Incepe scoala si nu-mi place asta!

"Nu-mi place scoala!" Of, iar incepe scoala!" "E naspa, e nasol, nu suport sa ma intorc la scoala!" Astfel de exclamatii se fac tot mai des auzite pe masura ce ne apropiem de mijlocul lunii septembrie, iar noul an scolar debuteaza la fel de inevitabil cum incep sa cada frunzele, sa se raceasca vremea si sa se micsoreze zilele!
Multi copii, elevi, studenti pornesc a se vaicari (unii, din pacate, chiar a injura) vizavi de aceasta reluare ciclica a vietii lor de invatatura. Pentru majoritatea, astfel de amare simtaminte nu dureaza prea mult. Ce te faci insa atunci cand acest tip de ura ori dispret fata de scoala nu dispare, ci tinde a deveni permanent?
Pana la urma, urmarea cursurilor scolare constituie o etapa necesara a vietii, de-a lungul caruia educatia dobandita te ajuta sa te indrepti catre viitorul pe care ti-l doresti. Sau nu? Chiar daca la prima vedere, exemplele multor oameni bogati  (asta nu inseamna ca sunt si realizati!) din lumea romaneasca de astazi nu iti dau ghes sa stai "cu burta pe carte", asta nu inseamna ca nu ar trebui sa te focalizezi asupra unor altor exemple, mai putin mediatizate zilnic la televizor sau pe internet, ale unor romani ce au realizat un aparent irealizabil, concentrandu-se asupra invatarii, mai cu seama a celei adecvate talentelelor ori predispozitiilor lor native.

Pe de alta parte, daca te temi sau ti se pare ca nu suporti scoala, si nu scapi cu nici un chip de aceasta senzatie este posibil sa cazi prada une stari de stres. Nu este exclus, intr-un asemenea caz, sa ai dureri de cap sau de burta, sa simti ca ai "fluturi in stomac" (daca nu te-ai indragostit!), si sa-ti vina sa vomiti! La fel, a avea probleme cu somnul poate fi un semn de stres. Daca nu dormi indeajuns, poti sa fii morocanos si obosit toata ziua! Oboseala iti poate face orele de scoala si mai insuportabile! Faptul ca nu ti-ai facut temele poate reprezenta cireasa de pe un amar tort. Chiar daca ii fentezi pe parinti si ramai o zi acasa, atunci cand te vei duce (inevitabil) din nou la scoala iti va fi si mai greu!

Ce este de facut daca (crezi) ca nu iti place scoala?

Daca astepti cu lehamite inceperea scolii trebuie sa te intrebi de ce ti se intampla asta! Poate ca nu ai cum sa nu te intalnesti cu niste colegi ce nu inceteaza sa te jigneasca sau chiar sa loveasca, sa-si bata joc de tine fara nici un motiv, sau numai pentru a se da mari in fata unor colegi la fel de prostanaci ca si ei... Poate ca un coleg de care nu iti place o sa inceapa iar a-ti da tarcoale, desi i-ai spus de o mie de ori ca nu esti interesat de el... Sau poate ca nu te intelegi cu invatatoarea, un profesor ori un diriginte... Ori poate ca te nu te simti tocmai bine pentru ca nu prea ai prieteni la scoala...

Uneori poate fi vorba despre o problema legata de orele de studiu sau de temele pentru acasa. Poate ca ceea ce ti se cere sa faci este prea usor si nu mai poti de plictiseala. Ori poate ca temele ti se par prea grele si ti se pare ca nu esti la fel de destept precum alti colegi. Este posibil sa ai senzatia ca ramai tot mai in urma cu invatatura fata de ceilalti. Nu este exclus sa fii confruntat cu temeri ori probleme de acasa sau din alta parte din pricina carora nu te poti concentra asupra studiului ori temelor...

De cele mai multe ori, lucrurile ce te fac (iti) spui ca nu iti place deloc ca incepe scoala sunt fie false, fie subiective, fie mai usor de depasit decat crezi. Atunci cand incepi sa te intrebi si sa-ti raspunzi cu adevarat de ce nu iti place scoala , totul incepe sa se limpezeasca si poti lua masuri eficiente pentru a scapa de lucrurile care nu-ti convin. Daca te incapatanezi sa iti spui ca nu iti place scoala PUR SI SIMPLU, fie nu vrei sa iti descoperi aevaratele motive pentru care ti se intampla acest lucru, fie este necesar sa te gandesti de pe acum la un CV de lucrator la salubritate.

Tie de ce nu iti place ca incepe scoala?


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blog:

Superstitii despre scoala si examene

Scoala in citate, aforisme, maxime
Incepe scoala si nu-mi place asta! Incepe scoala si nu-mi place asta! Reviewed by Diana Popescu on septembrie 10, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.