Game of Thrones - Sezonul 4, episodul 9 / The Watchers on the Wall

In Game of Thrones (Urzeala tronurilor), sezonul 4, episodul 9, Jon Snow si restul strajerilor din "Night’s Watch" se confrunta cu cel mai mare atac asupra Zidului (the Wall) de pana acum.
Acest episod, numit "The Watchers on the Wall” (Strajerii de pe Zid), are un scenariu scris de David Benioff si D.B. Weiss, si a fost regizat de Neil Marshall. Neil Marshall revine astfel in Game of Thrones, dupa ce a regizat in sezonul 2 episodul “Blackwater.”

Sezon 4, episod 9, Game of Thrones
Game of Thrones - Sezonul 4, episodul 9 
In "The Watchers on the Wall," actiunea se centreaza asupa Zidului si a Castelului Negru (Castle Black), ce sunt in pericol de a fi cucerite de "salbaticii" din afara Zidului.
Desi acest episod 9 din sezonul 4 al serialului Game of Thrones poate sa para mai putin semnificativ, ceea ce se intampla in cadrul sau va avea o influenta majora asupra actiunii din urmatoarele episoade. Voi reveni cat de curand cu detalii despre principalele evenimente din acest episod! Pana atunci urmareste trailerul HBO tradus si subtitrat de mine in limba romana:

Tu ce crezi ca se va petrece in continuare in Game of Thrones?


Articole din acelasi domeniu in Blogul Dianei:

Filmul Edge of Tomorrow / Prizonier in timp

Game of Thrones - Sezonul 4, episodul 8 / Muntele si vipera 
Game of Thrones - Sezonul 4, episodul 9 / The Watchers on the Wall Game of Thrones - Sezonul 4, episodul 9 / The Watchers on the Wall Reviewed by Diana Popescu on iunie 08, 2014 Rating: 5

4 comentarii:

  1. Titlul acestui episod reprezinta o referinta la juramantul noilor recruti care se alatura "garzii de noapte" (Night's Watch): "I am the sword in the darkness. I am the watcher on the walls. I am the shield that guards the realms of men." ("Sunt sabia din intuneric. Sunt strajerul de pe ziduri. Sunt scutul care apara taramurile oamenilor.")

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, am citit cartile, daca iti place filmul merita sa le citesti ( in engleza pentru ca in romana sunt traduse extrem de prost). Ce imi place la filmul asta ca sunt putine batalii, actiunea nu e exagerat de multa, dar si cand sunt...., iti vine sa revezi unele scene.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa "Batalia de la Blackwater" din sezonul 2, acesta este cel de-al doilea episod dedicat unei singure povesti, cea a Zidului. Iata, in linii mari, ce se intampla in Game of Thrones - Sezonul 4, episodul 9 / The Watchers on the Wall ...
    Ser Allister recunoaste pana la urma ca Jon Snow avusese dreptate in repetatele sale avertismente. Sam sugereaza o noua interpretare a juramantului gardienilor Zidului, care sa le permita acestora sa iubeasca pentru a-si justifica afectiunea lui fata de Gilly, un lucru vizibil chiar si pentru Maester Aemon.
    In acest episod, urmarim o adevarata poveste de eroism in apararea taramurilor oamenilor in care, de exemplu, sase pazitori ai zidului trebuie sa faca fata unui urias ce ameninta sa isi croiasca drum prin Zid. Episodul 9 ne ofera spectacolul promis, un spectacol plin de forta si dramatism.
    Vitejia, barbati reprezinta o tema constanta, regasita in fiecare personaj masculin. Samwell Tarlyda deoparte lasitatea ce il caracteriza pana acum, participand activ la lupta, fara a se mai ascunde ca atadata impreuna cu Gilly. Pentru Jon Snow, totodata, este sansa de a-si demonstra pozitia de lider, el fiind mai tarziu recunoscut drept Lord Comandant.
    Ser Alliser nu a fost niciodata interesat in formarea baietilor care i-au fost incredintati, dar atunci cand salbaticii se apropie de zid, se dovedeste ca nu de acest lucru aveau nevoie ei din parte lui. Atunci cand el comanda, reuseste sa mentina disciplina ostasilor sai. Atunci cand Janos Slynt preia conducerea, gardienii zidului isi timit prea devreme sagetile catre inamici, risipind resurse pretioase si dandu-le de gol salbaticilor raza de actiune a sagetilor lor. Contrastul care iese la iveala intre Alliser si Slynt ilustreaza ce anume inseamna o autentica atitudine de lider. Ser Alliser este cel care isi asuma riscul de a cobori la porti si a conduce lupta de acolo, spunandu-le luptatorilor sai inspaimantati:"O sute de generatii au aparat acest castel. Nu ati fost infranti pana acum. Nu veti fi infranti nici in aceasta noapte." Thorne facuse cateva greseli ce ranise mandria paznicilor Zidului; el este ranit grav in aceasta lupta, dar nu inceteaza sa isi incurajeaza fratii sa apere poarta.
    Spre deosebire de actiunea din romanul lui Geroge R. R. Martin, Jon Snow isi pierde doi camarazi in batalia Zidului. Grenn moare aparand poarta, iar Pyp este strapuns in gat de o sageata de a lui Ygritte. Ollie, baiatul care adusese vestea sosirii salbaticilor in partea de sud a zidului, ia un arc si o ucide pe Ygritte in timp ce aceasta ezita sa isi atace fostul iubit, Jon Snow.

    RăspundețiȘtergere
  4. Puteam să jur că roșcata de Ygritte nu-l va ucide pe Show dacă i se va oferi prilejul! :)
    Firește, înscris în logica șocului ca mai tot serialul, episodul 9 trebuia s-o omoare pe ea ca să sensibilizeze în contextul unei lupte percepută secundar de audiențe, prin comparație cu ceilalți poli de interes. Noroc cu Jon că mai salvează austeritatea locurilor. Și cu zidul uluitor.
    Uuu, cadraje emoționale în sălbăticia Nordului...ne plac! :p

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.