In amintirea lui Shirley Temple - Video

 O multime de respectabile doamne americane, cu varste cuprinse intre 70 si 80 de ani poarta cu mandrie numele de Shirley. Acest lucru nu este deloc intamplator. La nasterea lor, era in mare voga o fetita vedeta de la Hollywood, ale carei filme rezista cu bine pana astazi in ciuda patinei timpului. Este vorba, desigur, despre Shirley Temple. Ea a aparut in 29 de filme in anii 1930 si in aproape tot atatea in anii 1940. Shirley Temple s-a retras intru totul de la Hollywood in 1950, cand avea 22 de ani. Cu toate acestea, mai tarziu in viata, faima a aureolat-o din nou.

Dupa ce s-a maritat, in anul 1950, cu Charles Alden Black, a devenit o remarcabila colectoare de fonduri a Partidului Republican. A fost numita ca reprezentant la ONU al SUA in 1969, de catre presedintele Richard M. Nixon. A castigat un unanim respect ca ambasadoare a Statelor Unite in Ghana, intre 1974 si 1976.  Shirley Temple a fost sefa de protocol a presedintelui Gerald R. Ford in perioada 1976-1977, si fost desemnata de presedintele George H. W. Bush ca ambasadoare in Cehoslovacia in 1989, ramanand in aceasta functie in timpul caderii comunismului din Europa estica.

Clipul video de mai jos face parte din filmul "Curly Top," iar cantecelul se numeste "When I Grow Up"/"Cand voi creste mare" (daca va place si va intereseaza, va pot traduce versurile). Shirley Temple avea pe atunci sapte ani, insa se credea ca are numai sase, intrucat mama sa dorea ca ea sa para cat mai precoce. Shirley Temple Black a murit luni noaptea, la locuinta sa din California. Crescuse mare. Avea 85 de ani.
 
In amintirea lui Shirley Temple - Video In amintirea lui Shirley Temple - Video Reviewed by Diana Popescu on februarie 11, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.