Dragoste la prima vedere

Crezi ca exista dragoste la prima vedere, ca ai putea asa, hodoronc-tronc, ca din senin, pe nepusa masa, sa te indragostesti de o persoana total necunoscuta, aparuta in fata ta pe strada, intr-un tramvai sau la o petrecere? Unii oameni pretind ca li s-a intamplat asa ceva si ca, in clipa magica cand au intalnit ochii straini pana atunci, si-au spus infiorati: “El este alesul!” sau “Ea este sufletul meu pereche!”.

Psihologii sunt de parere ca dragostea la prima vedere poate apare sau nu in functie de dispozitia noastra sufleteasca ori psihologica de la un moment dat. In unele cazuri, nici macar nu observam ochii fermecatori care, in alte conditii, ne pot da pentru totdeuna viata peste cap.
De asemeni, stiinta estimeaza ca este nevoie de circa 30 de secunde pentru a te indragosti sau, mai precis, pentru a estima (subconstient) daca o persoana este demna de a te indragosti de ea. Un lucru mai putin cunoscut este ca barbatii sau, ma rog, baietii, au o mai mare predispozitie decat fetele sa cada prada unei iubiri la prima vedere!

O astfel de dragoste, rostogolita peste sufletele noastre la fel ca o avalansa, este influentata de numerosi factori. Este vorba despre idealurile noastre, intuitie, imaginatie … Atunci cand te indragostesti la prima vedere esti, de obicei, gata sau dornic sa ti se intample asta. Este mai putin probabil ca un astfel de lucru sa se petreaca atunci cand esti obosit, stresat, preocupat de niste probleme arzatoare. Desigur, cele mai puternice influente ale indragostirii sunt asociate infatisarea, vocea, gesturile ori mirosul persoanei de care ne atasam afectiv. Se spune ca incercam sa cautam in celalalt, intuitiv sau subconstient, calitati sau trasaturi capabile sa ne implineasca fiinta ori personalitatea. Indeobste, oamenii frumosi sunt cei care ne atrag iubirea, dar, uneori, nu este tocmai bine sa te indragostesti de unul dintre ei, intrucat astfel de persoane sunt obisnuite sa fie in centrul atentiei reprezentantilor celuilalt sex, iar dragostea ta poate ramane fara raspuns sau neimpartasita.

Daca, insa, esti strapuns pe neasteptate de sageata lui Cupidon si acelasi lucru se intampla si cu persoana de care te-ai indragostit inseamna ca mama natura ti-a pus la dispozitie un partener care ti se potriveste ca o manusa din punct de vedere genetic!

Cu toate acestea, cazurile cand oamenii sunt afectati de o dragoste la prima vedere, si pun bazele unei relatii de cuplu indelungate si fericite nu sunt foarte frecvente. Poti visa la un frumos ori fascinant strain care te asteapta chiar dupa primul colt al strazii pe care locuiesti, dar este gresit sa identifici cea mai mica urma de interes sau simpatie fata de cineva drept dragoste la prima vedere. Daca, sa spunem, te-ai saturat de monotonia vietii de zi cu zi sau simti nevoia sa iti umpli un gol afectiv interior, asta nu inseamna ca orice persoana care arata bine iti poate satisface nazuintele. Uneori, este nevoie de timp si rabdare pentru a-ti intelege cu adevarat sentimentele. Poate fi extrem de dureros sa te prabusesti, din inaltul unei iluzorii iubiri, pe pamantul ferm al unor implacabile realitati.

Unele teorii psihologice statueaza ca nu ne indragostim de fapt la prima vedere, ci la primul miros. Oamenii de stiinta sustin ca acordam o prea mare atentie la ceea ce ne transmit ochii si urechile, fara sa ne dam seama de subconstientul rol major al mesajelor transmise de miros despre un eventual atractiv partener. O fi sau nu o fi asa, oricum dragostea nu are cum sa fie cercetata la microscop si comprimata sub forma unei formule matematice. Intotdeuna, intr-un fel sau altul, iubirea darama la pamant si ia ras speculatiile si explicatiile stiintifice.

Crezi in dragostea la prima vedere? Ai trecut prin asa ceva sau esti de parere ca este un lucru imposibil? Astept cu interes comentariile voastre!


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu :

Privirea dragostei – Privirea femeii interesate de un barbat

Cum doare despartirea in dragoste ?

Dragostea la prima vedere in citate, aforisme, maxime
Dragoste la prima vedere Dragoste la prima vedere Reviewed by Diana Popescu on iulie 15, 2012 Rating: 5

9 comentarii:

  1. am intalnit dragostea la prima vedere, multumesc cerului pentru asta...si a durat 16 ani...pe undeva, mai exista chiar si acum :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragoste la prima vedere ... eu sunt puţin sceptică în ceea ce priveşte acest subiect. Atracţie, poate da ... dragoste? nu prea cred. Care e primul lucru care te atrage la o persoană? În cele mai multe cazuri fizicul şi ceea ce simţi este pură atracţie, ca mai apoi să ajungi la dragoste este drum lung de străbătut şi când începi să descoperi treptat defecte ale celui de lângă tine, undeva în viitorul apropiat are loc un nr. de magie, hocus pocus şi "dragostea la prima vedere" dispare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca se vorbeste atat despre ea, inseamna ca exista. Mie insa nu mi s-a intamplat.Asa ca nu crred.

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar cred in asta. este un sentiment aparte. Pur si simplu inima iti spune k va fi al tau pt totdeauna. Am patit'o cu actualul meu iubit.. ne'am cunoscut cu vreo 6 luni inainte de a fi impreuna, vreme in care fiecare aveam alta relatie. si pur si simplu am simtit k el e.. suntem de 11 luni impreuna si suntem din ce in ce mai fericiti :X

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu am trait experienta dragostei la prima vedere si cred ca este cel mai frumos sentiment@!

    RăspundețiȘtergere
  6. cred in dragoste la prima vedere pentru ca si mie mi s-a intamplat si sunt si in prezent cu persoana respectiva :)

    RăspundețiȘtergere
  7. nu stiu ce sa zic despre asta nu mi s-a intamplat pana acum dar asta nu inseamna ca nu exista

    RăspundețiȘtergere
  8. da, cred, mi s-a intamplat pe 8 mai 1984. ne-am casatorit in acelasi an, si impreuna cu cei trei copii ai nostri vom sarbatori 30 ani de casnicie anul ce vine.
    nu a fost nici vorba de miros, ne-am vazut la o distanta de cca 150 de metri cand s-a intamplat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am experimentat dragostea la prima vedere, a fost reciproca si de scurta durata, cred ca este ceva karmic.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.