Ce martisor sa daruiesti in functie de zodie?

Adeseori, iti poate fi greu sa alegi un martisor special, potrivit cu adevarat unei persoane indragite sau care inseamna foarte mult pentru tine. Daca nu reusesti sa te hotarasti, iti ofer cateva sugestii despre ce fel de martisor ai putea sa daruiesti in functie de zodie. Dupa cum cred ca stii deja, fiecare semn zodiacal are caracteristici, dar si preferinte aparte, ce se reflecta chiar si lucrurile cele mai marunte. Desigur, zodia ne lasa sa intrevedem niste tendinte si si gusturi mai curand generale, asa ca, dincolo de propunerile mele, poti aprecia ce fel de martisor i-ar putea place cuiva sau i-ar putea aduce noroc bazandu-te si pe o serie de alte trasaturi particulare ale persoanei respective.

Martisoare zodia Berbec


Martisoare zodii
Emotiile, sentimentele puternice ale Berbecului, precum si atitudinea sa curajoasa, recomanda sa ii daruiesti  un martisor de un rosu intens, sugerand neastamparul si intensitatea focului sau interior, sau unul cat mai sclipitor, potrivit cu natura sa impulsiva si dorinta sa de a fi sub luminile reflectoarelor. Te poti orienta si spre un martisor reprezentand cifra 1 (ce exprima spiritul sau competitiv si imboldul de a fi mereu cel dintai) ori catre unul sugerand metalele specifice Berbecului, fierul sau otelul. Daca optezi pentru o floare, ar fi indicata o narcisa ori o lalea, daca te gandesti la un animal sau la o pasare, ar putea fi vorba despre un berbec (desigur) , dar si un tigru, un vultur sau un armasar, toate dintre ele avand drept numitor comun temeritatea. Un consacrat martisor norocos este cel al unei gargarite.

Martisoare zodia Taur


Taurul este satisfacut de un martisor de valoare, mai scump, avand in vedere atitudinea sa materialista fata de viata, dar si marea placere ce il strabate atunci cand primeste cadouri. Martisorul poate consta, in acelasi timp, dintr-un simplu buchet de ghiocei sau alte flori de primavara, avand in vedere dragostea lui pentru natura. Martisorul pentru o persoana nascuta in zodia Taurului ar putea sa poarte culoarea mov (denotand forta sau perseverenta) , albastru deschis (seninatatea acestui semn zodiacal) sau, si mai bine, verde intens, verdele primaverii (aducand aminte de taria si seva vitala a vegetatiei).  Poate fi vorba si despre un martisor din cupru (metalul caracteristic al acestei zodii), frumos lucrat (capabil sa satisfaca gustul artistic al Taurului) dar, daca ar fi sa ne luam dupa importanta pe care Taurul o da banilor si valorilor materiale, ar fi indicat sa ii oferi (daca iti permiti) un martisor ingloband un safir ori un diamant (pietrele pretioase ale acestei zodii). Un alt simbol al primaverii abia incepute ar putea fi unul asociat  cu un animal precum taurul, ori o pasare ca randunica, porumbelul, si lebada.

Martisoare zodia Gemeni


Sensibilitatea si forta imaginativa a Gemenilor recomanda sa le alegi un martisor cat mai fin ornat, chiar nitel complicat, avand  o mare putere de sugestie sau unul cu o tenta spirituala, glumeata, avand  darul de le starni veselia cetinde a le sta in fire. Impulsul unui nativ din Gemeni de a scoate la iveala copilul din sufletul sau sugereaza, totodata, daruirea unui martisor reprezentand o jucarie sau o papusa,  ori avand capacitatea de a reflecta prospetimea eterna a copilariei. Acesta poate purta o culoare de un galben stralucitor, verde sau alb. Ar fi potrivit, pe de alta parte, ca acest martisor sa fie cel putin o imitatie de agat ori smarlad. Alte simboluri ce ar putea fi regasite in acest cadou primavaratic sunt simbolul astrologic al Gemenilor, lacramioarele, crizantemele, orhideele, nucile, alunele, un caine, o veverita, un papagal sau un chiar un mic sarpe.

Martisoare zodia Rac


Nevoia Racilor de a fi admirati si iubiti sugereaza sa le daruiesti un martisor prin care sa le satisfaci aceasta nazuinta, eventual o inimioara (strapunsa de o sageata), alaturata simbolului lor zodiacal (purtand una din culorile lor norocoase, verdele marin sau albastrul ceresc). Pe de alta parte, nevoia de stabilitate a acestei zodii, iubirea sa fata de camin sau familie se pot regasi intr-un martisor infatisand o casa ori un castel. Martisorul ar putea fi confectionat din metalul caracteristic Racului, argintul, impodobit cu o perla sau  un smarald (ori imitatii ale acestora). Tenacitatea si calmul acestui semn zodiacal pot fi intrupate de flori albe, rochita randunicii,  nufarul sau lotusul. Printre simbolurile asociate Racului ce pot fi regasite pe un martisor enumar: crabul, cerbul, unicornul, bufnita  si pescarusul.

Martisoare zodia Leu


Spiritul aristocratic ce il poate caracteriza sau catre care aspira isi poate gasi materializarea intr-un martisor ilustrand o coroana ori un blazon avandu-l in centru pe regele animalelor. Leii adora sa primeasca cadouri, asa ca negjlijarea sau omiterea lor cu prilejul zilei de 1 martie ii poate facesa iti pastreze catava vreme o nespusa ranchiuna. Printre martisoarele preferate de Leu, mai cu seama de culoare portocalie ori rosie,  mai pot fi cel al inimii (una din organele interne asociate cu aceasta zodie) si al florii soarelui. Nu trebuie uitat ca metalul specific al acestui semn zodiacal este aurul! Niste martisoare ilustrand animale si pasari pot ingloba, pe langa leu, lupul, grifonul, paunul, cocosul si vulturul.

Martisoare zodia Fecioara


Simtului practic, harniciei si constiinciozitatii Fecioarei i se potriveste un martisor reprezentand o furnicuta sau unul sub forma unui norocos cosar. Desi nu este chiar o crima sa uiti sa ii inmanezi acest insemn al inceperii primaverii, uneori Fecioara se poate simti neapreciata din pricina acestui fapt. Un alt fel de martisor dedicat acestui semn zodiacal poate reproduce o floare simpla precum rochita-randunicii, ori poate fi asociat cu mai putin modesta platina, cu pietrele de carnelian, safir si smarald. Vietuitoare ce par a fi legate de Fecioara si se pot regasi intr-un martisor oferit ei sunt cotofana, veverita, si cocosul.

Martisoare zodia Balanta


Atunci cand incerci sa te hotarasti ce fel de martisor sa daruiesti unei Balante, nu trebuie sa treci cu vederea pasiunea ei pentru lucrurile frumoase si capacitatea sa de a aprecia creativitatea si expresivitatea. Poti, asadar, sa optezi pentru un martisor mai rafinat, original, iesit din comun, cu o semnificatie cumva idealista. Se impune sa tii cont de faptul ca florile specifice acestei zodii sunt, de obicei, cele albastre sau marii trandafiri roz, ca pietrele ei norocoase sunt peridotul si opalul, iar metalele ce o reprezinta sunt cuprul si aluminiul. Culorile caracteristice Balantei sunt albastrul si rozul (?), iar printre animalutele si pasarelele dintr-un martisor, poate aprecia iepurasul, turtureaua, randunica si lebada.

Martisoare zodia Scorpion


Inclinatia spre secrete si mistere specifica Scorpionului, nazuinta sa de a le descifra, poate fi subliniata printr-un martisor sub forma unui semn de intrebare, a unui lacat, dar si a unei cheite. Pe de alta parte, unii dintre nativii din aceasta zodie nu sunt deloc innebuniti dupa surprize si nu se simt bine cand cineva pare a le scormoni sufletul. In acest caz, te poti rezuma la un martisor cumva conventional. Daca nu ai de gand sa faci lucrul asta, poti fi inspirat de alte repere specifice Scorpionului, flori precum gadiole, crizanteme si azalee, pietre ca berilul si topazul, culorile rosu inchis si violet, creaturi precum scorpionul, lupul, pantera, catelul, vulturul, dragonul si pasarea phoenix. Imboldul de a investiga al Scorpionului poate fi marcat de o cheita.

Martisoare zodia Sagetator


Poate ca cel mai potrivit martisor pentru Sagetator ar putea fi un greieras, daca luam in considerare extrovertirea sa, frecventa sa inclinatie de a se cufunda in distractii, de a fi optimist si, uneori, de a se lasa in voia apatiei sau a unei aparente fatalitati a destinului. Trebuie sa iei in seama eventuala preferinta a nativilor din acest semn zodiacal fata de garoafe (roz?), papadii si bujori. Un martisor destinat Sagetatorului poate fi confectionat din nesofisticatul cositor, poate purta culoarea  purpurie, albastru inchis ori tonalitati autumnale, dar si insemnele topazului si turcoazului. Martisorul norocos al potcoavei pare a fi, de asemeni, dedicat Sagetatorului, daca luam in consideratie faptul aceasta constelatie include printe altele Nebuloasa Potcoavei. Unicornul, paunul, calutul si pasarea paradisului sunt alte embleme ce tind a se conforma unui martisor pentru cineva din acest semn zodiacal.

Martisoare zodia Capricorn


Greierele ori fluturasul sunt martisoare pe cale de a intruchipa atitudinea optimista, spontana voioasa, jucausa si libera a Capricornului. Stilul pretentios  si atitudinea rezervata a Capricornului necesita insa uneori sa ii iei cel putin doua martisoare. Daca unul dintre ele nu ii este pe plac, nu ar fi rau sa ai un altul de rezerva. Generozitatea, impulsivitatea si nelimitarea acestei zodii se reflecta in culori precum cea roscata sau de un maro tinzand spre rosu. Pe de alta parte, simbolurile specifice zilei de 1 martie pot ingloba pentru Capricorn flori ca iasomia si narcisa alba, metalul plumb, pietre ca onixul si granatul, si creaturi precum cainele, elefantul, capra, ursul si bufnita.

Martisoare zodia Varsator


Mintea deschisa, loialitatea si toleranta Varsatorului te pot calauzi spre un martisor  mai putin pretentios, dar care ii poate transmite  autenticele tale simtaminte fata de el. Cu toate acestea, nu este de dorit sa ii dai ocazia sa il compare pe cel care i l-ai oferit cu cele pe care le-ai pregatit pentru altii intrucat, in functie de relatia ta cu el, ii poti starni gelozia, posesivitatea ori orgoliul. Desigur, un martisor compatibil cu aceasta zodie trebuie sa aiba legatura cu apa si  daruirea de care este capabil Varsatorul. Culoarea lui ar fi de preferat sa fie  albastrul electric sau cu tonalitati fluorescente. Martisorul pentru Varsator poate ilustra floarea de orhidee, granatul ori ametistul, cainele, cucul,  albastrosul si pasarea phoenix.                  

Martisoare zodia Pesti


Aspiratiile idealiste, sensibilitatea si imaginatia nativilor din Pesti sugereaza un martisor cu totul deosebit, cumva abstract sau incarcat cu sugestia unei desprinderi de lumea materiala si avantul spre taramuri spirituale, capabil sa ii invigoreze increderea in sine si in resursele sale interioare. Poate fi vorba despre un inger ori o inima (tinand cont si de marea lor afectivitate), o zburatoare precum lebada sau barza. Culorile unui astfel de martisor pot fi discrete (violet, verde pal, albastru spre gri), la fel ca si metalul din care poate fi facut (cositor), iar pietrele ce il pot impodobi sunt topazul si acvamarinul. El poate purta emblema astrologica a Pestilor, a delfinului si balenei, dar si cea a lebedei, mielului ori berzei.


Copyright © diane.ro

Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Mesaje de Martisor | Mesaje de 1 martie

Parfumurile zodiilor | Parfumul semnului tau zodiacal

Martisorul de 1 martie – Traditie, simbol si semnificatie
Ce martisor sa daruiesti in functie de zodie? Ce martisor sa daruiesti in functie de zodie? Reviewed by Diana Popescu on februarie 26, 2014 Rating: 5

Un comentariu:

Un produs Blogger.