei nu este neaparat un apanaj al fetelor. In astrologia indienilor nativi americani, exista credinta ca fiecarui om ii corespunde totemul unui anume fiinte pamantesti, ce ii serveste drept gardian si calauza de-a lungul intregii vietii, sau numai pentru o perioada. Unul din aceste totemuri este cel al libelulei, adoptat atat de femei cat si de barbati, si semnificand sperantele, visurile, idealurile si dorintele cele mai inalte.

Spiritul libelulei este asociat cu vanturile schimbarii, mesajele de intelepciune si iluminare, si comunicarea cu zona elementara a universului. El te indruma sa renunti la obiceiuri paguboase si sa te transformi intru spirit si libertate.

Mai multe poze poti gasi dand click pe Tatuaje cu libelule


TATUAJE CU LILIECI

Singurul mamifer care zboara, desfide gravitatia si se ghideaza dupa sensibilitatea auditiva, liliacul este un simbol al transformarii, intuitiei si clarviziunii. Pentru ca este un animal social, ce traieste in colonii, el este, de asemeni, o reprezentare a adaptabilitatii si supravietuirii.
Tatuajul liliacul are profunde semnificatii, fiind potrivit mai ales celor ce nu se bazeaza atat pe ratiune, cat pe puterea mesajelor interioare. Astfel de calitati au dat nastere celebrului mit al lui Batman!

In unele parti ale globului, liliacul constitue un semn norocos. In China, el desemneaza longevitatea si fericirea. Pentru multi amerindieni, liliacul este un spirit inselator. Oamenii din Tonga, in sudul Pacificului, il considera sacru, iar in Africa de Vest este vazut drept un insemn al sufletului in zbor. In mitologia mayasa, este asociat cu moartea si zeitatile lumii subpamantene. In heraldica, liliacul este un simbol al victoriei, asa cum apare pe emblema orasului Valencia, unde, conform legendei, regele spaniol a repurtat o victorie insemnata in batalia cu saraceenii gratie interventiei unui liliac.

Cel mai mic liliac cantareste doua grame, iar cel mai mare are circa un kilogram si jumatate. Liliecii de mari dimensiuni se hranesc cu fructe, in timp ce acei mai marunti prefera insectele, depistate prin tehnica ecolocatiei. Datorita sensibilitatii lor la vibratii, ei sunt in stare sa localizeze cele mai mici obiecte sau fiinte din imediata lor apropiere. Din circa o mie de tipuri de lilieci numai trei specii se hranesc, de fapt, cu sange.

Liliacul vampir este o creatura agila si vicleana. El se apropie de  animalele cufundate in somn fara a face zgomot, isi infinge dintii canini in cel mai accesibil loc si linge sangele revarsat prin piele. Intrucat unii dintre astfel de lilieci sunt purtatori ai unei mortale rabii, ei au ajuns sa fie identificati cu moartea si boala. Nici una din speciile de liliac vampir nu isi are salasul in Europa. Asocierea acestui mamifer cu miturile si legendele despre vampiri s-au ivit dupa intoarcerea din America, in Spania, a conchistadorilor din secolul al XVI-lea. Asadar, initial, numele de “Vampir” a fost atribuit liliecilor ce sugeau sangele animalelor din Mexic si America de Sud.

Atunci cand povestile cu vampiri au capatat popularitate in Europa, in secolul al XIX-lea, trasaturile liliacului au fost incorporate confratilor lui Dracula. Mantia in forma aripilor unui liliac, apropierea imperceptibila de victime, suptul si lingerea sangelui, sunt cu toate reminiscente ale caracteristicilor liliecilor sudamericani. Pe masura ce imaginatia scriitorilor si scenaristilor a capatat amploare, vampirii au fost inzestrati cu capacitatea de a se transforma in lilieci!

Liliacului i s-au atribuit in timp trasaturile intunericului, raului si mortii, mai ales in occident. Ca o creatura a noptii, ce doarme cu capul in jos in pesteri, copaci si locuri sinistre, a fost, vrand-nevrand, asociat cu magia neagra, vrajitoarele, si a devenit un simbol al ghinionului si semnelor rele. Din acest motiv, liliacul a ajuns una dintre emblemele populare ale sarbatorii de Halloween, alaturi de fantome si varcolaci. Retete vrajitoresi abunda in diferite ingrediente precum coada, capul sau aripile de liliac!

Modele grafice pe aceasta tema: Tatuajul liliacului


TATUAJE CU LITERE, NUME , INITIALE SI CUVINTE

O pictura poate transmite intelesul a mii de cuvinte, insa cateva vorbe bine alese pot inspira mii de carti si au potentialul de a misca muntii din loc. Cati dintre noi nu pot uita momentele speciale cand cineva s-a uitat adanc in ochii nostri si ne-a stramutat viata pronuntand cateva cuvinte simple, dar atat de importante: “Te iubesc!” Da, uneori, numai cateva vorbe bine spuse pot marturisi totul despre lume si viata.

Un tatuaj reprezentand o inima are potentialul de a spune multe, insa unul in care, in mijlocul unei inimi, se afla cuvintele “mama si tata” are  o semnficatie ce te aduce la un nivel mai inalt de intelegere a unei persoane. Daca iti faci un tatuaj cu numele sau initialele cuiva pe care il iubesti, acesta poate fi recunoscut drept simbolul unui coplesitor ori autentic sentiment, netezind uneori calea spre o casatorie. Te poti desparti, la un moment dat de fiinta indragita, insa tatuajul asociat cu ea va ramane in continuare pe trupul tau! Asadar, daca ai de gand sa iti faci un astfel de tatuaj, asigura-te ca ti-ai intalnit sufletul pereche si relatia ta de dragoste nu va fi ruinata dupa ce se va lovi de orice fel de bariere puse in cale de lume sau de incapacitatea ta de a deslusi cine iti este destinat cu adevarat.
 
Tatuajele au fost insotite din cele mai vechi timpuri de litere, cuvinte ori motouri. Multi oameni din occident obisnuiau sa isi inscrie pe mana dreapta si stanga doua cuvinte opuse, precum DRAGOSTE si URA, sau DRAGOSTE si DURERE.

Prizonierii politici isi ofereau trupul drept loc de gazduire a unor sloganuri tatuate ce transmiteau credinta sau protestul lor. De asemeni, puscariasii si bandele de interlopi aveau si au, in continuare, obiceiul de a se tatua cu motouri ori cuvinte dezvaluind apartenenta la un grup sau o anumita categorie de infractori.

Desi biserica nu incurajeaza asa ceva, unii credinciosi isi impodobesc  pielea cu tatuaje reprezentand pasaje sau imnuri din Biblie.

Cumva la fel, textele buddhiste tatuate reprezinta puncte de referinta pentru amintirea unor adevaruri spirituale sau ca protectie impotriva raului. In Tailanda sunt intalnite pana astazi tatuaje avand proprietati magice. Cei credinciosi se roaga inainte de a fi tatuati recitand un text sacru, si pot ajunge intr-o stare de extaz dupa ce trupul le este insemnat cu cuvintele sfinte. Astfel de texte, frumoase in forma si continut, au fost izvorate de minti iluminate, asa ca locul unde sunt tatuate pe corp trebuie cantarit cu grija de mai inainte.

Angelina Jolie, Brandon Boyd, si David Beckham poarta pe trupurile lor texte tatuate, inclusiv binecunoscutul slogan “Om mane padme om”, care denota atasamentul fata de bunanate, protectie si purificare. Desigur, asta nu inseamna ca ei cred neaparat in aceste precepte! Mantre de acest fel sunt, totusi, foarte puternice, asa ca trebuiesc amplasate cu grija si discernamant pe corp. Marimea si tipul caracterelor de litere folosite reprezinta factori major intrucat, se spune, daca nu sunt corect desenate si amplasate, se pot intoarce impotriva oamenilor care si le-au tatuat.

In India, in unele secte religioase, devotatii credinciosi isi tatueaza  fraze hinduse pe fiecare parte a trupului (chiar si in gura), astfel incat sa fie aparati de rele.

Inainte de a-ti face un astfel de tatuaj este bine sa chibzuiesti temeinic mai inainte, si sa iei in considerare toate implicatiile unui text religios pe care il alegi. Spre exemplu, islamistii nu trebuie sa se atinga de parti ale corpului lor continand cuvinte sfinte atunci cand merg la toaleta sau in orice alt loc “impur”.

Multe celebritati sunt in posesia unor tatuaje scrise de genul “Cunoaste-ti drepturile”, sau "Quod me nutrit me destruit (in latina, ceea ce ma hraneste, ma (poate) si distruge”).

Alte texte populare pentru tatuaje provin din cantece populare. Astfel, Robbie Williams poarta un tatuaj cu un vers vestit dintr-un cantec al formatiei Beatles :””All you need is love” (Tot ce iti trebuie este dragoste).

Desigur, cuvintele , numele, motourile si sloganurile din limbi straine, exotice, sunt mereu la mare cautare. Este vorba despre caracterele japoneze  Kanji si inscriptiile chinezesti, dar si despre texte in sanscrita, farsi sau latina.

Tipuri de fonturi utilizate in ...Tatuajele cu litere, nume, initiale si cuvinte  


TATUAJE REPREZENTAND LUNA

Unul din cele 12 simboluri ale Suveranitatii (autoritatii imperiale), luna este si o reprezentare a cerurilor. Ea sugereaza principiul pasiv (Yin), ca opozitie fata de principiul activ (Yang) al soarelui. In heraldica, luna este infatisata mereu in crestere, de obicei, cu cavitatea rasturnata. In astrologia occidentala, se spune ca luna semnifica sentimentele si emotiile unei persoane. Ea este folosita pentru a caracteriza copilul din interiorul nostru, trecutul ori felul cum ne-am manifestat individualitatea in alte timpuri.

Recunoscuta stiintific pentru puterea de a da nastere fluxurilor si refluxurilor, se crede ca satelitul pamantului poate crea un fel de maree si in mintea si sufletul oamenilor.

In Egiptul antic gasim cele dintai marturii despre presupusa influenta a lunii asupra vietilor oamenilor. Inainte de a venera soarele, egiptenii se inchinau lunii. Isis nu era doar un simbol al lunii, ci si o zeita. In cadrul unor ceremonii si procesiuni, insemnul ei era o luna cu o pereche de coarne, semnificand maternitatea. Stravechii egipteni portretizau luna si ca pe o pisica, nu din cauza vreunei asemanari fizice, ci din pricina faptului ca amandoua erau cumva lumini in intuneric, pisica avand darul de a vedea in intuneric, iar luna pe acela de a lumina in cerul intunecat.

Pentru asirieni, luna era zeitatea suprema, venerarea acestui satelit fiind prezenta pe timpuri si in Grecia, Babilon, India si China. Aceasta inaltare a lunii la rang de zeitate era datorata puterii acesteia de a afecta cresterea recoltelor, evolutia oamenilor si a animalelor. Intrucat ciclurile si fazele lunii erau predictibile, ea a avut un important rol in punerea la punct a primelor calendare, asa zisele calendare lunare.

In emisfera nordica, “luna recoltei”, adica luna plina ce apare mereu in preajma echinoxului de toamna din 23 septembrie, era strans asociata cu stransul granelor si a ritualurilor de toamna.

“Luna vanatorilor” era numele dat celei dintai luni pline de dupa luna recoltei. Ea semnala, adeseori, perioada din an in care animalele migrau si erau vanate pentru a se face depozite de hrana necesare in  perioada iernii. Asemeni “lunii recoltei”, “luna vanatorilor” (sau cea a sangelui) este foarte stralucitoare, ingaduind, se pare, oamenilor de altadata sa puna lesne mana pe prazi bogate.

Pentru a onora luna, grecii din antichitate au construit temple dedicate zeitei Diana sau Artemis. Pentru celti, zeita lunii era Morgana. In cultura mayasa, divinitatea lunii le proteja pe femeile gravide. In culturile aborigene, “bunica luna” era considerata a fi foarte generoasa, lucru vadit in forma ei circulara. La japonezi, luna era asociata cu zeul masculin Susanowo, fratele lui Amateratsu, zeita soarelui.

In China, luna este Yin (principiul feminin), iar in astrologia indiana este reprezentarea mintii. Femeile din Africa Centrala pastreaza inca obiceiul de a-si imbaia noi nascuti la lumina lunii pline.

Legendarii varcolaci sunt binecunoscuti pentru puterea pe care o are asupra lor luna. Fascinatia noastra pentru povestile despre oameni transformati in lupi sub razele lunii pline isi gaseste mereu noi exprimari in filme si literatura.

In diverse parti ale lumii, superstitiile despre luna continua sa dea nastere unor numeroase povesti de iubire si groaza. Daca saruti pe cineva sub razele Selenei, se zice ca relatia ta cu persoana respectiva are toate sansele sa fie intensa si de durata. Bosimanii din Africa au o legenda despre luna reprezentand eternitatea si iepurele ca un creator rautacios al lumii.

Luna este, de asemeni, asociata cu multe animale ce ies din barloguri noaptea, in special pentru a vana. Lupii, coiotii, jaguarii, panterele, leoparzii, bufnitele, liliecii si multe alte creaturi ale noptii au de a face in mod direct cu luna.

Zonele plate si craterele de pe luna, cu forme si jocurile lor diverse de umbre si lumini, au fost interpretate de diferite culturi fie ca “omul din luna”, fie ca “iepurele” sau “bivolul” lunar. Odata cu dezvoltarea stiintei, inevitabil, parerile si punctele de vedere despre satelitul pamantului s-au schimbat. Dupa inventia telescopului, in preajma anului 1608, luna a capatat o alta imagine, imprastiindu-se, in lumea civilizata, o mare parte din superstitiile legate de ea.

Mai multe modele: Tatuaje cu luna


TATUAJE CU LUNA IN CRESTERE SI O STEA

Cu multa vreme inainte ca turcii sa se converteasca la islamism si sa adopte luna in crestere si steaua drept emblema a steagului lor national, acest simbol facea parte din sistemul de credinte al samanilor. Era, totodata, un insemn al Bizantului, oras cucerit de Osman, fondatorul imperiului otoman, in secolul al XV-lea. Osman visa ca semnul lunii in crestere sa guverneze intreaga lume, asa ca s-a agatat de acest simbol ca de unul al cuceririlor si al dinastiei otomane.

 In timp ce bataliile dintre turci si crestini se inteteau prin toata Europa, reprezentarea lunii in crestere  si a stelei se impunea tot mai mult drept una a credintei mahomedane. Trebuie precizat ca islamismul pretinde totusi ca nu se asociaza cu simboluri sau reprezentari grafice, considerate de multi musulmani drept blasfemii chiar si in zilele noastre. Dincolo de toate aceste consideratii, luna si steaua sunt la origine insemnuri pagane. Desi apar pe steagurile catorva tari musulmane, ele desemneaza mai curand un simbol istoric al unor teritorii decat unul al unei religii.

Steagul ce flutura deasupra Bizantului era probabil un omagiu adus vechilor zei ai vegetatiei si ai vanatorii, sau chiar zeitei Diana. In occident, se stie ca luna guverneaza principiile feminine ale instinctelor, capriciilor, fluxurilor, misterului, receptivitatii, fortei feminine si sexului. Ea marturiseste despre profunzimea linistii si a intunericului, al divinatatii ce nu se lasa zarita in toata splendoarea ei.

Omaneii din antichitate si cei primitivi credeau ca lumina vine din intuneric, ca luna da nastere soarelui si ca masculinitatea provine din feminitate. In Grecia, Egipt si Sumeria luna in crestere semnifica atat principiul masculin cat si pe cel feminin.

Luna insemna pentru primele fiinte umane o indrumatoare ce vestea  vremea semanatului si recoltatului. In acest fel, luna in crestere si steaua au ajuns sa fie simboluri ale cerurilor si a tot ce este divin. Tocmai de aceea, un astfel de tatuaj este incarcat cu o remarcabila forta!

Diverse variante ale tatuajelor lunii cu o stea


TATUAJE CU LUPI

Lupul reprezinta un puternic simbol mitologic si un insemn spiritual in multe culturi ale lumii, din cauza largii sale raspandiri in America de Nord, Europa si Asia. Cainii din zilele noastre, asa cum pricajiti si blanzi cum par, sunt descendentii directii ai lupilor!

Lupii au fost competitorii omului in lupta pentru prada inca din preistorie, ei fiind consacrati drept simboluri ale ferocitatii, vicleniei, furtului, cruzimii, si chiar ale raului. Pe de alta parte, ei sugereaza trasaturile pozitive ale loialitatii, curajului, fidelitatii sau victoriei. Tendinta acestor animale de a ataca in vremea apusului si rasaritului de soare si a comunica prin urlete in timpul noptii i-a asociat cu lumea spiritelor si a umbrelor, a fapturilor malefice avand capacitatea de a-si schimba forma si a pandi fiintele umane.

Lupii simbolizeaza frica de noapte si intuneric, si chiar posesia demonica. In acelasi timp, oamenii nu s-au putut impiedica sa ii admire priceperea de a vana si a-si haitui prada prin organizarea lor in haite.

Intr-un mit celtic, soarele este devorat de un lup. In mitologia norvegiana, uriasul lup Fenrir este o figura centrala in apocalipsa, in vreme ce Asgard, locul de origine al zeilor vikingi, era infatisat drept un lup al haosului, inghitind soarele la sfarsitul lumii. Traditiile chinezesti il portretizeaza pe acest animal de prada ca fiind rapace si inclinat catre o viata de huzur.

Intr-o alta legenda norvegiana, lupul este dedicat zeului Odin, la fel cum, in Grecia antica, era un insemn al zeului Apollo. Romanii venerau lupul, intrucat fondatorii Romei, Romulus si Remus, se spunea ca ar fi crescut hranindu-se cu laptele unei lupoaice dupa ce fusesera abandonati. Zeul roman al razboiului, Marte, avea drept animal sacru lupul, imaginea lui fiind afisata inainte de lupte, ca o prevestire a victoriei.

In traditia amerindienilor, lupul este vazut ca un invatator, o faptura posedand darul de a-si schimba infatisarea si a-i sfatui pe samani.

In crestinismul timpuriu, Hristos era simbolizat ca Pastorul cel bun, care isi apara turmele, pe cei credinciosi, de atacurile lupului, vazut ca o reprezentare a diavolului.

Vezi modele grafice pentru: Tatuaje cu lupi



Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu :

Dictionarul tatuajelor (simboluri si semnificatii) de la A la Z 
Dictionarul tatuajelor (simboluri si semnificatii), Litera L (2) Dictionarul tatuajelor (simboluri si semnificatii), Litera L (2) Reviewed by Diana Popescu on iulie 08, 2012 Rating: 5

13 comentarii:

  1. hmmm nu stiam ca tatuajele au o semnificatie

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant articolul, nu le stiam semnificatia

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesante explicatii :) multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte dar foarte interesant! L-ul chiar ma priveste!

    RăspundețiȘtergere
  5. daca imi fac un tatuaj nu ma iau neaparat dupa semnificatie ci pentru ca imi place

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumoase si foarte interesant toate tatuajele :D si eu imi doresc foarte mult un tatoo :D abea astept sa imi fac ;;)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte interesante tatuajele :D mai ales cele cu litere, nume, initiale.. Foarte dragut.. Mi'as face unul de genu, la incheietura mainii probabil.. sau, un fluturas in 3D pe omoplat :D

    RăspundețiȘtergere
  8. hahaha, fratilor google/translate romana chineza si ati facut so tatuaju :))=]] (atat stiti, atat va duce capu)

    RăspundețiȘtergere
  9. super dar oare ai putea sa ma ajuti avut un vis erau forte multi oameni si se transformau in lupi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest vis inseamna ca te temi de niste oameni sau de un viitor eveniment la care vor lua parte multi oameni. Poate fi si o reflectie a timiditatii tale sau a unor probleme pe care le ai vizavi de integrarea intr-un grup ori in viata sociala in general.

      Ștergere

Un produs Blogger.