Nu-ti place ziua Sfantului Valentin? Alege-ti o alta sarbatoare!

Daca unele cupluri de indragostiti nu suporta in nici un chip ziua Sfantului Valentin, ce sa mai spunem de cei singuri!
In cazul in care faci parte dintre cei carora nu le place aceasta zi, prea mult speculata de comercianti, iti propun cateva sarbatori alternative...

1. Dragobetele

Nu pot incepe, desigur, decat cu sarbatoarea de Dragobete, devenita in ultimii ani un fel stindard al romanilor care sunt oripilati nu numai de ziua Sfantului Valentin, dar si de orice alta sarbatoare "venetica", introdusa mai mult sau mai putin fortat, mai mult sau mai putin comercial pe plaiurile noastre. Pana la un punct, sunt de acord cu astfel de "traditionalisti" ... Nu trebuie trecut insa cu vederea ca Dragobetele este specific numai catorva zone folclorice romanesti, si ca, tocmai de aceea, multi romani nu au auzit de el decat dupa anii 1990, atunci cand a fost adus in prim plan de catre "puristii" traditiei neaose drept o alternativa a Sfantului Valentin. Afla mai multe despre aceasta sarbatoare, celebrata pe 24 martie, aici: Dragobetele – Obiceiuri, farmece si superstitii

2. Ziua Neagra

Ziua de 14 aprilie este cunoscuta in Coreea drept "Ziua neagra", o sarbatoare cu prilejul careia cei singuri se aduna in restaurante cu specific local si isi ineaca amarul solitudinii in ieftine dar gustoase boluri cu "jajangmyeon", o mancare chinezo-coreeana din taietei inotand in sos gros din fasole neagra, imbogatita cu carne de porc, legume si zarzavaturi. Se pare ca necazurile singuratatii nu au cum sa nu se dizolve in acest deliciu culinar!

3. Ziua celor singuri

Data de 11 noiembrie este consacrata in China de "Zilei celor singuri," o sarbatoare neoficiala ce a debutat in anii '90 ca o forma de protest impotriva Zilei Sfantului Valentin si a devenit o zi in care cei singuri isi cumpara o multime de lucruri, o sumedenie de cadouri doar pentru ei insisi. Anul trecut, cea mai mare companie de shopping online din China a avut pe 11 noiembrie vanzari in valoare de 5,75 miliarde de dolari! Putem numi, asadar, aceasta sarbatoare, "ziua dragostei fata de tine insuti"!

4. Ystävänpäivä sau Ziua Prieteniei

Finlanda are o viziune ceva mai platonica a zilei Sfantului Valentin. In aceasta tara, 14 februarie este considerata Ystävänpäivä ori "Ziua Prieteniei," o sarbatoare dedicata indragostitilor si prietenilor!

5. Ziua mandriei ca esti singur

In SUA, "Ziua mandriei ca esti singur" / "Singles Awareness Day" (interesant, initialele celor trei cuvinte formeaza "SAD", cuvant care, in limba engleza, inseamna,"trist-a"). Aceasta sarbatoare, vazuta drept o amuzanta, distractiva opozitie  fata de ziua Sfantului Valentin, are loc pe 14 sau 15 februarie. In aceste zile, cei singuri celebreaza si se bucura de statutul lor de oameni neimplicati intr-o relatie de cuplu sau, pur si simplu, dau o multime de Like-uri prietenilor la fel de singuri ca si ei de pe Facebook.

6. Ziua internationala a celor care se bucura ca sunt singuri

O alta optiune a celor singuri de a petrece in ziua de 14 februarie este "International Quirkyalone Day" ("Ziua internationala a celor care se bucura ca sunt singuri"), "o celebrare individuala a dragostei, prieteniei si spiritului independent," potrivit siteului oficial al acestei sarbatori. Fondatoarea acestui eveniment spune ca nu este vorba despre o impotrivire fata de ziua Sfantului Valentin, ci despre "o celebrare a tuturor felurilor de dragoste: romantica, platonica, familiala, si da, dragostea fata de tine insuti." Cu alte cuvinte este o zi in care poti sarbatori tot ce vrei, alaturi de oricine vrei!


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Ziua Sfantului Valentin in superstitii | Ritualuri de ziua indragostitilor

Mesaje de Sfantul Valentin in engleza si romana

Mesaje / SMS-uri de dragoste in limba engleza
Nu-ti place ziua Sfantului Valentin? Alege-ti o alta sarbatoare! Nu-ti place ziua Sfantului Valentin? Alege-ti o alta sarbatoare! Reviewed by Diana Popescu on februarie 13, 2014 Rating: 5

4 comentarii:

  1. cred ca oricui i ar placea aceasta zi,datorita semnificatiei ei,daca ...daca...suntem singuri,ne intristeaza,vazand cupluri care se iubesc si lucrul asta,nu e pt.f.multi dintre noi!cautam iubirea in alte lucruri,nu toata lumea e iubita sau iubeste!eu,sunt dintre pers.singure azi,dar viata ofera alte bucurii si placeri!laura,ma numesc si va doresc iubire multa pt.toti!

    RăspundețiȘtergere
  2. eri a fost ziua indragostitzilor de mancare. In supermarketuri toti alergau la crosul carucioarelor pline cu dragoste culinara. Fiecare cu dragosteala lui

    RăspundețiȘtergere
  3. DA!pana la urma,dragostea de,,celalalt,,trece dar cea pt.mancare exista,vesnic!glumesc,insa privind lucrurile la modul general si realist nu este chiar improprie acesta comparatie!un sarut,o declaratie sincera,o cerere in casatorie,in aceasta zi,mi se par super,dar sa fie adevarate sentimente,nu dupa o luna,se desparte cuplul si ,,minciunile frumoase,,dispar!macar trei ani sa tina,asa cum se spune ca iubirea tine trei ani!tine si mai putin am vazut asta!iubirea exista pt,f.putini oameni!pt.majoritatea exista,pasiune,dorinta,care trec repede,dispar si gata cu relatia,cu,,iubirea,,!suntem la extrema aproape(individualisti)si e f.f.greu sa ne,,mulam,,pe CUPLU mult timp.

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place ziua de 14 februarie din Findlanda.

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.