Fetele se maturizeaza mai repede decat baietii?

In spatele zicalei potrivit careia fetele se maturizeaza mai repede decat baietii se ascunde un mit sau o realitate? Chiar daca unii pot fi de parere ca aceste cuvinte nu sunt decat dovada unui feminism prost inteles, izvorat din complexul femeilor de a fi subjugate vreme de veacuri intr-o dura lume a masculinitatii, cred ca raspunsul la acesta intrebare retorica este unul afirmativ. Da, fetele sunt mult mai mature decat baietii! Iata si argumentele mele...

 Fetele ajung la pubertate mai devreme decat baietii, luandu-le-o inainte cu cel putin doi-trei ani. Odata cu pubertatea, fetele se transforma in femei, fiind capabile astfel sa dea nastere unor copii! Acest fapt le mareste responsabilitatea fata de cum actioneaza si se comporta in societate. Sub impactul pubertatii, asa cum trupul trece prin importante transformari, la fel apar numeroase schimbari emotionale si psihologice care afecteaza  modul cum o femeie abordeaza viata. In aceasta perioada se constata o remarcabila dezvoltare a materiei cenusii in creierul fetelor.

Pe de alta parte, cu toate ca se afirma sus si tare ca exista egalitate intre barbati si femei, in fapt trebuie sa se duca multi ani pe apa sambetei inainte ca acest lucru sa se infaptuiasca cu adevarat. Din aceasta pricina, adeseori femeile simt nevoia sa isi dovedeasca cu o sporita tarie independenta si competentele in toate segmentele societatii, devenind, din acest motiv, mult mai constiente din punct de vedere social, material si spiritual fata de barbatii de varsta lor.

Un studiu stiintific al doctorului Daniel Amen a pus in evidenta cateva aspecte diferite ale creierelor femeilor si barbatilor, ce pot explica de ce fetele se maturizeaza mai repede decat baietii:

- Structura creierelor femeilor si barbatilor nu este identica. Creierul femeii are mai multi conectori neurali de la creierul limbic la cortexul prefrontal. Cortexul prefrontal, numit (impropriu) si "creierul gandirii" ne ajuta sa analizam, sa ne controlam impulsurile, experientele de viata, sa invatam si sa ne cream emotii. Din aceasta cauza se poate spune ca femeile sunt mult mai sensibile si mai expresive decat barbatii.

- Exprimarea verbala ne sprijina sa fim noi insine si sa ne evaluam emotiile ori sentimentele. Fetele vorbesc cu o sporita dezinvoltura despre diverse aspecte ale vietii si se pot descurca mai bine in universul emotional decat adeseori prea practicii baieti. Ele poseda o mare caldura sufleteasca, o considerabila intelegere intuitiva si o diferita perspectiva asupra lumii, niste trasaturi capabile de a le conferi mai multa maturitate decat au la dispozitie baietii.

- Conectarea la zestrea sa emotionala, feminitatea si chiar senzualitatea ajuta o femeie sa isi dezvolte treptat un adanc atasament fata de propria-i fiinta, o mai buna intelegere a tot ceea ce se petrece in viata ei si in mediul inconjurator.

- Se poate spune ca fetele isi pun la punct un mai mare autocontrol, un sporit simt moral si sistem de valori sociale, in vreme ce baietii de varsta lor tind sa se dedice cu precadere sportului si rezistentei fizice. A sti sa ai prezenta sociala, a dovedi intelepciune si spirit sunt tot atatea semne ale maturitatii, toate aceste calitati  regasindu-se frecvent  la fiicele Evei.

Esti de acord ca fetele dau dovada de mai multa maturitate decat baietii? Ai argumente contra sau impotriva? Abia astept sa ni le impartasesti!

Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Despre fete in citate, aforisme, maxime

De ce fetele adora baietii rai ?

Unde au disparut baietii buni (pentru fete) ?
Fetele se maturizeaza mai repede decat baietii? Fetele se maturizeaza mai repede decat baietii? Reviewed by Diana Popescu on august 25, 2013 Rating: 5

6 comentarii:

  1. Asa ceva... Parerea mea despre tine e cu totul alta, cu toate ca spui tu aici e degenerescent... Situatia sta in felul urmator: la fetele de la pubertate actioneaza hormonii estrogeni si modelele feminine - vezi deformarea realitatii prin machiaj, minciuni, secretomanie (ma refer la la fetele inteligente), iar la baieti testosteronul si modelele masculine (ori multi muschi, ori multa burta). "Creierul gandirii" e pe linie moarta la faza asta. Natura ne-a echilibrat intr-un oarecare fel - genetic baietii seamana cu mamele, iar fetele cu tatii.
    Ma bucur ca o exponenta feminina si-a dat arama pe fata apropos de egalitatea dintre femei si barbati. Feministele convinse vor sa faca orice fac barbatii, dar oricum gandesc ca ele fac si copii deci sunt mai bune. Acum ai aparut tu sa ne spui ca femeile sunt mai inteligente decat barbatii, dar si mai devreme... Stiu - o sa zici uite la societatea islamica, niste barbari. Ce fac aia cu femeile. O extrema. Gandeste-te din ce cauza au disparut amazoanele. Daca vrei sa ajungi undeva in viata asta - la o multumire interioara - trebuie sa propovaduiesti echilibrul. Daca nu, o sa-ti cant intr-o forma sau alta ce ii canta galeria nationalei lu nea Piti....

    Semnat: Stii tu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Desigur, te dovedesti prin acest comentariu un exponent clasic al patriarhatului. Femeile sunt mai inteligente, mai mature pe un alt plan al existentei, neinteles de barbatii ramasi la stadiul de baietei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mda... Copilarii. Totdeauna cand iti infrunt ideile, tu raspunzi cu privire la parerea ta despre mine, nu cu privire la ce idei am eu.
      Parerea mea, daca inca nu ti-ai dat seama, e asa: Barbatii si femeile isi au fiecare un rol foarte clar in viata. De-a lungul vremurilor fiecare parte a gasit fisuri in comportamentul celorlalti, dar timpul a reusit sa repare fisurile si nimeni sa nu fie „invins”. Se cheama ECHILIBRU. El trebuie respectat ca atare.Un plan al existentei pe care unii dintre noi il ignora. Am atata experienta de viata incat sa-ti dau exemple de toate felurile, mai ales ca in ziua de azi se promoveaza pe toate media debandada relatiei dintre barbat si femeie. Cu toata prietenia, nu esti deloc departe de chestiunea asta.
      Norocul tau ca exist eu sa mai ECHILIBREZ situatia.
      Semnat: Stii tu...sau Baietelul

      Ștergere
  3. Este o certitudine, iar in cazul in care nu ne amintim de perioada adolescentei noastre, e suficient sa ne uitam in jur.

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
  5. Fals,femeile nu sunt mai inteligente decat barbati si nici mai mature cu nu stiu cati ani inainte,eu crec pur si simplu ca barbati si femeile se maturizeaza la fel,nici-un avantaj pentru nici un sex si daca ar fi sa ne luam dupa prostia aia cu pubertatea femeilor la o varsta mai frageda,femeile nu demonstreaza ca sunt mai mature decat barbati,pentru ca in ziua de astazi femeile "abuzeaza" de aceasta pubertate devenind curve sau pur si simplu folosindu-se de sex pentru a obtine ce vor(fie vorba doar de bani sau fie ce isi doresc ele sa obtina),asta nu te face mai matura ci doar mai hoata si mai imorala,in plus vad din ce in ce mai multe femei de 16-18 ani care sunt din ce in ce mai imature,chiar mai imature decat baieti de 16 ani, pana nici ele nu intelg ce vor cu adevarat

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.