Zambetul si contactul ochilor | Cum sa flirtezi "stiintific"?

Te poate ajuta flirtul sa-ti aduci alaturi o persoana speciala, atractiva, un promitator partener de cuplu? "Mai mult decat crezi!" sunt gata sa-ti raspunda oamenii de stiinta. De fapt, cercetarile demonstreaza ca flirtul este mult mai eficient in inchegarea unei idile decat simplul fapt de a arata bine. Flirtul semnaleaza faptul ca esti singur(a), disponibila(a) si interesat(a) de o relatie, iar aceasta serie de mesaje iti mareste atractivitatea in ochii cuiva care aspira la "inima" ta!

Dr. Monica Moore, psiholog la Universitatea Webster din St. Louis a condus recent un studiu despre tehnicile de flirt / agatat din barurile frecventate de oamenii singuri, mall-uri, si alte locuri unde tinerii se pot cunoaste sau intalni, ajungand la concluzia ca nu atat aspectul fizic ii apropie pe oameni, cat sugerarea disponibilitatii si increderii in tine insuti prin mijlocirea unor tehnici de baza ale flirtului precum contactul ochilor si zambetul. Numai simplul mesaj ca esti interesat de cineva te aduce la jumatatea drumului catre o noua poveste de dragoste, indiferent daca este vorba despre un barbat sau o femeie.

Ce fel de flirt este mai eficient?

Doua tipuri de flirt sau comportamente nonverbale de comunicare a atractiei amoroase par a fi atotputernice, indiferent de gen sau de traditiile regionale: zambetul si contactul ochilor. Incrucisarea privirilor poate constitui, de fapt, nu numai un mesaj inlesnit de Cupidon, ci si un mod de a prinde pe cineva in mrejele farmecului tau personal.

Ce alte arme de atractie in masa mai poti gasi in arsenalul flirtului?

Atingerea are un mare potential in a-ti apropia un om care iti place. Acest simplu si aparent nevinovat gest are mai multe trepte: “atingerea prieteneasca”, cea “echivoca” (putand semnifica amicitie, dar si “ceva in plus”), si cea “instigatoare”. In prima categorie se incadreaza strangerea mainii si bataia pe umeri, in a doua atingerea, mangaierea umerilor sau mijlocului, precum si atingerea fruntii cuiva. Atingerea instigatoare presupune asezarea mainii sau mangaierea pe fata.

Nu trebuie ignorat totusi contextul in care are loc una din aceste tipuri de atingere. Cu cat te afli intr-o conjunctura sociala mai formala, cu atat mai accentuat trebuie sa fie semnalul pe care il trimiti unei persoane de care vrei sa te apropii.

Participantii la studiul mentionat anterior au indicat, in mai multe scenarii, in ce context credeau ca un strain flirta ori nu cu ei. Rezultatele au aratat ca oamenii au tendinta de a lua mai mult in serios un flirt atunci cand se petrece intr-un bar decat pe holul unei facultati, atunci cand „strainul” face efortul de a le iesi in cale in loc de a se stradui mai putin printr-un contact al ochilor nu tocmai inspirat, si atunci cand „strainul” le face un compliment direct si nu incearca sa intre, stangaci, in vorba, intreband cat este ceasul...


 Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Limbajul si seductia ochilor. Cum sa seduci prin privire

Eu te ating , tu ma atingi , el ne atinge...

De ce flirtam?
Zambetul si contactul ochilor | Cum sa flirtezi "stiintific"? Zambetul si contactul ochilor | Cum sa flirtezi "stiintific"? Reviewed by Diana Popescu on octombrie 14, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.