Soția în citate, aforisme, maxime


Aceste citate, aforisme, maxime reflectă o multitudine de perspective despre femeia ca soție, de la unele misogine sau patriarhale la altele feministe ori poetice. Este nevasta un rău necesar sau o necesitate pentru a scăpa de rele?

Citește rândurile de mai jos și poate te vei lămuri!"Fericit este bărbatul care întâlnește un adevărat prieten, dar cu mult mai fericit este cel care află un bun prieten în soția sa."

Franz Schubert"Un bărbat de succes face mai mulți bani decât poate cheltui soția lui. O femeie de succes este cea care găsește un astfel de bărbat."

Lana Turner"Multe mariaje ar merge mai bine dacă soțul și soția ar înțelege cu claritate că sunt de aceeași parte a baricadei."

Zig Ziglar"Prin orice mijloace, căsătorește-te. Dacă dai peste o soție bună, vei fi fericit. Dacă găsești una rea, devii folozof."

Socrate"Cea mai strălucită realizare a mea a fost capacitatea de a reuși să-mi conving nevasta să se căsătorească cu mine."

Winston Churchill"O căsătorie reușită este cea dintre o femeie oarbă și un bărbat surd."

Michel de Montaigne"Nevasta ideală este acea femeie care îți rămâne credincioasă, dar încearcă să fie la fel de fermecătoare ca și cum nu ți-ar fi."

Sacha Guitry"O soție bună este una care are grijă de bărbatul ei dimineața la fel ca o mama, îl iubește în timpul zilei ca o sora și îl satisface noapte că o prostituată."

Chanakya"Fie ca nevasta să își facă bărbatul fericit că revine acasă și ca el să o facă să-i pară rău atunci când pleacă."

Martin Luther"Bigamia înseamnă să ai prea multe soții în același timp. Monogamia este același lucru."

Oscar Wilde"Adevăratul act al căsătoriei are loc în inimă și nu într-o sală de bal, într-o biserică sau sinagogă. Este vorba de alegerea pe care o faci, nu numai în ziua nunții, ci odată și încă odată, iar această alegere este reflectată în felul cum îți tratezi soțul ori soția."

Barbara de Angelis"Soția mea și cu mine am încercat de două sau trei ori în ultimii 40 de ani să luăm micul dejun împreună, însă era atât de dezagreabil încât am încetat să mai facem asta."

Winston Churchill"Cred că am fost întotdeauna profund înspăimântata să fiu cu adevărat soția cuiva întrucât știu din experiență că nimeni nu poate iubi cu adevărat pe altcineva."

Marilyn Monroe"Un bărbat care mănâncă, se culcă cu soția sa sau se pregătește să mergă la somn cu modestie, gratitudine și stăpânire de sine este, după standardele creștine, într-o infinit mai înaltă stare de spirit decât unul care ascultă Bach ori citește Platon într-o atitudine de aroganță."

C. S. Lewis"Nici un bărbat nu ajunge la succes fără o bună femeie în spatele său, fie ea soție sau mamă. Dacă sunt amandouă, el este de două ori binecuvântat."

Godfrey Winn"Am învățat că numai două lucruri sunt necesare pentru a menține o nevasta fericită. Mai întâi, las-o să creadă că are propria ei cale. În al doilea rând, las-o să o aibă."

Lyndon B. Johnson"Relația dintre soț și soție trebuie să fie una de apropiată prietenie."

B. R. Ambedkar"În spatele fiecărui bărbat de succes se află o femeie, iar în spatele ei, nevasta."

Groucho Marx"Există trei prieteni cu adevărat credincioși: o soție bătrână, un câine bătrânși banul mereu la îndemână."

Benjamin Franklin"Nu am mai vorbit cu nevasta-mea de ani de zile. Nu am vrut să o întrerup."

Rodney Dangerfield"Să vorbim deschis despre unul din adevărurile fundamentale ale căsătoriei: soția este la conducere."

Bill Cosby"Cel care își scoate prea des la vedere soția și portofelul este în pericol de a fi ușurat de amândouă."

Benjamin Franklin"Te poți împăca cu propriile defecte, dar de ce nu accepți nici un defect de-al soției?"

Benjamin Franklin"Nu-ți lua niciodată o nevastă până când nu ai o casă și un foc în care să o pui."

Benjamin Franklin"Inteligența este soția, imaginația amanta, iar memoria servitorul."

Victor Hugo"Nu există nici un bărbat mai singur atunci când moare, exceptând sinuciderea, decât unul care a trăit mulți ani împreună cu o soție bună și apoi a părăsit-o. Dacă doi oameni se iubesc unul pe celălalt, nu poate exista decât un sfârșit fericit."

Ernest Hemingway"Soțul care se hotărăște să-și ia prin surprindere nevasta ajunge să fie el peste măsură de surprins."

Voltaire

Mama în aforisme, citate, maxime
Căsătoria în citate, aforisme și maxime
Citate, aforisme, maxime despre femei

"În casa mea eu sunt șeful. Nevastă-mea nu face decât să ia decizii."

Woody Allen"Nu există nimic mai nobil și mai demn de laudă decât doi oameni care se îngrijesc împreună de casă ca soț și soție, respingându-și dușmanii și încântându-și prietenii."

Homer"Medicina este nevasta mea legiuită, iar literatura amanta mea; când mă satur de una, îmi petrec noaptea cu cealaltă."

Anton Cehov"Este greu să rămâi căsătorit. Soția mea își pupă câinele, dar vrea să bea din paharul meu."

Rodney Dangerfield"O nevastă fericită înseamnă o viață fericită."

Gavin Rossdale"Nevasta mea se temea de întuneric. Apoi m-a văzut dezbrăcat și acum se teme de lumină."

Rodney Dangerfield"Când un bărbat îți fură nevasta, nu este nici o răzbunare mai dulce decât să-l lași să o păstreze."

Sacha Guitry"Atunci când un bărbat deschide ușa mașinii pentru soția lui, fie este vorba despre o mașină nouă, fie despre o nevastă nouă."

Prințul Philip"Este un adevăr recunoscut universal ca un bărbat singur, cu o mare avere, trebuie să fie în căutarea unei neveste."

Jane Austen"Cred că motivul real pentru care soția mea și cu mine am avut copii este asemănător motivului care l-a făcut pe Napoleon să invadeze Rusia: părea o idee bună în acel timp."

Bill Cosby"Oamenii cumpără un costum de baie cu o mai mare grijă decât își aleg un soț sau o soție. Regulile sunt aceleași. Trebuie să te uiți după ceva care te face să te simți confortabil și permite loc pentru a crește."

Erma Bombeck"Un soț bun face o soție fericită."

John Florio"Tot ce ai nevoie pentru a fi fericit este o armă bună, un cal bun și o nevastă la fel de bună."

Daniel Boone"Soția lui Cezar trebuie să fie deasupra oricărei bănuieli."

Iulius Cezar"Căsătoria mea este din nou pe muchie de cuțit. Nevasta mea tocmai s-a despărțit de iubitul ei!"

Rodney Dangerfield
"Am tendința de a-mi pune soția sub un piedestal."

Woody Allen"Nimic nu-mi merge bine niciodată. Psihiatrul meu mi-a zis că eu și soția mea trebuie să facem dragoste în fiecare noapte. De-acum, nu ne vom mai vedea deloc unul pe celălalt!"

Rodney Dangerfield"Eu și soția mea am fost fericiți 20 de ani. După aceea ne-am întâlnit."

Rodney Dangerfield"O tânăra mireasă este asemeni unei flori proaspete, abia culese, iar o soție vinovată este ca o floare călcată în picioare."

Honore de Balzac"Promit să fiu un soț excelent, dar dați-mi o soție care, asemeni lunii, să nu apară în fiecare zi pe cerul meu."

Anton Cehov"Am văzut mai mulți bărbați distruși de dorința de a avea o soție și un copil și a-i ține în confort, decât bărbați distruși de băutură și târfe."

William Butler Yeats"Cel care are soție și copii are ostatici aflați în voia hazardului; căci ei sunt impedimente în calea spre mari realizări, în virtute sau în rău."

Francis Bacon"Un bărbat este mult mai mulțumit atunci când are o cină bună pe masă, decât o nevastă care vorbește greaca veche."

Samuel Johnson"Nimic nu flatează mai mult un bărbat decât fericirea soției sale; el este întotdeauna mândru de el însuși ca sursă a acestei fericiri."

Samuel Johnson"Mi-am dorit întotdeauna să îmi înec necazurile, dar nu reușesc să-mi conving soția să înoate."

Jimmy Carter"Nevasta casnică este un angajat neplătit în casă bărbatului ei, având avantajul de a avea o slujbă permanentă."

Germaine Greer"Mă gândesc să-mi iau o cincea soție. De ce nu? Solomon a avut o mie de neveste și este celebru pentru înțelepciunea lui."

John Barrymore"Viața unei femei nu este perfectă până când nu i se alătură unui soț. Nici viața unui bărbat nu este perfectă sau întreagă până când el nu îi adaugă o soție."

Anthony Trollope"Dacă vrei să ai o soție bună, căsătorește-te cu o femeie care a fost o bună fiica."

Thomas Fuller"Mai bine să fii văduva unui erou decât soția unui laș."

Dolores Ibarruri"Raiul nu va fi rai pentru mine dacă nu îmi întâlnesc soția acolo."

Andrew Jackson"Nu am raportat la poliție dispariția cărții mele de credit pentru că oricine a furat-o va cheltui mai puțin decât nevasta mea."

Ilie Năstase"Alege-ți o soție bună mai curând după ureche decât din ochi."

Thomas Fuller"O iau pe nevasta mea peste tot, dar întotdeuna găsește drumul de întoarcere acasă."

Henny Youngman"Cel mai mare noroc sau ghinion al unui bărbat este soția lui."

Thomas Fuller"O iubita este o sticlă cu vin, o nevasta este o sticlă pentru vin."

Charles Baudelaire"Am fost îndrăgostit de aceeași femeie vreme de 40 de ani. Dacă află nevasta mea, mă omoară."

Henny Youngman"Soții frumoși produc adeseori dureri de inimă soțiilor lor."

Samuel RichardsonSoția în citate, aforisme, maxime Soția în citate, aforisme, maxime Reviewed by Diana Popescu on noiembrie 02, 2013 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.