Game of Thrones, sezonul 5

Crearea sezonului 5, dar si a sezonului 6 din Game of Thrones, au fost stabilite  in mod oficial de HBO pe 8 aprilie 2014, drept consecinta a cresterii impresionante a audientei acestui serial de televiziune pe parcursul sezoanelor 3 si 4. Este pentru intaia oara cand HBO se angajeaza intr-un serial de o asemenea anvergura!

Urzeala tronurilor, sezonul 5
Game of Thrones, sezonul 5
Programat sa aiba premiera in aprilie 2015, sezonul 5 din Game of Thrones (Urzeala tronurilor) va fi alcatuit din 10 episoade, producerea acestora urmand sa inceapa in iulie 2014 si sa se incheie spre sfarsitul acestui an.  David Benioff si D.B. Weiss vor reveni ca producatori executivi si realizatori pentru ambele doua viitoare sezoane, dupa ce au semnat un contract pentru doi ani cu HBO la inceputul lui 2014.

Sezonul 5 va fi inspirat din al patrulea si al cincelea roman din ciclul "A Song of Ice and Fire" (Cantec de gheata si foc) al scriitorului George. R. R. Martin, purtand numele de "A Feast for Crows" (Festinul ciorilor) si "A Dance with Dragons" (Dansul dragonilor).

In mai 2014, locatiile pentru filmarile sezonului 5 din din Game of Thrones (Urzeala tronurilor) au fost alese in Croatia si Spania. Ele vor continua in Dubrovnik si Split (si in apropiere de Žrnovnica), dar se vor extinde si in preajma localitatilor  Imotski si Šibenikbut din Croatia. In Spania, se va filma in Andaluzia, in Alhambra din Granada, Alcázar din Sevillia si Alcázar din Los Reyes Cristianos din Córdoba.

Romanele din ciclul "A Song of Ice and Fire" pe care se bazeaza serialul Game of Thrones (Urzeala tronurilor)  au fost gandite initial ca o trilogie formata din cartile "A Game of Thrones," "A Dance With Dragons" (Dansul dragonilor) si "The Winds of Winter" (Vanturile iernii). Dupa ce a terminat insa primul sau roman, "A Game of Thrones," George R. R. Martin si-a dat seama ca trebuia sa isi dezvolte subiectul in mai multe volume. Intriga pe care Martin intentionase sa o dezvolte in intaiul sau roman s-a desfasurat in cele din urma de-a lungul a trei carti: "A Game of Thrones," "A Clash of Kings" (Inclestarea regilor), si "A Storm of Swords" (Iuresul sabiilor). Astfel, aceste trei romane reprezinta, din multe puncte de vedere, un singur, lung roman, punctul culminant din "A Storm of Swords"  ducand pana la capat multe din intrigile initiate in "A Game of Thrones".

O alta problema cu care s-a confruntat George R. R. Martin a fost cresterea peste masura a celei de-a doua carti ("A Dance With Dragons"), care a ajuns la o asemenea dimensiune incat nu putea fi publicata ca un singur roman. Pana la urma, Martin a fost nevoit sa faca doua romane din unul singur: cea de-a patra carte ("A Feast for Crows") reia toate personajele din "The Seven Kingdoms" (Cele sapte regate), in vreme ce actiunea din al patrulea roman ("A Dance With Dragons") acopera evenimente din afara celor sapte regate. A fost ca si cum George R. R. Martin ar fi extras din prea lungul sau roman toate capitolele despre The Wall (Zidul) si Essos, si le-ar fi publicat intr-un alt roman.

Oricum, evenimentele din cele doua romane se petrec in acelasi timp, iar serialul TV HBO nu a facut decat sa le prezinte in ordine cronologica, impletindu-le intre ele.

Actorii si personajele din Game of Thrones, sezonul 5

Toti actorii ale caror personaje au "supravietuit" actiunii din sezonul 4 sunt de asteptat sa apara in sezonul 5. Pana in prezent a fost confirmata prezenta urmatorilor actori:

Nathalie Emmanuel in rolul Missandei
Michiel Huisman intruchipand personajul Daario Naharis
Roger Ashton-Griffiths ca Mace Tyrell
Julian Glover in rolul Grand Maester Pycelle (Marele maestru Pycelle)
Anton Lesser jucand personajul Qyburn

Noi personaje in Game of Thrones, sezonul 5: Printul Doran Martell, Printul Trystane Martell, Areo Hotah, Obara Sand, Nymeria Sand, Tyene Sand, The High Sparrow (Inalta randunica), Septa Unella, Lollys Stokeworth, Yezzan zo Qaggaz, The Waif (Pribeagul), Maggy the Frog (Maggy Broasca),  "Young Cersei" (Tanara Cersei), Varamyr, Imogen.


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Game of Thrones - Sezonul 4, episodul 8 / Muntele si vipera 

Game of Thrones - Sezonul 4, episodul 9 / The Watchers on the Wall 
Game of Thrones, sezonul 5 Game of Thrones, sezonul 5 Reviewed by Diana Popescu on iunie 12, 2014 Rating: 5

6 comentarii:

  1. Mama ei de treaba! Si eu care ma gandeam ca se va ajunge la un deznodamant in ultimul episod... :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Astept cu nerabdare continuarea............. Succes la filmari !

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar acum am vazut ultimul episod din sezonul 4 mi-a placut foarte mult pacat ca trebuie sa astept pana in aprilie sezonul 5.....ar fi frumos daca un sezon ar avea mai multe episoade sper ca in sezonul 5 sa nu mai moara nici-un stark......si deneris sa poata controla mai bine dragonii...:)

    RăspundețiȘtergere
  4. O lume in care dansul vietii se impleteste cu cel al mortii,a onoarei dar si a tradarii...totul la modul dur,primar...ma gandesc cat de mult ne-am schimbat cand nu demult eram asa...dar oare de fapt ne-am schimbat?....intrepid@k.ro

    RăspundețiȘtergere
  5. Haideti fratilor... ca mor de rabdare... "Valar morghulis"! :))

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.