24 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

In ziua de 24 august sunt pomeniti Sfantul Sfintit Mucenic Eutihie, Sfantul Mucenic Tation, si Sfantul Bartolomeu, Apostol.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin - ortodoxe pe 24 august

Sfantul Sfintit Mucenic Eutihie

Sfantul Eutihie a fost ucenicul si prietenul Sfantului Ioan Teologul, si a lucrat intru propavaduirea credintei crestine impreuna cu Apostolul Pavel. A calatorit in numeroase locuri pentru a face cunoscute invataturile lui Hristos, trecand prin multe incarcerari si schingiuiri. Sfantul Eutihie a murit in Sebastia, locul sau natal. Potrivit unor surse a fost decapitat, conform altora si-a dat sufletul in pace la o varsta inaintata.

Sfantul Mucenic Tation

Originar din cetatea Matinia, Sfantul Tation a primit cununa de mucenic prin tortura si moartea la care a fost condamnat de guvernatorul Urban.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  crestin – ortodoxe rit / stil vechi pe 24 august

Cuviosul Nifon; Sfantul Mare Mucenic Evplu; Sfantul Mucenic Teodor; Sfintii Mucenici Claudiu, Suzana, Maxim, Alexandru.
Vezi Traditii si sarbatori din 11 august

Sarbatori, traditii si obiceiuri  romano - catolice 24 august

Sfantul Bartolomeu, Apostol

Tot ce se stie despre Sfantul Bartolomeu este mentionarea sa ca unul dintre cei 12 apostoli in Evanghelii si in Faptele Apostolilor. Numele sau inseamna “fiul lui Tolomai”. Unii invatati sunt de parere ca Sfantul Bartolomeu este acel Natanael mentionat in Evanghelia dupa Ioan, despre care Iisus a spus:” Iata cu adevarat un israelit in care nu este viclesug.” In martirologia romana se spune ca a predicat in India, si apoi in Armenia, unde a fost jupuit de piele si decapitat de regele Astiages. Potrivit traditiei, el a raspandit mesajul Bibliei si in Mesopotamia, Persia si Egipt. Evanghelia dupa Bartolomeu este apocrifa, fiind condamnata prin decretul lui Pseudo-Gelasius.

Sarbatori, traditii si obiceiuri  greco - catolice 24 august

Sfantul Episcop mucenic Eutihie


Copyright © diane.ro. 2012

Articole din acelasi domeniu:

22 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

23 august - Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase

Nascut pe 24 august – Horoscop general Profil astrologic

24 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase 24 august  – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase Reviewed by Diana Popescu on august 23, 2012 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.