Obiceiurile care te impiedica sa fii fericit

Daca renunti la obiceiurile paguboase, la tabieturi ori tipuri de gandire ce iti impiedica evolutia personala, ai toate sansele de a fi mult mai fericit decat ai crede ca este cu putinta. De ce nu ai incepe sa faci acest lucru chiar de azi…

Nu iti mai amana obiectivele ambitioase sau dragi inimii tale

Unii oameni nu fac decat sa viseze la succes in vreme ce altii se trezesc cat pot de devreme in fiecare dimineata si nu ezita sa-si puna osul la treaba. Preia controlul asupra ta si incerca sa te disciplinezi. Orice lucru pe care il amani devine, dintr-o data, mai greu de infaptuit si chiar stanjenitor in viata de maine. Ceea ce nu incepem astazi nu are cum a fi terminat maine, sau poimaine. Nimic nu este mai stresant decat o amanare perpetua si o responsabilitate sau o sarcina nefinalizata.
Secretul de a merge inainte este, pur si simplu, sa incepi a face ceva important. Numai actiunea de a incepe iti poate oferi un avant ce poate fi greu stavilit dupa aceea. Poate fi efectul bulgarelui de zapada. Asadar, ar trebui sa uiti cumva de indepartatele termene limita si sa te concentrezi asupra unui prim si imediat pas.

Inceteaza a-i mai invinui pe altii si a-ti cauta scuze

Renunta sa ii mai invinuiesti pe altii pentru ceea ce faci sau nu faci, pentru ceea ce simti ori nu. Atunci cand ii acuzi pe altii pentru greutatile prin care treci nu faci decat sa iti negi responsabilitatile si sa ramai blocat in mlastina uneia si aceleiasi probleme. Nu iti mai risipi in van energia si incepe sa-ti asumi obligatii existentei. A blama pe altcineva reprezinta un alt fel de a-ti cauta scuze, iar acest lucru poate reprezenta o cale sigura spre esec. Tu esti singura persoana responsabila pentru alegerile si deciziile din viata ta!

Nu mai da inapoi din fata schimbarii

Daca nimic nu s-ar schimba pe lume, nu ne-ar mai astepta un nou rasarit de soare in fiecare dimineata. Cei mai multi dintre noi se simt bine stand la marginea existentei, cu toate ca universul este intr-o perpetua transformare in jurul nostru. Invatand sa acceptam acest fapt facem un lucru esential pentru fericirea noastra si succesul nostru, intrucat numai prin schimbare ne putem dezvolta si avem ocazia de a vedea lumea din perspective ce ni pareau la un moment dat imposibile.
Nu uita, de asemeni, ca oricat de buna sau de rea ar fi o situatie, ea se va schimba. Poti fi foarte sigur de asta! Orice transformare are un motiv, si chiar daca nu iti va fi usor la debut, in final vei descoperi ca eforturile tale au meritat cu adevarat.

Nu mai incerca sa stapanesti incotrolabilul

Daca te straduiesti sa controlezi totul si sa iti faci griji pentru lucrurile ce nu le poti controla te predestinezi unei vieti pline de frustrari si suparari.
Unele forte sunt in afara razei noastre de actiune, dar putem, cel putin, prelua controlul asupra felului cum reactionam fata de acestea. Existenta fiecaruia este strabatuta de aspecte pozitive si negative, iar fericirea ori nefericirea noastra depinde in mare masura asupra caruia din aceste aspecte ne focalizam. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa dai deoparte tot cea ce nu poti stapani si sa-ti concentrezi energia spre ceea ce iti sta in putinta, precum atitudinea ta fata de viata.

Desparte-te de autocritica destructiva

Nimic nu te poate descuraja mai mult decat intoarcerea impotriva propriei tale fiinte. Mintea este o nemaipomenita unealta atunci cand este folosita corect, insa, daca este utilizata gresit, ea poate deveni distructiva. Fii atent la atacurile mentale indreptate de tine impotriva ta. Obisnuim in continuu sa vorbim cu noi insine, dar suntem arareori constienti de ceea ce ne spunem sau de mesajele noastre subliminale.
Asa cum spunea Henry Ford, "ai dreptate, indiferent daca gandesti ca poti ori nu poti." Una din cauzele majore care ne determina sa dam rateuri este indoiala sau negativismul cu care gandim despre noi insine. Pentru a depasi gandurile negative si emotiile distructive, este necesar sa ne invigoram sentimentele si emotiile pozitive. Incearca sa deslusesti ce iti zici tu tie insuti si sa inlocuiesti gandurile negative cu unele pozitive, si vei avea prilejul de a schimba radical traiectoria destinului tau.

Nu ii mai critica pe ceilalti

Negativitatea ce o indreptam catre ceilalti ne schilodeste treptat propria noastra fericire. Atunci cand iti accepti cu seninatate imperfectiunile, nu mai ai de ce sa te simti amenintat ori ofensat de imperfectiunile pe care le distingi la alti oameni.
Opreste-te asadar sa iti faci griji pentru defectele oricarui altcuiva, focalizandu-te in schimb asupra ta. Fa in asa fel incat constanta evolutie si ameliorare a vietii tale sa te tina prea ocupat pentru  mai avea timp sa-i critica pe ceilalti.

Nu mai fugi de problemele si temerile tale

Daca oricine din preajma ta si-ar lasa la vederea multimea de probleme ce il framanta, te-ar apuca, in mod sigur, durerea de cap. Ocupa-te, cu grija si calm, de problemele si temerile tale, si nu fugi din fata lor. Cea mai buna solutie este sa le infrunti, oricat de majore ti s-ar pare.
Temerile, indeosebi, te impiedica sa profiti de oportunitati si sa iei decizii clare si decisive. Ele te tin ingradit intr-un spatiu stramt de confort si comoditate. Viata ta reprezinta, insa, o continua provocare, o multitudine de experiente ce iti cer sa iesi din zona ta de confort. A lasa fricile si grijile sa puna stapanire pe tine nu inseamna in nici un caz "a trai", ci doar "a exista."

Nu te mai gandi la o viata in alt loc sau timp

Unii oameni isi petrec intreaga existenta incercand sa traiasca intr-un alt spatiu sau timp. Ei se plang mereu despre cat de bine a fost altadata, cat de mult ar fi putut face ori cat de mareti ar fi ajuns in alte timpuri. Trecutul este, insa, iremediabil mort, iar viitorul inca nu exista. Traim mereu clipa prezenta. Indiferent cat ne-am lamenta sau am tanji, acest lucru nu schimba nimic. Una din cele mai mari paradoxuri ale vietii consta in faptul ca viitorul noastru mai mult sau mai putin indepartat depinde ziua de azi, de clipa prezenta. Trairea clipei necesita o constientizare mereu activa, deschisa a prezentului. In acest fel, nu ar trebui sa iti lasi mintea sa viseze la vacanta atunci cand esti la munca, si nici sa iti faci griji despre munca atunci cand esti in vacanta. Traieste acum si nu neglija frumusetea ce se gaseste imprejurul tau.

Inceteaza sa mai incerci a fi altcineva decat esti

Una din cele mai notabile provocari ale vietii este sa ramai tu insuti intr-o lume care tinde a te preschimba in altcineva. Intotdeuna va exista cineva mai frumos, mai istet, mai tanar decat tine, dar nici unul dintre acestia nu va fi tu insuti. Nu te schimba inchipuindu-ti ca unele persoane te vor place mai mult. Fii tu insuti, si oamenii adevarati te vor aprecia si indragi, iar tu te vei iubi intr-o sporita masura.

Indiferent cat de bine sau rau te-ai simti in fiecare dimineata, trebuie sa te simti recunoscator pentru simplul fapt de a trai. Altcineva, altundeva, incearca cu disperare sa aiba o viata asemeni tie. In loc de a te gandi ce iti lipseste, incearca a te concentra spre ce lucruri ai din plin, care le lipsesc altora. Desigur, nu ma refer aici la avantaje exclusiv materile, ci la unele sufletesti ori spirituale care nu au cum sa nu ti se alature intr-o adevarata viata si un autentic destin.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Complexul de inferioritate - Cauze , simptome si vindecare

Vampirii energetici - Oamenii care iti fura energia

Gandirea pozitiva in citate, aforisme, maxime
Obiceiurile care te impiedica sa fii fericit Obiceiurile care te impiedica sa fii fericit Reviewed by Diana Popescu on iulie 16, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.