Forma fetei si norocul in dragoste

Forma fetei poate prezice norocul, finalul fericit sau nefericit al povestii tale de dragoste? Ar putea concepe vreo femeie ca ultima ei relatie amoroasa s-a incheiat din pricina faptului ca ea "era prea atractiva" in ochii partenerului ei?

Un recent studiu al Universitatii din Stirling si a lui Benedict Jones de la Universitatea din Glasgow a scos la iveala ca atunci cand barbatii isi cauta o tovarasa de viata pe termen lung, ei prefera femei cu "fete mai putin feminine / atractive", iar in cazul cand isi doresc o aventura amoroasa de scurta durata sunt inclinati sa se uite dupa femei cu trasaturi ale fetei cat mai feminine, adica cu falci mici si pometi inalti.

Caracteristicile feminine ale fetei sunt indeaproape asociate cu perceperea atractivitatii unei femei, iar cercetarile au dovedit ca orice urmasa a Evei avand din plin o astfel de inzestrare este perceputa drept foarte atractiva.

In cadrul studiului mentionat mai inainte, mai multor sute de barbati li s-a aratat un montaj foto al fetelor unor femei conceput de catre oamenii de stiinta, in unele poze aparand trasaturi mai curand feminine, in altele cumva masculinizate. Chestionati pe care din femeile vazute le-ar selecta pentru o relatie pe termen lung, au optat, intr-un procent covarsitor, pentru cele din urma.

Multe cercetari anterioare au relevat ca femeile tind sa fie cu atat mai necredincioase partenerilor lor cu cat sunt mai atractive, din acest motiv, pare-se, barbatii fiind inclinati sa se insoare cu femei avand "fete mai putin femine / atractive". Pe de alta parte, numeroase studii au ajuns la concluzia ca femeile au predispozitia de a-si alege pentru scurte povesti de dragoste barbati cu trasaturi mai aspre, cat mai masculine, inclinand sa se marite cu parteneri mai putin populari ori straluciti din punct de vedere social.

Poza de mai sus infatiseza tipurile fetei femeilor: in forma de inima, lunga, ovala, in forma de triunghi, patrata si rotunda.


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Ochelarii de soare potriviti fetei tale

Interpretarea expresiilor fetei | Descifrarea comunicarii faciale

Trasaturile fetei si personalitatea in traditia chinezeasca

Forma fetei si norocul in dragoste Forma fetei si norocul in dragoste Reviewed by Diana Popescu on iunie 25, 2013 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Interesant studiul si ma asteptam ca barbatii sa opteze pentru femeile din a doua parte, le este frica sa aiba o femeie foarte frumoasa alaturi, doar barbatii puternici aleg astfel de femei :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am capul in forma de paralelipiped. Am noroc in dragoste?

    RăspundețiȘtergere
  3. la mn fata ori e in forma ovala ori lunga , numai shtiu.. eu cred ca e lunga iar altii zic ca e ovala

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.