Cum ajungi in rai?

"Din gura copiilor iese adevarul". Am verificat fara sa vreau aceste cuvinte ale lui Platon intr-o dimineata insorita dinaintea inceperii scolii. O ceata zgomotoasa de fetite, dominata de nepoata mea de noua ani, daduse navala peste banca din parc pe care incercam sa rasfoiesc, in liniste, paginile unei carti abia cumparate. Tocmai trecusem cu privirea peste indoielile personajului principal legate de existenta paradisului, asa ca mi-am zis sa fac un mic experiment. Promitandu-le fetelor ca, daca se stau putin cuminti si imi raspund la cateva intrebari, le voi lua la toate inghetata, mi-am inceput micul interogatoriu...

"Daca imi vand casa, masina si laptopul, si daruiesc oamenilor saraci toti banii pe care i-am strans astfel, voi ajunge oare in rai?"

"Nu!" au strigat intr-un glas copilele.

"Daca sunt buna cu animalele, le cumpar bomboane tuturor copiilor pe care ii intalnesc pe strada si imi iubesc nepotica, am vreo sansa sa ajung in rai?"

Inca o data, s-a facut auzit un raspicat si rasunator "Nuuu!"

Mi-am zis sa fac o incercare finala, care, gandeam eu, nu avea cum sa dea gres... "Daca ma duc la biserica in fiecare zi, tin toate posturile, fac numai lucruri bune si nici un pacat, nici asa nu ajung in rai?"

"Nuuu!", a sunat verdictul implacabil al fetitelor.

Gandind ca poate copilele au ajuns la o mai inalta intelegere teologica decat puteam eu concepe, m-am dat batuta si le-am intrebat: "Ei bine, atunci ce pot face ca sa ajung in rai?"

Nici n-am apucat bine sa rostesc aceste cuvinte, cand revelatorul raspuns mi-a rasunat in urechi, strigat de cele mai stridente glasuri auzite vreodata in viata: "Trebuie sa fii moarta!!!"



Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Ingerii printre noi | O poveste cu talc

Despre copii in citate, aforisme , maxime

Vreau sa il vad pe Dumnezeu!

Cum ajungi in rai? Cum ajungi in rai? Reviewed by Diana Popescu on septembrie 18, 2012 Rating: 5

2 comentarii:

Un produs Blogger.