Alaptarea la san, obligatorie prin lege in aceasta tara!

Consiliul National al Emiratelor Arabe Unite a adoptat recent o masura facand parte din noua Lege a Drepturilor Copiilor, prin care alaptarea la san in primii doi ani de viata ai bebelusilor  devine obligatorile pentru noile mamici. Potrivit acestei initiative legislative, sotii au de acum dreptul de a-si da in judecata nevestele in cazul in care acestea nu isi hranesc copiii cu laptele matern.

Asa cum banuiesc ca stiti cu totii, studiile stiintifice au demonstrat ca alaptarea la san aduce multe beneficii copiilor hraniti in acest fel, de la reducerea riscului de obezitate, pana la  facilitarea unor sporite abilitati ale limbajului si dezvoltarii motorii.

Oricum, nu toate noile mame vor fi capabile sa-si hranesca astfel bebelusii. Daca, de exemplu, o femeie isi poate pune in pericol sanatatea prin alaptarea la san, Consiliul Emiratelor s-a angajat sa ii puna la dispozitie o doica care sa o inlocuiasca. Cu toate acestea, nu este foarte clar in ce fel se va aprecia capacitatea unei mame de a alapta la san. Din aceasta cauza, a aparut deja ingrijorarea ca unele mame, incapabile de a face acest lucru, vor fi pedepsite pe nedrept!

Voi ce credeti, este cu adevarat bine ca alaptarea la san sa fie impusa prin lege?


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Sexul copilului ce se va naste – Superstitii , legende , credinte

Ce simte un copil nou nascut?

Cati copiii vei avea? – Superstitii si semne
Alaptarea la san, obligatorie prin lege in aceasta tara! Alaptarea la san,  obligatorie prin lege in aceasta tara! Reviewed by Diana Popescu on februarie 01, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.