Despre iubire si teama de a iubi- via Osho



Iubirea este precum adierea  vantului caldut si parfumat al primaverii. Pana dispare!Cand apare in viata ta iti aduce un sentiment extraordinar, puternic si frumos.
Nu te indoiesti nici macar o clipa, nu poti sa te indoiesti, pentru ca nu ai cum sa te indoiesti de ea!




Sub aceasta siguranta cei care iubesc isi fac promisiuni unul altuia, nestiind  ca totul este doar vant...!

Si cand vine, iubirea exista pur si simplu!
Cand pleaca iubirea...
Pleaca! Tot pur si simplu!

Pentru ca nimeni nu o poate tine inchisa in pumnul sau ori altundeva!
O poti simti in palma, atunci cand exista, ca o adiere calduta si parfumata, dar de indata ce strangi pumnul, acea senzatie dispare subit.

De teama,  omul a  introdus iubirea, mai intai, in aceeasi categorie a relatiei cu parintii, fratii, surorile sale, uitand ca pe acestia nu si-i poate alege, iata dilema!

Caci omul de care te-ai indragostit, pe care il iubesti,  este singurul  din  viata ta care nu-ti este dat prin nastere!
Si fiind constient de aceasta, te temi!!

Cum ar fi daca ti-ai putea alege parintii si fratii?
Pe cine ai alege? Pe cine nu ai alege?
I-ai alege pe ai tai, toti?
Cat de impovarator ar fi..!

Iubirea pentru el sau ea  este diferita de cea biologica pe care o simti fata de familie!
Iubirea aceasta este psihologica!
Si depinde doar de tine, de alegerea ta! Cu totul si cu totul!
De aici apare teama!
Cand esti fiul sau fiica mamei tale frumoase, caci toate mamele sunt frumoase, nu poti gresi!
Asa si cu tatal tau, cel mai puternic si grozav  om de pe pamant!
Si cu fratii si surorile tale.., la fel!
Esti doar un fel de victima a acestor relatii!
Pentru ca toate ti s-au intamplat, nu a depins de tine! Nu ai putut face nimic!


Dar atunci cand te indragostesti, simti o  imensa teama, o nesiguranta.. Eziti,...daca faci pasul corect sau pasul gresit?
Daca acea femeie sau acel barbat este facut pentru tine sau tu esti facut pentru ea...?
Este numai pasiune oarba?
Sau este cu siguranta ceva mai mult?
Este dragoste? Sau este doar atractie fizica?
Mii  de probleme, mii de ganduri se ridica in constiinta ta .
Si cea mai dificila dintre toate  problemele este daca  iubirea va dura.


Pe Osho l-am descoperit cu ceva timp in urma, in biblioteca unei prietene. Ce m-a uimit atunci si ma uimeste mereu este capacitatea acestui om de a explica  sentimentele, printre  multe alte lucruri!

Sa fiti iubiti!

Copyright © diane.ro. 2013

Articole cu subiect asemanator:
Despre iubire si teama de a iubi- via Osho Despre iubire si teama de a iubi- via Osho Reviewed by Diana Popescu on mai 24, 2013 Rating: 5

19 comentarii:

  1. Pare ca am intrat din gresala in discutia unor fete de 13 ani...

    Cu cine ne intalnim noi in viata asta sunt chestii setate dinainte, dar tot de catre noi(in alta forma de existenta); singura chestie la care avem acces este directionarea energiei noastre catre niste scopuri la alegerea noastra (liberul arbitru) in timpul vietii noastre.
    Acuma, alegerile pe care le facem noi sunt de doar doua feluri unele datorate patern-urilor scrise in BIOS (a se citi 7 ani de-acasa) si celelalte pe care le simti in forul interior. Daca reusesti sa-ti opresti mintea vei afla ce-ti cere sufletul, in alte cuvinte.
    Problema moderna e ca s-a reusit cumva, in masa, sa se suprascrie BIOS-ul cu felurite mizerii care n-au nici o relevanta in realitate, dar daca „asa se face” asa fac toti subiectii.
    E, parerea mea e ca si Osho asta al tau nu face decat sa-ti bage pe gat ganduri mieroase cand sufletul tau sufera de diabet!

    Am eu senzatia, sau ăia la Psihologie acolo va invata sa faceti oamenii mindri de defectele lor. Subiectele tale de astrologie ma atrag mai mult decat refuzati d-astia de la discoteca. Auzi Osho...


    Tot ala cu fosta nevasta sociopata

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DA!DESTINUL NE ESTE SCRIS!D ZEU<ne a scris toate zilele,dinainte de a se fi ,,intamplat ,,vreuna ,totul e scris,relatiile,casatoriile,nr,de copii,totul!avem liberul arbitru si ne credemSTAPANI pe destinul nostru!NICIODATA nu ne conducem noi,viata sau lucrurile,evenimentele,intamplarile!TOATE VIN<ASA CUM NE E SCRIS SA NI SE INTAMPLE!sa avem doar puterea de ACCEPTARE a vietii,in sine!caci,ce e OMUL?sa l iei TU<DOAMNE<IN SEAMA?praf in vant!atat!

      Ștergere
  2. Pentru "Ala cu fosta nevasta sociopata":

    Multumesc, pentru comment!
    Ai pe jumatate dreptate, vis a vis de "setarea biologica", sau in Bios cum o denumesti tu!
    Si intr-adevar articolul era pentru pustani care tot cauta pe net ce e dragostea, cum e dragostea, cum stiu ca ma iubeste!

    Insa trebuie sa recunosti ca fiecare din noi toti, in lumea in care traim, suferim mai mult sau mai putin de sociopatie.
    Ca la altii, poate lua o forma diferita vezi-nevasta- fosta- e altceva.

    Iar oamenii cu defecte, oricare ar fi ele, de obicei sunt cei mai valorosi , daca nu traiesc din mila altora, daca sunt creativi si incearca sa-si depaseasca limitele!

    Pe Osho nu am cum sa-l apar, nu-mi permit, nu sunt atat de buna!
    Osho e Osho!

    Multumesc,

    Cu respect,
    Diana

    RăspundețiȘtergere

  3. Nu ne baga pe toti in oala cu sociopati! E ca si cum mi-ai spune:
    - Stii cati sociopati sunt in orasul asta?
    - Nu!
    - Suntem mulți...

    Nu accept mesajul tau ca parere a ta. Are doua fețe, ca sa nu zic doua taisuri - dar o sa mai vorbim despre asta.

    In ceea ce priveste „casatoria” mea, am jucat dupa regulile generale de tip - de o vreme pe la noi asa se face - si mi-am luat-o. Urât. Dar, stii cum e, ce nu te doboara te intareste!

    In alta ordine de idei, m-ar interesa parerea ta despre: de o vreme asa se face pe la noi.Privind orice. Eu consider ca ne facem noi rau noua insine si facem rau si celor de langa noi respectand idiotenii de acest tip.

    M-am semnat cum m-am semnat pentru ca postarea ta cu sociopatii m-a intrigat foarte tare, mai ales ca ai fost prima care mi-a spus ce s-a intamplat cu 10 ani din viata mea. Cuvant cu cuvant.
    Partea a doua era ca trebuia sa-ti multumesc pentru asta si nu am apucat.
    Deci, multumesc!

    O sa semnez altfel:
    Știi tu...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ok, multam! N-am inteles cine esti , in primul rand!
    Daca te prind ca esti unul din amicii mei, te voi bate cu cureaua la fund! Bine, poate ca am glumit sau nu! Dar nu imi place cand cei care ma cunosc cu adevarat ,incearca sa profite de mine....Cumva! Despre casatoriile aranjate sau despre cei care se insinueaza in viata ta si cred ca au drept de a decide asupra vietii tale vom mai discuta!
    Multumesc pentru prietenie!
    Si da, suntem toti sociopati, mai mult sau mai putin, pentru ca ne raportam la o valoare care se numeste societate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Iubirea inceteaza brusc atunci cand te indragostesti ... fiindca atunci stii ce se intampla ? Persoana "iubita" iese in evidenta iar celelalte sant date la o parte. Iubirea nu este o RELATIE: "Doar pe ea o iubesc cu adevarat." Serios ?!

    "Caci daca doar iubiti pe cei ce va iubesc, ce rasplata veti avea, oare nu fac si vamesii acelasi lucru ?"...


    "Te iubesc, nu pot trai fara tine!" Sa depinzi de cineva ca sa iubesti ? Asta da nenorocire.

    Orice tanar indragostit doreste ca viitoarea partenera sa se incadreze
    intr-un anumit barem sau tipar: inalta, blonda, ochi albastri sau verzi ... potrivit gusturilor sale: "Oh, cat imi place sunetul vocii ei, buzele sale, parul ei lung, corpul mladios, parfumul fiintei sale. Vai, cat sant de fericit! M-am indragostit! O iubesc!"

    Raspuns: Te-ai îndragostit de o "forma" natafletule, iar comportarea ta e una prosteasca; stai jos, ia o pauza, trage aer proaspat in piept si constientizeaza ce ti se întâmpla: te-ai indragostit de fantasma creata de imaginatia mintii tale. Practic fugi de tine însuti si vrei sa evadezi. Numai mintea isi imagineaza ca iubirea se afla intr-o persoana sau un obiect. Ce "minunat" este sa fii în închisoarea mintii !

    A te indragosti este exact opusul iubirii, caci atunci esti atasat de cineva. Dragostea e un drog!
    Dragostea e boala, e orbire.

    Pare îngrozitor sa întreb: cum se poate spune ca cineva ma iubeste daca se agata de mine, nu-mi da drumul si nu ma mai lasa sa rasuflu ? Este cu putinta sa spuna cineva ca ma iubeste daca pentru a fi fericita, are nevoie de mine din punct de vedere psihologic, emotional, erotic ?

    Poti avea o relatie cu o partenera si fara sa fi indragostit, nu e nevoie de asa ceva; singurul lucru necesar este sa fii constient si nu adormit; sa nu te confunzi cu trupul dar sa fazezi cu esenta divina.

    O tip trezit cand simte ca s-a indragostit spune asta: "Cineva m-a supus unei operatii de spalare a creierului si m-a facut sa cred ca am nevoie de iubirea ei; în realitate chiar nu am nevoie de ea. Nu am nevoie de iubirea nimanui, ci doar sa intru în contact cu realitatea. Trebuie sa evadez din aceasta închisoare a mea, din programare, conditionare, din credintele mele false, din iluzii imaginare; trebuie sa evadez în realitate.

    Faptul ca lumea confunda dragostea cu iubirea, e dovada clara ca traim o tragedie.


    A IUBI nu e sentiment ci o stare de constiinta; asadar, IUBIREA nu are legatura cu fiintele pe care le indragim si de care santem atasati: parinti, copii, soti, animale de companie etc.

    Iubirea NU e: atractie, teama, frica, dorinta, dependenta, atasament.

    Iubirea NU are legatura cu "a indragi" si nici "a fi indragostit"; iubirea nu e o relatie intre doua persoane sau fiinte.

    Acolo unde este iubire nu exista cereri, nu exista asteptari, nu exista dependenta. Nu pot cere ca cineva sa ma iubeasca pentru a ma face fericit, fiindca fericirea mea nu se afla în altcineva ci in mine insumi.


    ATUNCI CE E IUBIREA ?


    "Iubirea nu este o relatie între doua persoane, ci un stadiu al constiintei tale." [Osho]

    Sa iubesti e o decizie nu un sentiment; sa iubesti inseamna dedicare si daruire, rodul acestei actiuni este dragostea.

    A IUBI inseamna sa vezi o fiinta ori o situatie asa cum este, si nu cum iti imaginezi ca este.



    Cristh

















    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo Cristh. Ai dreptate.... cand incepem sa ne indragostim suntem pierduti si il nenorocim si pe cel/ cea de care ne indragostim. iar ultima ta defintie data iubirii e de nota 10.

    RăspundețiȘtergere
  7. da,lorelei34,ai dreptate,doar ca indragostitirea daca e ceva superficial,trece.iubirea trebuie sa fie ceva de durata.problema este ca in timpurile actuale,amandoua trec f.repede.ne nenorocim unii pe altii pt.ca ,,a iubi inseamna a suferi si cum multi fug de suferinta putini stiu sa iubeasca,,!!!dar filozofam aici,cand de fapt azi,ne nenorocim tocmai prin lipsa de iubire.nu se reduce totul la sex,interese,ambitii,pariuri?????mai vedeti iubire adev.???mai vedeti lupta pt.vreo dragoste,fara interes???si uite asa suntem,,nenorociti,,de propriile idei si convingeri!!!iubirea adev.n ar trebui sa ne nenoroceasca,ci sa ne inalte!!dar nu mai vbm.de iubire,dragilor in zilele de azi!!iubirea are azi alta conotatie!!n am dreptate??

    RăspundețiȘtergere
  8. De-a lungul anilor am constatat un lucru foarte trist: oamenii nu stiu sa iubeasca dar nu numai atat, nici macar nu cunosc definitia IUBIRII; asta una la mana. Al doilea lucru este si mai dureros: nici macar nu fac un minim efort sa descopere cauza pentru care ei nu pot avea o comportare de fiinte umane.

    Atunci pentru ce traiesc ? Ei de fapt nu traiesc, sant deja "morti". Unii spun ca vor sa traiasca mult. Ha! Dar ei oare acum "traiesc" sau doar isi poarta trupul de colo pana colo ?!? Multi oameni adormiti cu care am stat de vorba ma intreaba: "De ce exista suferinta si rautate in lume ?" Ce intrebare prosteasca! Pai, cum sa nu existe suferinta daca Terra e locuita de somnambuli, de oameni adormiti atasati de iluziile mintii limitate ?

    Când trecem prin viata având preferinte dar nu lasam ca fericirea noastra sa depinda de vreuna din ele, înseamna ca ne-am trezit. Iubirea nu dorinta arzatoare ar trebui sa fie, ci o STARE de vibratie inalta in care sa fii plin de fericire, in acelasi spatiu cu alte fiinte.

    De iubire nu "avem nevoie" fiindca "santem iubire"; in ea plutim, ea ne contine si suntem plini de ea; suntem una cu ea. Fara iubire ne-am usca si nu am mai fi ceea ce suntem; probabil nu am fi.

    Iubirea e starea naturala a fiintei umane fara de care nu ar fi posibila viata ei, dar mintea o blocheaza iar apoi o transforma intr-o tragedie.

    Iubirea de semen este atunci cand traiesti prin celalalt si el prin tine, fiindca mosteneste eternitatea depasind chiar moartea; este atunci cand vine vremea sa ii spui: ne intalnim in cer, asteapta-ma! Aceasta este iubirea! Ea nu se cere ci se ofera, fiindca iubirea este "a darui" la infinit.

    Iubirea este atunci când sufletul începe sa cânte si florile vietii tale înfloresc singure. Iubirea e ca un cântec al carui sfârsit te îndeamna sa-l asculti din nou si de care nu te plictisesti niciodata.

    "Iubirea este viata. Si daca îti lipseste iubirea, îti lipseste viata."
    [Leo Buscaglia]

    "Iubirea este cea mai frumoasa muzica din partitura vietii. Fara ea, ai fi un etern afon în corul imens al omenirii." [Rogue Schneider]

    ***


    Radacina raului in lume este lipsa iubirii.

    Carentele iubirii de sine sunt dificil de compensat caci ne afecteaza deciziile, amprenteaza relatiile deficitare pe care le avem, indreptandu-le spre esec sau conflict.

    Nu stim sa traim, nu stim sa iubim si nu pentru ca nu vrem, ci pentru ca nu ne-a invatat nimeni. Prietenii, parintii, sotiile, copiii nostri sunt ca o hoarda care ne calca în picioare propria identitate, nelasându-ne nici o sansa sa cunoastem ceea ce suntem în realitate. Doar misticii au clarificat cum invatam iubirea:

    "Daca vine cineva la mine si nu uraste pe tatal sau si pe mama sa, pe femeia sa si copiii sai, pe fratii sai si surorile sale si chiar însusi sufletul sau, nu poate fi ucenicul Meu” [Luca 14:26]

    "Iubiti pe vrajmasii vostri, binecuvântati pe cei ce va blesteama, faceti bine celor ce va urasc, si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc, ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este în ceruri."

    Cine nu renunta la programele din subconstient introduse acolo de societate, la iluziile mintii limitate, la ceea ce e ireal chiar ca ”are o problema”... ce va genera multe dificultati la nivelul experientelor de viata.

    Viata semenilor mei este intr-o stare nenorocita nu pentru ca e ceva in neregula cu ei, ci pentru ca le-au fost introduse in minte idei gresite care sa-i conduca spre drumul catre nicaieri.

    Va sa zica, despre ce vorbesc oamenii când se îndragostesc ?

    Haideti sa fim cu adevarat vii si adevarati oameni, nu maimutareli pretentioase si pretioase. De ce alegem oare sa tot jucam un joc stupid, in care ar trebui chipurile sa ne lasam impresionati de te miri ce poze ar
    vrea unul sau altul sa ia...

    Cristh

    RăspundețiȘtergere
  9. sunteti o persoana tanara fara prea multa experinta,NU(sexuala),ci psihologica in ceea ce priveste o relatie!analizati va,f.bine,f.dur.f,,la rece,,!nu sunt blesteme,e o repetare de greseli in toate relatiile....la fel!aveti setat deja in memorie ca relatiile dv.tin..atat si gata,in apropierea datei,,expirarii,,relatiei,mintea intra in panica,in colaps si.....gata!alta rel.esuata!greseala este la dv.sunteti un om inteligent din cate vad,ANALIZATI VA cu f.mare rigurozitate,fara menajamente!o gasiti raspunsul singur!se cam vede greseala pe care o faceti in mod,repetat dar e de datoria dv.sa descoperiti unde anume gresiti...ca sa pretuiti in viitor cu adevarat RELATIA,DAR MAI ales,,FEMEIA,,!si veti gasi singur raspunsul!sa fiti,odihnit,calm,linistit si pregatit sa va imputati anumite greseli pt.schimbare,pt.reusita pe viitor!va spune o persoana,care se credea buricul pamantului si care nu vroia sa si asume greselile pe care le faceam constant in fiec.relatie!am avut revelatia,de care va spuneam ,m a luminat parca d zeu,dintr o data si schimbandu mi modul de gandire,am reusit sa am o rel.de lunga durata,sa fiu iubita,dar mai ales am,,constanta,,in relatie!si eu greseam!nu poti sa ceri de la altul ceea ce tu nu ai,intelegi?cand schimbi la tine,multe in modul de gandire,vei vedea cum te PRIVESC Ceilalti! dzeu,sa ti lumineze mintea!a MEA A LUMINAT O SI DOAMNE<ce probl,aveam si eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru sfaturi!! Imi voi pune ambitia asta si voi incerca. Voi vedea cum decurge relatia asta. am o luna si o sapt,iar astazi am incercat sa fiu mai diferit cu ea,si poate ca am avut succes. Dupa 5 zile,sa schimbat din nou dintr-o data, acele priviri ,zambetul felul de a vorbi,si nu mai era nervoasa.
      Iti urmez sfaturile si voi reveni sa-ti spun.
      Multumesc inca o data !

      Ștergere
  10. intrebati va sincer sufletul si mintea;ati IUBIT cu adevarat sau asa CREDETI?fiti sincer cu dv.ca rezolvarea la aceasta problema,vine,singura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer acel sentiment de iubire venea cam in a treia saptamana. Poate era deja prea tarziu :( Poate ca am gresit,dar nu pot minti o persoana sa-i spun ca o iubesc,pe cand nu simt lucrul acesta, poate pentru ea a fost o dragoste la prima vedere,sau sa spunem un sentiment puternic asupra mea,

      Ștergere
  11. sub nici o forma nu e vorba de blesteme!greselile,va apartin,le vad, la fel am gresit si eu si raspunsul a venit singur dupa o f.riguroasa analiza a propriei persoane si minti!varsta isi spune lipsa experientei,de relationare corecta,nu ceea ce credeti ca e bine,intelegeti?trageti f.clar o linie intre ceea ce credeti,cum credeti si ceea ce e ,de fapt,in minte,in inima!aici,gasiti,RASPUNSUL!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ! Voi incerca si lucrul acesta .

      Ștergere
    2. Nu stiu cum sta treaba la voi !! dar eu ma indragostesc repede mereu .

      Ștergere
  12. D na,de mai sus a dat solutii bune,ca si eu aveam probleme cu rel.nu durau mult si cam aceesi probl.am vz.ca am in fiec.relatie!problema de fond,era la mine!acum dupa o revizuire a ceea ce si cum gandesc e mai bine si sunt mai stabil in relatie,etc!bafta!

    RăspundețiȘtergere
  13. Asta inseamna superficialitate,sa te indragostesti repede si mereu si tine,cat?e fie varsta tanara,fie dorinta doar de aventuri,dar fiti f.atent d le ROBERT,ca va garantez,la un mom.dat in viata,veti trece,prin dorinta de a avea ceva serios,de durata,veti dori o fem.de ,,cursa,,lunga,,si n o sa reusiti si o sa va intrebati,de ce?o sa va spun atunci,daca se ajunge aici!fiti iubit!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pt.anonimul din 9 ian.22;55.ii doresc din tot sufletul sa reuseasca in relatia,lui!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.