Barba, mustata si personalitatea barbatilor

Baieti, luati-va adio de la obrazul barbierit precum o fata de bebelus! Fetele apreciaza din ce in ce mai mult barba, mustata, sau favoritii unui barbat, avand senzatia ca aceste podoabele  faciale adauga un plus de atractivitate si farmec. Felul cum va lasati perii sa va creasca pe fata scoate, de asemeni, la iveala, o multime de lucruri despre personalitatea voastra! Potrivit doctorului Allan Peterkin, purtator de cuvant pentru "Dove Men+Care" si autor al cartii "O mie de barbi: O istorie culturala a parului facial," "parul de pe fata marturiseste mai mult decat o pot face laolalta atitudinea jucausa, sexy ori rebela a unui barbat."

Desi acest articol are drept subiect barbatii, fetele/ femeile vor fi mai mult decat interesate sa afle ce fel de personalitate se ascunde dincolo de parul de pe fata barbatilor...

Favoritii uriasi

Nu prea mai sunt la moda in zilele noastre, dar atunci cand ii zaresti la un barbat, marii favoriti transmit sugestii atat despre libertatea hippiotilor cat si despre tipii duri de gen Marlon Brando. "Favoritii ma fac sa ma gandesc la Elvis," declara dr. Peterkin. "Ei reprezinta o expresie cumva jucausa. Nu ii vezi cu adevarat; nu este un "look" conventional, asa ca cel care ii poarta isi zice in sinea sa "Sunt un spirit liber, poate un hippy, dar, oricum, sunt genul de barbat care face totul in propria sa maniera."

Stilul "barba de tap" /"goatee"

Desi acest stil de par facial pare a fi o relicva a anilor 1990, multi oameni avand de a face cu cultura nu se pot abtine sa nu il adopte (unii spera, desigur, ca aceasta infatisare va sugera oamenilor un talent care le lipseste cu desavarsire!). Dincolo de acest fapt, stilul "barba de tap" lasa sa se intrevada un barbat care merge direct la tinta, deloc influentabil de cei din jurul sau. Doctorul Peterkin ne explica, "Uneori, barbatii isi lasa o astfel de barba inca din tinerete, aceasta devenind in timp asemeni unui alt membru al trupului lor, o expresie a vietii lor. Nu este vorba despre ceva fals. Unui barbat ii poate place acest stil, vede ca acesta lucreaza in favoarea sa, si se agata de el."



O mustata mare si o (si mai) mare barba

Un tip ce prefera aceasta imagine isi doreste sa se stie foarte, foarte bine ca el este cat se poate de masculin. Intalnit pe vremuri la padurari ori ciobani, acest tip de par facial  poate fi regasit in prezent la doua extreme ale societatii, la studenti si la boschetari. Conform spuselor lui Peterkin, un  barbat astfel "echipat" isi doreste cu tot dinadinsul sa transmita: "Sunt viril; in mod evident, am o multime de testosteron; din cauza asta am atata par pe mine. Sunt cumva un om salbatic, un om natural, apropiat de natura, de starea originara a barbatului." Cu toate acestea, unele femei nu se pot impiedica sa se gandeasca ca au de a face cu un om primitiv!


Barba scurta

Barba scurta este, de obicei, caracteristica barbatilor care isi pretuiesc masculinitatea si care pot fi un pic prea mandri de ei insisi.
Doctorul Peterkin, apreciaza ca barba si mustata scurta (lasand impresia ca un barbat nu s-a ras de vreo cateva zile) a devenit ceva normal in lumea de azi, intr-o asemenea masura incat adeseori cand intri intr-un magazin destinat barbatilor intalnesti pe pereti cel putin un poster cu un actor, un cantaret sau un manechin ce isi expune in acest fel podoaba parului facial.
Tot Peterkin ne explica, "Barbatii pot folosi acest stil pentru a-si fauri o puternica trasatura faciala sau pentru a ascunde o barbie mica ori niste buze subtiri. Este, in mod clar, un look masculin. Tineti cont de faptul ca parul facial este apreciat in aproape toate culturile, ca falcile foarte puternice sunt un atu de necontestat al masculinatatii, asadar barba, chiar scurta fiind, poate defini si face o barbie sa arate mai lata... o barbie patrata este un semn al masculinitatii si al frumusetii masculine."

Numai mustata

Barbatii care poarta numai mustata sunt, in general, increzatori in ei insisi si pusi mereu pe flirt. Marii mustaciosi, precum Burt Reynolds, Margelatu si alte personaje reale, muzicale si cinematografice de astazi sugereaza un "tip rau", rasucindu-si cu degetele mustata in vreme ce pune la cale un plan malefic.
Peterkin crede ca "un tip care isi lasa sa creasca numai mustata este probabil unul jucaus si cu o mare incredere in el insusi, care abia asteapta sa fie abordat (de fete)... "

Ce se intampla atunci cand un barbat experimenteaza diferite tipuri de par facial?

Un barbat care incearca ba sa isi lase favoriti, ba barba, ba mustata, ba pe toate la un loc  trece frecvent printr-o problema emotionala, legata de imaginea sa personala oferita lumii, femeilor si lui insusi. Dr. Peterkin ne confirma ca "din punct de vedere psihologic, atunci cand un barbat lasa sa ii creasca parul facial nu face decat sa marcheze o tranzitie. El fie a parasit un loc de munca, fie a terminat cu o casatorie ori cu o relatie de cuplu... Pentru barbati, un astfel de lucru reprezinta un nou inceput."


Articole din acelasi domeniu in blogul Dianei:

Parul in superstitii si legende

Stilul parului iti releva personalitatea?

De ce barbatii cu barba sunt placuti de femei?
Barba, mustata si personalitatea barbatilor Barba, mustata si personalitatea barbatilor Reviewed by Diana Popescu on aprilie 03, 2014 Rating: 5

Niciun comentariu:

Un produs Blogger.